ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 910
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Гука, усмихва се и се смее с глас. Пищи, вика. Хваща играчки, но ги хвърля. Има си една любима дрънкалка, която я хваща и си дрънка с нея.
Обръща се от корем по гръб, а обратното го направи само веднъж. Настрани също се обръща. В леглото се върти и една сутрин го намерих напречно с краката между решетките.
Държи си главата, но кръстчето му е нестабилно.
Постоянно се набира да седне, иначе мрънка и почва да реве.

# 436
  • София
Аз преварявам чешмяна вода. Рядко се сещам да му давам да пие само вода.
Държи си главата, по корем като е се надига като костенурчица. Хваща предмети, но когато му ги сложа в ръката. Не посяга сам. Пъха си ги в устата и ако не успее се гневи. Не плаче, а крещи. Звуците които издава също са предимно вид крясък. Постоянно се усмихва като му говоря, но не се смее много с глас. Вади си биберона сам от устата и го захвърля, а после плаче за него! Не се обръща на никъде, но пълзи по гръб на заден. Вдига се на глава и пети и така се придвижва. И е доста бърз! Grinning Grinning Grinning

# 437
Трапезната вода е същата като на бебелан и прочее. Няма смисъл да давате допълнително пари, просто взимайте трапезна.
Не варя вода, ползвам си трапезната направо.

# 438
Боян се върти, от гръб на корем и то само на ляво, след което се опитва да се избутва напред с крака и прави нещо като поза куче в йогата, с вирнато нагоре дупе Simple Smile от зор успява да се избутва настрани и доста се върти така. Главата си държи доста стабилно, но понеже все напира да е по корем и късния следобед, когато се обръща, вече е соста изморен и я отпуска и завира пред себе си. Много иска да е седнал и реве ако не му давам. Притеснява ме, че е много малък все още за седящо положение и да не се изкриви нещо гръбначето.
Дъвче абсолютно всичко - чаршафи, дрехи, лигавници, играчки и най-вече пръстите си. Не смуче палци, а ги гризе свирепо.
Хваща играчки, щам подам, но едно вяло и несигурно все още, не посяга съвсем уверено.
Гука, вика и се кара понякога доста, смее се, но все още без глас. Във фейсбук има една страница, където пускат клипчета по месеци с типично и нетипично поведение на бебета Pathways.org.

# 439
Всъщност знаете ли по колко време можем да ги оставяме по корем и колко дълго могат да стоят седнали? Той почти не стои в друга поза, само по корем или седнал иска да е, а няма 4 месеца още и се чудя дали е редно?

# 440
По корем не съм чувала за ограничение. Седнали - възможно най-малко според мен. Бебси вече не се набира толкова да сяда, но ако не спи тя е или на ръце, или под наклон.

Да се похваля с първа нощ без хранене - 8 ч.56 мин. между двете хранения. Не си спомням от кога не бях спала 8 часа. И сега продължава да спи, но за мен вече няма шанс.

# 441
Мен малко ме яд,че чак на 2 месеца почнах да слагах бебчо по корем.Просто не бях информирана и незнаех какво може и какво не.Като ходихме на контролен при ортопеда малчо беше на 2 месеца и питах кога ще си държи стабилно главата,защото още е нестабилен.Той ме направи на две стотинки като ми каза,че аз съм виновна,че не съм го слагала по корем и затова е така.Сега преди всяко хранене го слагам колкото може по-дълго и като му омръзне почва да вири дупето и да се мъчи да пълзи.Хваща играчки,яде завивки дрехи,дъвче си пръстите.Прави балони и започна да има гъдел.Смее се а глас.Абе типичните бебешки неща. Simple Smile

# 442
Стефи, не се връзвай на тия глупости. Всяко дете почва да си задържа главата по различно време. Виж, че Елени си е задържала главата веднага след раждането (в утробата едва ли е правила лицеви опори). Някои лекари в България се чудят с какво да се заядат, за да те накарат да се почувстваш неадекватна като майка.

