ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 910
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • София
И моята коса пада, а е до кръста дълга.Очаквах го след първото раждане беше същото:)
Помага ми само 6 годишният ми син  да я гледа като излизам навън , иначе и баща й ама ние ходим навсякъде заедно.
Нен гърло ме боли ужасно.

# 466
Момичета, вчера бяхме навън вечерта с бебка и едни приятели на ресторант на едно тихо местенце. Държа се чудесно, даже поспа малко в количката. Като за първи път в ресторант си беше супер детето.Относно косата моята все още не пада, но и да пада аз съм с гъста коса и не ме приъеснява.

За носа на Лори и се появи или аз тогава съм го чула хъркането 10-14  дни след раждането. Ходихме и на УНГ и ни каза докторката- Вроден ларингеален стридор, който ще се израсте. Получавало се при малките отвори на нослето и детето като вдиша се чува хъркане. Тя  ни посъветва да спим на 18-19 градуса, е ние спим на 20, че ни е студено с ММ на 18. Взех си и овлажнител и откакто го ползваме хъркането намаля. Мой съвет е отидете на УНГ, ако не минава хъркането. Нашето УНГ каза, че при 60% от бебета го има този стридор и се израства с възрастта.Преди да разберем за стридата само дето слагах великите черни капки и СУ мъчех детето с аспиратора, е нищо не помогна. Мисля, че Герито писа, че са на черни капки, те масово ги изписват педитаъа, както и сиропа Съодал и ампулите витамин С. Позната история, добре че отидох и на УНГ и спрях с тия лекарсъва, че тези капки изобщо не са ОК за толкова малки бебета, даже и фармацевта в аптекТа ми го каза, не че ще навредят, просто са силничко за малки бебенца и ако е стридор, напразно очаквате да има резултат. Казвам го от опит.

# 467
EMA, засилва й колики/рефлукс, и аз не знам вече какво е, но се започва едно връщане на пресечено, съпроводено с рев. Иначе знам за всичко полезно в тях, да не говорим колко обичам. Мазнини ям достатъчно, калций обаче освен от витамините...сложна работа. Уж четох какво съдържа калций, ама като не са ми сред обичайните храни и хич не се сещам да ги консумирам.
Ох:( Дано не е някоя алергия. Съвета ми все пак е преди да захраниш с млечни да тестваш...Иначе мазнините от млякото може да ги заместваш с Риба. Калии от авокадо и банан, калций тахан с мед си правя, суров спанак на салатка, нахут...Стискам палци бебчо да няма проблем с млечните като почнете захранването, но да знаеш че.това са си симптоми на алергия,.независимо.че няма обриви и проблеми с изхобданията! Има много бебета с такива симптоми само.

# 468
Ема, благодаря за инфото. Аз така или иначе ще захраня бавно и внимателно и млечните ще ги отложа максимално далече. Откога се каня да си купя тахан. А странното е, че откакто спрях млечните, вдигнах въглехидратите (с банани и разни био вафли и бисквити) и отслабнах с 1.5 кг. Но определено реагира. Обаче мама като донесе баничка за внучето (голямото) и...така става.

# 469
Герито, аз съм с Хашимото от 10г. Антителата така и не успявах да ги сваля до преди 2 г, когато започнах безглутенов АТА диета. От тогава постепенно спадат нивата и до преди да родя почти бяха в норма вече. Скоро ще си ги изследвам за да видя как са.
Определено ще си взема биозин мама, дано да има ефект. Ще погледна и за тази зелена енергия.

# 470
Цвети, в София ли води детето на УНГ? Можеш ли да препоръчаш някого? Това за тесните ноздрички и на нас ни го казаха. За пръв път от вас чувас за черни капки и не съм слагала нищо сосега, освен физ рр и дърпам с прахосмукачката, а то не е хремав за да го тормозя миличкото ми.

# 471
Цвети, в София ли води детето на УНГ? Можеш ли да препоръчаш някого? Това за тесните ноздрички и на нас ни го казаха. За пръв път от вас чувас за черни капки и не съм слагала нищо сосега, освен физ рр и дърпам с прахосмукачката, а то не е хремав за да го тормозя миличкото ми.

Да, в ИСУЛ и съм доволна, внимателна беше с детето и обясни всичко, което питахме. Ето координати:

# 472
  • Варна
По- назад Toni_ sti беше споделила един сайт за развитието на бебетата- доста интересен и има полезни неща. Та, гледах едно клипче за развитието на бебето в 4 месец https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1653274488093639& … d=106394702781633
Прави ми впечатление, че го дърпат за ръчичките да се повдига до седнало положение. Можем ли да го правим това упражнение? Те в чужбина знам, че рано ги тупват седнали децата, ама при нас кога започваме да ги тренираме да сядат?

# 473
По- назад Toni_ sti беше споделила един сайт за развитието на бебетата- доста интересен и има полезни неща. Та, гледах едно клипче за развитието на бебето в 4 месец https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1653274488093639& … d=106394702781633
Прави ми впечатление, че го дърпат за ръчичките да се повдига до седнало положение. Можем ли да го правим това упражнение? Те в чужбина знам, че рано ги тупват седнали децата, ама при нас кога започваме да ги тренираме да сядат?
Нееее, това го прави педиатъра за да прецени как се развива! Аз пък умишлено не отворих сайта на Тони щото прочетох че има видеота кое не е нормално и съм сигурна че ще видя нещо коети интой прави и край. Не ги гледайте според мен...

# 474
  • Sofia, Bulgaria
Аз пих биозин мама и не знам дали има някакъв ефект. Като цяло той е имуностимулант...

# 475
И аз вчера гледах едни клипчета и го пробвах това с ръчичките до седнало положение.Но щом не трябва,няма да го правя повече.Седи си изправен малкия,поне се успокоих.

# 476
Аз го пих и за сега не съм се разболявала

# 477
Цвети, мерси много! 💐
За набирането до седнало положение на нас ортопедът ни каза, че бебето само ще започне да си повдига главата и тогава трябва да му помагаме и да влезе като рутина във времето за гимнастика и масажи - един вид коремни преси. Но само ако той сам се набира и си вдига главата.
Ема, имат и сайт с доста информация и порезни съвети и да пропуснеш тези клипчета, въпреки че съм убедена, че няма причина да се притесняваш!!! Щом аз, откачалката хипохондричка, ги гледам - смятай Simple Smile)

# 478
  • Варна
Е.М.А, моята педиатърка не е проверявала двигателната активност на бебето, скоро ще стане на 4 месеца. Не знам до колко мога да разчитам тя да засече ако има някакъв проблем. Не се вманиачавам да умее да прави всичко, просто тези дни се порових за информация и се допитах и до вас,  просто  за някакъв ориентир.

# 479
Много ми беше полезен сайта на Тони.Вчера и днес бая го тренирах малкия,да му заякнат мускулите. Simple Smile На нас ортопеда само на първия преглед на 1 месец пробва това с ръчичките до седнало положение,а на следващия преглед ни претупа.И аз се притеснявям да не изтървем някакъв проблем,защото някои лекари хич ги няма.

Общи условия

Активация на акаунт