ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 437
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • София
На опаковкат има скала отстрани води се по нея:)

# 106
Бърз въпрос за панадол. При вече навършени 3 месеца и тегло 6300 каква е дозировката?

# 107
Здравейте, мамчета. Напоследък не ви чета редовно, а когато седна да чета или искам да пиша, моя мъник се обажда че иска внимание.
Вече е на 4 месеца и 6 дена, и с всеки изминал ден иска да гледа все повече, да се опитва да става, да лежи по коремче и какво ли още не.
Но да ви се оплача. Мислех че зъби започват да растат след петия-шестия месец. (Поне така четох че е при повечето бебета). Е да ама не. Моя господин явно с всичко бърза. Роди се 20 дена по-рано, сега на 4 месеца зъби започнаха. И е нещо страшно. То хубаво ме предупреждаваха, че коликите са нищо пред зъбите. А кога зъбите са съчетани с ваксина -5 дена неистов, истеричен плач цял ден, задавяне от рев, без да може въздух да си поеме и така по час-час и половина. Като през цялото време гушкане не помага. След това за около 20 мин. привидно "спокойствие" докато се опитвам да му тикна шишето в устата, да яде с мъка и да пие малко вода , че от този рев не знам как не се обезводни и измори и пак отначало. И така 5 дена. Побърках се. И спокойствието беше за 4 часа вечер след като му слагах вибуркол. Cry

# 108
  • Варна
Благодаря много. Нещо се притесних и се зачудих 2.5 ли като предния месец или 4 както е по таблицата за тази възраст. Между другото на сайта им има калкулатор като въвеждаш дата на раждане и килограми и показва какво коюличество панадол можеш да дадеш. Излезе ми пак 2,5. След 7 килограма дозировката е 4

# 109
  • София
Едната девойка с , която родихме заедно първият път на бейното момименце на 4 месеца  му поникна първото зъбче. На 7 месеца я беше захранила с всичко и имаше вече 8  зъбчета. Индивидуално е.

# 110
Аз давам по 2.5 мл Панадол/Нурофен. Малкия отдавна е над 7 кила и е почти на 4 месеца, но педиатъра ми каза по толкова да давам, не повече.

# 111
В кои случаи давате панадол?
Онзи ден моето беше много криво преди заспиване и си мислех,че нещо го боли и отидох да взема Панадол, за да го успокоя. Като се върнах бепе заспал. Но беше голяма борба със съня преди това

# 112
Само при Т давам.

# 113
  • София
Само при темоература. На големия давам и при болка.
Пих сок от нар вчера и мслката цяла нощ се будеше , реве. Мисля, че е от него .

# 114
момичета аз да попитам мисля че малкия е с къса юздичка, но никой док до сега не ми е казал нищо , но малкия неможе да ми се плези, а сме почти на 4 месеца някои запознат с темата дали има ?

# 115
Айде и ние в отбора на болните.
Сополи и кашлица от тях, Т ректално измерена 37,7 .Не помня , вади ли се 0,5 градуса от показанието на термометъра, когато е измерена ректално?🤔
Промих с тереисал, изсмуках сопола, 2мл витамин Ц + половин доза Осцилококцинум...пропускам ли нещо?!
Лекар утре, искам да видя как ще се развият нещата🤔

# 116
Нищо не пропускаш, евентуално нещо за Т ако прецениш и сироп Стодал за кашлицата.
Бързо оздравяване !
Искам да давам Осцилококцинум профилактично, как да го давам и в каква доза ?

# 117
  • София
Да да  вадиш 0,5 . Бързо да се оправяте всички.

# 118
Нищо не пропускаш, евентуално нещо за Т ако прецениш и сироп Стодал за кашлицата.
Бързо оздравяване !
Искам да давам Осцилококцинум профилактично, как да го давам и в каква доза ?
Мерси Жана!
Доколкото знам половин доза на ден е профилактичното, но не всеки ден- през ден два. Една доза е при симптоми като нашите.Разтварям във вода и давам с лъжичка, щото мойто диване биберон не близва.
Мерси Midnightstar🤗 Т.е. Т продължава да се вдига и вече е 37,5 😷

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 13:24 от MrsBamboo

# 119
  • София
Бори се мъничкото:) ще мине бързо(гуш)

Общи условия

Активация на акаунт