ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 910
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, някой да е ходил при д-р Алексиев - ортопед? Може ли отзиви и координати? Благодаря bouquet
Аз засега само на полусянка я оставам - да не й пече в лицето Simple Smile

Аз водих малкия в частния му кабинет. Имай предвид, че записва часове след около половин месец (поне декември беше така). Може да се наложи да звъниш по-настойчиво - аз успях да се свържа с него от 4-5 позвъняване.

# 406
Момичета, кажете моля как спят бебчовците ви. Моят бебок спи върху мен и Мм, по корем. Имаше силни колики първите месеци и това спане много го облекчаваше-не сме имали нощ, в която да се разнасяме. Вярно върти се, примрънква.., но все пак спим. Искам да го отуча вече, но на 5 Мин се събужда и рев. Не ми се иска да са насила нещата, по-скоро да ме усеща до него, т.е. да спи до нас на спалнята. Та въпросът ми-тези, които спите заедно, не ви ли е страх, че може да ги заметнете със завивка, натиснете при кърмене, ако заспите. Дайте някакви идеи как да се организираме:grinning:

# 407
На мен ми дойде. Малко разредих кърменията, защото почнах да работя и веднага се оциклих Grinning

# 408
  • Варна
Почвам да се чудя за тези нощни ревове да не би да не е колики, а тип тих рефлукс- опъва крачетата и дава главата назад, като се наяде пъшка и реве. Час след ядене пак реве....Някой давал ли е антирефлукс сироп и по предписание ли е от лекар или мога да взема и да давам както давам за коликите?

# 409
  • Бурса
Палинка аз спя с бебата, а ММ с каката, за момемта това е положението. Ако смяташ да спи между вас с мъжа ти, може просто той да е с отделна завивка или и 3мата да сте с отделни завивки. Голямата ми я кърмих през нощта както си бяхме легнали и си спях, но сега Габи още от началото така се задавяше и не и е удобно, сядам си в леглото, храня я и лягаме пак. Спи си и в кошарата нощем ако я оставя, но на мен ми е по-лесно да е при мен. Но тя си спи по гръб, а при вас като е свикнал бебо по коремче отгоре ви незнам как ще спинка до вас.

Аз успях да си върна кърмата за сега, не стигнахме до дохранване, но си беше мъка 3, 4 дни.

Как давате осцилококцинум и витамин с на бебетата. Моята се закашля днес на няколко пъти, а знам че тук като я заведа на преглед ще и изпишат заветния стеримар и това е. А от България съм си взела и осцилококцинум и вит с, че тук не продават ампули, а и никаква хомеопатия... То реално нищо и няма ама превантивно да и дам утре знам ли..

# 410
Момичета а витамин Д ,до кога се дава,утре ми свършва кутията с ампулките а забравих да питам да вземам ли нова опаковка .

# 411
  • София
Аз днес  готвя обаче на Елени й време за хранене и я подпрях леко да се изправи шишето между ръцете и сама се наяде:)Simple Smile
Мисля трябва още да се дава вирамин Д. Аз все го забравям.

# 412
Дава се до около 1 и половина или докато се затвори фонтанелата. Зимата по 2 к, лятото по 1. Може и целогодишно по 1 к., по преценка на док.

# 413
Момичета а витамин Д ,до кога се дава,утре ми свършва кутията с ампулките а забравих да питам да вземам ли нова опаковка .

Аз питам педи и тя каза до лятото да давам.

# 414
Моята даже ми каза да му давам по 3 капки зимата, но и аз знам, че се дава 1,5 год

# 415
Telly, права си, че смяната на позите на спане може би ще е проблем. Но аз ще карам с малки стъпки и се надявам да успеем. Сега на сутрешното му спане (първото след като стане от нощното), успях да го приспя на дивана-легнали и гушнати. Добре се получи, сега ще се опитвам само така. Мисля, че и на него ще му е по-удобно вече, още повече, че и коремчето мъ е по-спокойно вече.
За витамин Д-на нас педито ни го увеличи на 4 капки преди месец, защото малкият е Шишо (6500 на 3 месеца) и каза, че мека главичката.

# 416
Бързо оздравяване на всички болни!

Моя мъник вчера, като заспа в 18 и нещо, днес се събуди в 7ч 😳 направо незнам какво беше това чудо 13ч сън и къпане пропусна, и ядене. Верно, че почти целия ден бяхме навън и е спал малко, ама чак пък толкова за първи път ми се случва. Чак ме е яд, че пропуснах възможността за първи път от месеци да се наспя и аз 😃

Вие преварявате ли все още водата? Чудя се, дали вече да започна да му купувам от магазина бебелан и да спирам с преваряването.

Търся си книга за захранването, имате ли някакви препоръки?

# 417
Относно водата, аз преварявах чешмяна. Така ми беше казала моята приятелка педиатърката да свиквал. А и ние пием все вода само от чешмата от край време. Аз до скоро пиех вода и от чешмата по моретата, но се светнах че това е доста групаво просто толкова съм свикнала да пия от чешмата че по навик. Никога нишо не ме е хващало де, то явно е и до навик на какви бактерии си свикнал организма. Относно кремчетата за слънце, незнам в тояа време дали трябва но лятото задължително, техните кожи са толкояа нежни че могат да изгорят много лошо за много кратко време. Сега не мажа ама той колко и слънце да го хваща. Въпреки че вчера понеже имаше ввтър и слънце и вечерта и неговите и моите бузки бяха розови.

# 418
  • София
И аз преварявам чешмяна вода.
Не мажа за сега и аз . А идиректно на слънце не я излагам нито сега нито лятото мисля да го правя. Мъничка ще е още . На морето под чадъра да рита там и ще я мажа тогава:)

# 419
Аз отоколо месец правя млякото с вода на Бебелан.

Общи условия

Активация на акаунт