Ортопедът, при който бяхме на консултация, само ни показа "коремните преси" и "лицевите опори". Не се е опитвал да се прави на Господ.

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 20:35 от maldini88

# 443
Нашия ортопед пък каза че бебетата е най-добре когато почнат да правят нещата сами когато са готови а не защото майка им преди това им е правила упражнения за сядане, ставане, ходене и тн. Моя бебок пъл съм изумена хора ако знаете колко стабилно си седи на краката, случва се да го подпра на краката някой път и всеки път се изумявам...иначе още не успява да се обръща от гръб по корем ама той няма време за каквото и да било щото по цял ден сме навънка:) Няма време да се упражнява:)))

# 444
Е.М.А. дали не става въпрос за този рефлекс:

"Рефлекс на опората, изправянето и автоматичното ходене - ако обърнеш малкото с лице към себе си и го хванеш под мишниците, то свива крачета. Ако го поставиш на пода, то ще се опре на стъпалата си. Ако го наклониш напред - ще започне да „пристъпва“ с крачета. Това е т. нар. „автоматично ходене”. Рефлексът се проявява в първите седмици от раждането и към 3-ия месец угасва."

# 445
Офф и тия доктори са едни ,нашия ортопед в Враца държа да кажа ,прегледа бебето в коридора ,защото идва от операция ,и времето му свършва,думи нямам ,бебе на два месеца.Като не са ставали за доктори да са ходели с овцете.

# 446
Е.М.А. дали не става въпрос за този рефлекс:

"Рефлекс на опората, изправянето и автоматичното ходене - ако обърнеш малкото с лице към себе си и го хванеш под мишниците, то свива крачета. Ако го поставиш на пода, то ще се опре на стъпалата си. Ако го наклониш напред - ще започне да „пристъпва“ с крачета. Това е т. нар. „автоматично ходене”. Рефлексът се проявява в първите седмици от раждането и към 3-ия месец угасва."
Да ти кажа за първи път чувам за такова нещо, обаче както и да го обърна, където и да го поставя на крачетата вирва главата като сурикат,стяга мускулите и се държи бе човек....а той вече е на 3 месеца и 3 дена:)))) Идея нямам....жив и здрав да е:)

# 447
  • София
Хаха, Ема, стана ми много смешно, че бебето ти няма време да се упражнява, защото по цял ден е навън. И моето е така. Докторката като каза да го слагам по корем преди всяко ядене, и аз сметнах, че то много няма кога. Веднъж е през нощта, едва ли се очаква да правим упражнения, после сутринта правим, после сме навън и чак вечерта пак му остава малко време! Simple Smile))

# 448
Днес 9-те часа нощна пауза ми излязоха през носа. Както и това, че си позволих млечни тия дни. Егати рева, егати чудото. Спа веднъж 40 Мин. и 2 пъти по 15. Заради вятъра не излязохме, дори и на балкона не ставаше, че вееше листа и боклуци дори до 5–ия етаж. Срещу нас на една аптека й се пръсна стъклената врата при един порив.

# 449
Днес 9-те часа нощна пауза ми излязоха през носа. Както и това, че си позволих млечни тия дни. Егати рева, егати чудото. Спа веднъж 40 Мин. и 2 пъти по 15. Заради вятъра не излязохме, дори и на балкона не ставаше, че вееше листа и боклуци дори до 5–ия етаж. Срещу нас на една аптека й се пръсна стъклената врата при един порив.
ти пък защо не ядеш.млечни? Между другото се оказа че калцият е най-малкото нещо което млечните продукти дават, мазнината от млечните помага за развитието на мозък, най-добре от тяй се усвоява витамин Д, богати са на калий и на витамини от група Б и има много калций! Та ако човек няма причина е хубаво да не ги избягва...хайде рибата, авокадото и банана са добър заместител за някой от нещата които изброих по-горе...

Общи условия

Активация на акаунт