Пубертетът при момчетата

• 123 692
  • 1 293
  •   1
Отговори
# 1 035
При нас уж не са, едни такива по 100 кила на 14 години, но освен гримове и псувни друго не ги интересува. Подръжават на разни чернилки, явно това е модерно. Калпазанки, едва избутват класовете, а не учат като цяло нищо, което да ги затрудни. Тежко им и на тези родители...

# 1 036
При нас пък,уж има добър успех,тренира карате с куп колани,добродушен е,красиво ми е гарджето,но нещо няма самочувствие,все нещо не му е  наред.Даже,когато му направя комплимент,ми отвръща,че било нормално,защото съм му майка и то с един минорен тон.Срамува се от момичета,но ги коментира.У дома твърдо заяви,че не си пада по кифли,каквото и да означава това .Надявам се,да не е чак толкова самокритичен и за в бъдеще.

# 1 037
  • Варна
При нас пък,уж има добър успех,тренира карате с куп колани,добродушен е,красиво ми е гарджето,но нещо няма самочувствие,все нещо не му е  наред.Даже,когато му направя комплимент,ми отвръща,че било нормално,защото съм му майка и то с един минорен тон.Срамува се от момичета,но ги коментира.У дома твърдо заяви,че не си пада по кифли,каквото и да означава това .Надявам се,да не е чак толкова самокритичен и за в бъдеще.

Разговор преди 10 минути " Мамо, аз съм смотан, никой не ме харесва.Нямам приятели, момичетата в училище не ме харесват....."

# 1 038
Душичка Simple Smile

# 1 039
  • София
Моят син е много популярен между девойчетата и от това е станал меко казано небрежен към момичетата Blush Аз обяснявам нонстоп, че не трябва да вири носа, но кой ме слуша... Забелязвам, че напоследък 12-13 годишните се самоорганизират и Калоян е много успешен като организатор къде да отидат -  парк, кино или някъде другаде Laughing

# 1 040
       От вчера :"Мамо,тренерът- /"тренерът" е учителят по физическо, но когато моят син тренираше хокей, всички викаха на треньора "тренер" и е останало оттам названието на човек, който води спорт/-ми каза, че се учудил,че съм пробягал 600 метра. Защото съм приличал на четвъртокласник, а те не могат да пробягат и 400"

Вярно,че  синът ми е най-нисичък от всички, преди беше и слаб, сега- не. Обаче не ми се струва чак ненормално нисък, че да го вземат за шестокласник. Обясних му, че аз в VІ клас съм била на 2-3 място по височина и наистина така беше. Но няма как да съм била по-висока от сегашния си ръст- 163.А всички момчета са били по-ниски от мен. Сниших се леко и му казах- сега имаме ли голяма разлика?Той казва- не.Е, ето такава разлика имах и с най-високите момчета, които днес са стройни и високи мъже/Е, не са по два метра, но са високи/

Чудя се на възрастните, те толкова ли са били високи като деца, че все за по-малък го вземат, и му казват.Не е изолиран случай.

# 1 041
  • В полите на Пирин планина
На колко години е момчето ти, Светкавица?
Големият ми син порасна с над 15 см. последната година, т.е. от началото на 6-ти клас до сега.

# 1 042
На колко години е момчето ти, Светкавица?
Големият ми син порасна с над 15 см. последната година, т.е. от началото на 6-ти клас до сега.

Скоро ще стане на 13, но още е нисичък.VІ клас.

Майка ми е учителка и има наблюдения,че децата растат по-интензивно през лятото, да видим.

# 1 043
Светкавица, днешните деца са по-едри от колкото ние на тяхната възраст. Според мен заради храната. Нашият първороден е един от най-дребните в отбора си, но костната му структура издава добър ръст в бъдеще.

# 1 044
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Големия ми син за едно лято порасна с 20 см. Бяхме купували панталони пролетта, есента нищо не му ставаше. Имам чувството, че станах една сутрин, погледнах го, и установих, че гледам отдолу на горе.

# 1 045
  • София
И аз съм забелязала, че децата рязко дръпват на височина през лятото. До колкото знам това е заради вит. Д, който получават от слънцето.
Моят син също е от най-ниските в класа. Всъщност е предпоследен по височина. И това много го ядосва. Макар, че си отговаря на ръста, според дрехите, които му купувам. Ходи на плуване с надеждата да му помогне да се издължи. Но и аз, и баща му сме ниски, та не съм сигурна колко точно ще порасне, но дано да е повече от баща си. Миналата година за 1 година е пораснал с 6 см. Да видим тази как ще е. До колкото знам към 13 - 14 годишни започват рязко да израстват, за разлика от момичетата, които пък в този период растат с по-малко сантиметри.

# 1 046
  • В полите на Пирин планина
Така си е. На големия в класа има момчета по 1.90 - цели мъже са си, вкл. и на килограми и на вид. Има и доста едри момичета. Но и родителите им са високи. Ние с мъжа ми сме по-средни, даже аз съм нисичка - едва 1.60.

# 1 047
Чакам го извисяването, но засега расте само номерът на обувките. Ама пък са вързали малко мръвка, което ме радва, щото до скоро бяха ходещи скелети. Мускули се очертават, разшириха рамене... интересно.

# 1 048
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Те растат много странно - първо крайниците - ръце и крака, стават несъразмерни, после дръпват на височина.

# 1 049
...

Разговор преди 10 минути " Мамо, аз съм смотан, никой не ме харесва.Нямам приятели, момичетата в училище не ме харесват....."

при нас е > не са ми популярни маратонките и надписа на тениската. тези ще си ги нося ваканцията, харесвам си ги, за у-ще искам едни популярни. и до там с популярността, явно няма проблеми.

момичетата изкарват по-добрите оценки . защото нали са момичета. с това се характеризират. и много приказват.

Общи условия

Активация на акаунт