ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 910
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Едни казват да се почва отрано, други казват да не се пипа...не знам. Днес педиатърът каза, че ако до годинката не е забелено пишлето, само оперативно при хурург се действа.

# 541
Не е вярно това с херурга, изобщо всички са изтрещели:))) Големия уролог му го забели като беше мисля на 2 г, дръпна го силно и така...Иначе аз също не съм пипала но един ден викам дай да го почистя и видях че се отваря леко, вчера видях че бая се е отворило и незнам може и мъжа ми нещо да е пипал но със сигурност не го е боляло, нито нещо е плакал и сега като му го забелвам да го къпя изобщо не дава сигнал да изпитва дискомфорт. Големия на 2г не искаше да му мием после пишоната сигурно месеци от страх, явно го е заболяло...Вече дори съм забравила трябва ли да се забеляа или не...и кога...

# 542
  • София
ММ дърпа вечер при баня и почистваме. Миналата седмица обаче дръпна повече и текна кръв, цепна се отстране. Реве детето, рева аз.

# 543
Леле като прочета за дете, което го слагат в леглото и си заспива само, направо се ококорвам 😳
Както съм споделяла вече, при нас без рев, люшкане и сешоар заспиване НЯМА! Пу пу да са живи и здрави!
В тази връзка, въпреки че познавайки се при нас няма да има ефект, някой пробвал ли е cry it out метода? Чета различни статии и съм в чуденка дали да го пробвам, но няма да издържа сигурно. А и моето бебе няма да се успокои ако не го вдигна на ръце.
За забелването още на първата консултация ни казаха, че засега нищо няма да правим и повече не е ставало въпрос, но таткото си е записал да пита следващия път.

# 544
И за забелването мненията са разнопосочни, както и за всяко нещо де.
Понеже бях питала в една друга тема за пишлето и с какво мога да го мажа, получих директна препоръка да си сменя педиатъра, защото забелването било отживелица и вече не се правело.
Чак ме хвана яд дето попитах там.

# 545
  • София
Ти пък Жани разбирачи да искаш. На синът ми на 6 м му го дръпна педиатърката и после ние забелвахме. Мажех с риванол и калиев перманганат за дезинфекция. Не дърпах стриктно и в основата не беше ок. Като поотрасна сам ди го оправи:)

# 546
Не заспива съвсем сам; трябва му биба или да го държа за ръчичка. Той от раждането няма проблем със заспиването, първите седмици се чудихме как да го събудим, заради жълтеницата.

Някои бебета просто имат по-голяма нужда да бъдат гушкани, за да заспят. Малкият може би прилича на мен - като дете хич не обичах да ме гушкат като заспивам, постоянно търсих пролука да се измъкна.

# 547
Здравейте октомврийки! Съвсем случайно открих вашата тема и доста бързо успях да изчета по-голямата част от постовете. Моето момиче се роди на 30 октомври, изцяло на АМ сме. Около мен няма майки, от които да черпя информация и ще се радвам да се включвам във вашата тема.
При нас всичко е спокойно - минахме периода с коликите и сега сме на тема лапане на ръце, което изключително ме дразни. Малката става цялата в слюнка и даже не обръща внимание на играчите от гимнастиката. Прави от време на време нощна пауза и от скоро хапва по 150 мл на ядене. Иначе и при мен косопада е от скоро, но в ужасно количество чак се плаша дали ще остане нещо от косата с тези темпове, а за болките в гърба просто нищо не помага. Май ще минат с прохождането на малката  Grinning

# 548
И моето си заспива самичко,но задължително с биберон.Напоследък в ръцете ми не иска да седи,постоянно се върти и е невъзможно да се унесе или заспи докато го държа.Но понякога заспива много трудно,мрънка недоволства.Особено след баня вместо да заспи веднага той плаче и се върти на повивалника и истинско предизвикателство да го намажа и облека.В коритото се кефи,а извадим ли го почва да реве.

# 549
Оффф нашата "идилия"с запушено нослето продължава.Днес бяхме на проверка,не е истина колко болни имаше,чак ме хвана страх за бебо.Иьпидаха ни други капки след като черните не свършиха никаква работа,тези пък са за очи но се слагали и в нос.Вече незнам,слушаха му гърдичките две лекарки уж са чисти,всичко е от нослето,сега ще капвам тези да видим.Другото ми казаха инхалации ,но аз нямам инхалатор,ползвате ли такъв и има ли някаква полза от него,защото влязох в първата аптека и ми препоръчаха някакъв на промоция за 101 лв,който овлажняващ и въздуха и т.н та съм в чужденка дали след обяд като ида да взема каката от ДГ,да мина да го купя ли и аз вече незнам.Иначе е 63 см,но килцата му куцат 5900 е а е на  3 месеца и 9 дни.Еййй няма гънчици  по крачетата ,върви манекен.😁😃😀

# 550
Жанче, знам ли дали трябва, изобщо не си спомням с големия какви бяха препоръките. Тоя път случайно стана, то си поддаде само:) Кво ти пука кво говорят, Големия не му го забелвахме като хората и на 1г6 м спешно ходихме една събота на лекар че течеше гной, соро много гадно звучи...Явно е визала мръсотия а в същото време ещне е забелено...направи го ище веднъж и просто отидохме на уролог да му го отвори...Аз имам инхалатор за големия, Омром са най-добрите, бая са скъпи да. Нашия е 150 или 200 лева беше. Има смисъл ако има проблеми някакви с дробовете, големия правеше бронхиолити много и това ни спаси от висене по болници...Ама ей така прпфилактично незнам. Моя хубостник е 6.600 и има колкото искате гънки по краката, цицки, шкембе хахаха:)

# 551
Нашия преди го оставяхме с бибка в леглото и заспиваше. От седмица е чудо! Или реве като го къпем или реве като го сложим в леглото. Какво му стана на това дете не знам
. вече през деня спи по- малко.
Това със забелването малко ме напряга ама и него ще преборим.

# 552
Пийкок, вие забелвате ли го пишлето  на малчо ?

# 553
Вярно е,има различни мнения за забелването но аз предпочитам да го правя а не след време недай си Боже да се стигне до хирург.Веднъж забелен след като педиатърът е свършил трудната работа,не коства усилие и става все по-лесно.От хигиенна гледна точка мисля,че е необходимо.
Нашият цял ден го дебна да заспи,че да му изрежа ноктите.Вече все по малко спи през деня,а ноктите му са като на орле.Дебненето продължава. Blush

# 554
Пийкок, вие забелвате ли го пишлето  на малчо ?
Не. Не пипам

Общи условия

Активация на акаунт