Гримиране - идеи и техники (Тема № 70)

• 110 950
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Аз определено никак, ама никак не се харесвам с молив на долния клепач. Дори да не е молив, а прецизно нанесени сенки - ми, не е моят грим това. Аз и без това не съм с големи очи като на кошута, та съвсем ми ги смалява оптически. Има и още един ефект от молива на долния клепач, започва да ми смъди на очите и ги присвивам още повече.
Ако доскоро си мислех, че може би причината е в моето неумение и неразбиране как да го направя, но тези ми мисли вече се разсеяха, тъй като ходих на професионален гримьор и видях какъв е резултата. Направи ми очна линия, и на долния клепач сложи сенки и молив. Ами...на огледалото не изглеждаше никак зле. Но на снимките го докарвах леко на гейша в очите. Или ако не на гейша, на Кума-Лиса. Нали знаете как й очертават очите по рисунките.

Всъщност, отделно от темата, макар и доскоро да смятах, че не съм кой знае колко добра с грима, посещенията ми при професионален гримьори показаха, че май доста добре се справям. Може технически да има какво да се желае от рисунъка ми, но най-малкото за толкова години себе-гримиране съм разбрала какво и по колко ми отива най-добре на физиономията и кожата.

# 331
Зависи също и от цвета на молива.
Аз например имам тъмно сини очи. С черен молив, сенки и очна линия не се харесвам. Изобщо с тъмни цветове.
Но сега съм открила един синьо зелен молив, който точно подчертава и ми харесва.

# 332
Така да мечтая да посещавам курс по гримиране, но тук където живея са толкова захлюпени по тази част и даже курсове не организират.... Не съм видяла гримирана жена по улиците или ако има такава, не е местна със сигурност.. Тук жените ходят натурално, естествено, т.е. като мъже...  А иначе гримове продават и то доста голямо разнообразие. Май само тийнеджърките се клепотят и после като се оженят - спират...Smiley
За очертаване на очите с молив. аз го правя и то с различни цветове, защото моите очи са големи и имат нужда от подчертаване... А и без молив се чувствам някак си "гола", може и със сенки да се имитира молив.... За малките очи наистина не е желателно да се подчертават с тъмен молив... Както и блестящи светли сенки на големите очи...
Единствено не мога да се престраша да си правя опушен грим, някак не мога да преливам най-тъмните сенки и после съм като бита в очите... Stuck Out Tongue Closed Eyes
И другото с което не се възприемам е с тъмно лилав молив или сенки, а по принцип харесвам такъв грим... Защо ли така при мен се получава? Кожата ми е светла, но с жълт подтон, може би заради това. Очи - светло кафеви...

# 333
Лунна пътека, стана ми интересно, в коя държава живееш, където жените са така неподдържани?

П.С. за молива под очите според мен е най-добър ефектът, когато се сложи и във водната линия, и по долния клепач се опуши. Само по долния клепач при мен стои нелепо.

# 334
За лилавото - има различни оттенъци лилаво. Явно не си случила на подходящия за теб. Но и аз сякаш го отбягвам напоследък този цвят за грим. Все около кафевите и кремавите гами се въртя и около пустата му очна линия.

# 335
Лунна, подбери лилав молив, който няма студен син подтон (да е plum purple) и ще стане.. сек да намеря пример:

Предпоследният според мен стои добре на нашите жълтеникави кожи!

Аз определено никак, ама никак не се харесвам с молив на долния клепач. Дори да не е молив, а прецизно нанесени сенки - ми, не е моят грим това. Аз и без това не съм с големи очи като на кошута, та съвсем ми ги смалява оптически...
Аз мога да се подпиша под този цитат също Simple Smile Когато ползвам нещо под очите е 90% сенки и никога тъмни - taupe/bronze/tan - нещо такова, нанесено с лека ръка и прецизно блендирано що годе става за да даде завършен вид на по-тежък грим, но във всекидневието - тцц....

А толкова да ми харесва тежка цветна черта само под очите, толкова екзотично стои на някои девойки! Това е моя приятелка, тя е убийствена дори без грим в интерес на истината де Wink

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 16:42 от Agent Provocateur

# 336
  • София
Аз пък нон стоп си ходя с "опушен" грим в много лека дневна форма, разбира се.
И според мен стои най- адекватно, когато се слага и във водната линия и аз лично слагам и там.

# 337
esmeralda23, живея в Белгия...

Agent Provocateur, може би си права... Аз точно такова лилаво не съм пробвала.. Моят лилав молив и сенки са по-тъмни (като на първото лилаво от твоята снимка може би)...  Ще взема да пробвам по-светло, може пък да се харесам... Satisfied
Момичета, вие матови или лъскави сенки предпочитате и ползвате? Аз избягвам лъскавите, но наскоро видях на една позната как си слага по средата на горния клепач малко блясък със сенки или даже с такъв молив и ми хареса... Някак загадъчен изглежда погледа...

# 338
Ххаха аз с такъв лилав молив като харесания от вас изглеждам като в хорър
Много грозно ми седи,с тъмно кафяви очи съм. Техниката с изсветляване в средата и малко блясък и аз се опитвам да я адаптирам към себе си напоследък,много сладко се поучава. Сякаш оптически озаеява окото в средата

# 339
Ххаха аз с такъв лилав молив като харесания от вас изглеждам като в хорър
Много грозно ми седи,с тъмно кафяви очи съм.
Между светло кафяви очи и топъл подтон и тъмнокафяви с неутрален или студен подтон на кожата има доста сериозна разлика ИМХО. Ако трябваше да те гримирам аз и имах инфо само че си с много тъмни очи щях да взема лилави, сини и сиви моливи от студената гама. Но разбира се, въпрос на вкус...

# 340
Добро утро Animal Bee какъв грим е подходящ за мазна т зона ??

# 341
  • някъде под слънцето...
По казуса молив (сенки) на долния клепач , всички знаем тъмен цвят  във водната линия оптически смалява , а светъл "отваря"
Тъмен цвят в линията на миглите оптически уголемява  , светъл затваря и смалява.
Аки не изберем подходящите цветове и интензивност рискуваме да получим  уморен поглед или да изгеждаме по възрасрни от колкото сме.
С подходящите цветове и техника може са се постигне зашеметяващ поглед.
Моят дългогодишен опит (с много взаимствани идеи от професионални гримьори) е  че най добре ми се получава, използвайки гамата , която е най подходяша за мен, като техника правя фина цветна очна линия със сенки под окото (или с молив и запечатвам със сенки или с мокра четка и сенки).
Винаги с по светъл цвят или по слаба интензивност във вътрешния край на окото и по тъмен нюанс или по наситено във външния край.
Във водната линия цвят ванилия или много светла вариация на гамата която съм използвала за очите.
Задължително тъмна спирала.
Тук (Мадрид) също   опушения грим през деня е недолюбван.Обикновено се прави за събития.
(коктейли, сватби и т н т)
За ежедневието се носи лек грим  (очна линия, молив, спирала червило) , но задължително равен тен (фдт) и евентуално руж
Всичко останало се счита за малко в повече.
В интерес на истината  латиноамериканките и гиляма част от източно европейките слагат опушен грим още в 7 сутринта.
Стщото е и за маникюра.Или едноцветен или френски.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 09:23 от sl

# 342
Винаги с по светъл цвят или по слаба интензивност във вътрешния край на окото и по тъмен нюанс или по наситено във външния край.

И според мен точно този похват прави нещата по-... ъ, искам да кажа естествени, 'ма колко е естествено да имаш тюркоазено под окото все пак Laughing Смилаеми, да кажем. По-приятни за окото.

# 343
Във водната линия аз лично недолюбвам бяло... дълги години експерименти със светли моливи преди да си намеря моят оттенък, който хем да отваря окото, хем да не ми стои изкуствено и да си личи от самолет.
Всичко останало се счита за малко в повече...
В интерес на истината  латиноамериканките и голяма част от източно европейките слагат опушен грим още в 7 сутринта.
Същото е и за маникюра.Или едноцветен или френски.
И тук е така (Бостън) - през деня се търси изключително естествена визия (някои я постигат по естествен път Simple Smile, други с много, но супер дискретни корекции). Преобладаващото "местно" население е от северноевропейски/англо-саксонско-ирландски произход и масово са едни пастели нежни, няма драма, няма контрасти. И да ви кажа много ме забавлява факта, че като поживееш тук дори и руските хардлайнерки "омекват" Simple Smile)) Влияе си средата, колкото и да не ни е харесвала, допадала или е била обект на здравия ни балкански присмех.
Но разбира се, имаме хора от цял свят и всеки си идва и носи неговата си култура, визия, социална класа и представа кое е подходящо и кое не. Няма нищо лошо, просто се различават и си личат...

# 344
  • София
Моята представа за дневен грим съвпада с разбирането на испанките, описано от sl. Наблюденията ми показват, че в бизнес средите тази визия общо взето се спазва и у нас.

Общи условия

Активация на акаунт