Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 66

• 105 337
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
  • Кърджали
Може вече да е късно, но аз преди малко дойдох и видях че е на 12 номер, а аз съм 21. Мисля че поне около 40-45 мин закъснение.

Благодаря ти, засекли сме се в клиниката, аз бях 27 номер.

# 361
Момичета искам да попитам нещо. Днес ми беше 9ти ден от МЦ а от 5 дни съм на Фемара. Док видя няколко фоликулчета 3 х 13мм, 1 - 15 и 1 - 17. Пуснахме хормони Е2 42, 24 и ЛХ - 5,8. И все пак ме определиха за пункция в Събота. Не са ли много ниски нивата на Е2 и не е ли мното рано пункция на 11ти ден и то на толкова малки фоликули ?

# 362
Ох, и аз всеки път се питам дали не е рано за пункция. Последния път ембриолозите казаха, че Я не са били узрели, но ги изчакали и на др.ден ги замразили. Все пак си мисля и се надявам, че док знае най-добре.

И пак да попитам - някой започвал ли е стимулация на първи ден от цикъла?

# 363
  • София
Момичета искам да попитам нещо. Днес ми беше 9ти ден от МЦ а от 5 дни съм на Фемара. Док видя няколко фоликулчета 3 х 13мм, 1 - 15 и 1 - 17. Пуснахме хормони Е2 42, 24 и ЛХ - 5,8. И все пак ме определиха за пункция в Събота. Не са ли много ниски нивата на Е2 и не е ли мното рано пункция на 11ти ден и то на толкова малки фоликули ?
Е2 е нисък заради фемарата. Тя подтиска естрадиола.

Ох, и аз всеки път се питам дали не е рано за пункция. Последния път ембриолозите казаха, че Я не са били узрели, но ги изчакали и на др.ден ги замразили. Все пак си мисля и се надявам, че док знае най-добре.

И пак да попитам - някой започвал ли е стимулация на първи ден от цикъла?

Аз съм започвала стимулация на 1 ден.

# 364
DanielRay-разчитат на Ф по 15 и 17мм.

# 365
  • Кърджали
Здравейте момичета, в понеделник ми предстои биопсия. Предния път като я правих колабираха в амбулаторията и то не от манипулацията, а от звука на триещо се желязо? Какво да правя, дайте ми съвет?

# 366
  • София
по едно време ги правиха с упойка по желание.
ама то май е същото като да ис колабираш.
и аз на една биопсия загубих звук и картина, гадно преживяване си е.
просто спрях да ги правя, смятам ги за ненужни, ама моето решение не става за всички  Rolling Eyes

# 367
  • София
щом не е от процедурата, не виждам какво се притесняваш...
А какво е това триещо желязо, от къдесе чува това?

Ама вие тука точно днес сте се наговорили да говорите така... имам ужасен страх от подобни процедури на живо. Припадала съм на хидротубация . . . (още преди да ми вкарат течността, само от катетъра)
Никак не ми помагате Yum Flowers Mushroom Scream

п.п. и на мен ми предстои все някога. . .

# 368
  • София
Здравейте момичета, в понеделник ми предстои биопсия. Предния път като я правих колабираха в амбулаторията и то не от манипулацията, а от звука на триещо се желязо? Какво да правя, дайте ми съвет?

Недей да си мислиш, че пак ще ти стане лошо. Не си го самовнушавай. Понякога страхът е по-голям от болката. Flowers Four Leaf Clover
А има ли значение каква е точно биопсията, и усещанията дали са различни. Аз две имам, но почти нищо не усетих, лек дискомфорт за 10 сек.

# 369
мен ме заболя,но беше за 1 минута.Не е имало звук от нещо,защото се поставя само спекулум-той ми е ужасен, и катетър с който се взима пробата той май е пластмасов.Правила съм и биопсия на маточната шийка там е с нещо като ножичка с топчета на върха.Не са приятни неща но свършва бързо.Аз гледам в тавана,дишам дълбоко и стискам нещо или краката ми или стола.

# 370
Здравейте, момичета! Утре ми е 11 ден от трансфера дали вече мога да си направя кръвен тест?

# 371
Забременях след 10 години,на 10 трансфер благодарение на д-р Стаменов.От последния трансфер ми остана един ембрион,сега съм в подготовка на нов трансфер,за да си прибера и последното останало ембрионче.Мислех,че като имам вече едно детенце нещата ще са по лесни,но уви.Имам чувството че даже е и по трудно.Много ме е страх как ще се развият нещата и най-вече от отрицателния резултат.Немога да се позная,кълбо от нерви съм.Имам прекрасен буен,палав син,искам той да има другарче в живота,но не съм и предполагала че толкова зле ще се отрази на психиката ми един нов опит.Има ли други мами като мен?Дайте ми кураж!

# 372
На нас ни предстои нова битка за другарче на малчо. Страх ме и мен, понеже имахме голям късмет преди почти 3 години. Моля се и се надявам и сега да е така!

# 373
В тая тема май сме много, които се борим за номер 2. Ужасно ме е страх и мен. Първият път беше страшен късмет, сега си мислех, че ще е още по-лесно (едва ли не: първи преглед, същия цикъл пункция - трансфер - тоалетна чиния за драйфане). Малко се закучиха нещата с едно ТСХ. Преди година и нещо пак бяхме решили да пробваме, д-р Персенска каза, че още същия цикъл може да пробваме, но в последния момент се разколеба заради TSH-то. Беше 2.36. Първото ни инвитро беше със същите показатели и беше успешно. Почнах да пия Еутирокс 25, но не ми подейства добре и си дадохме още година почивка. Сега пак драма с показателите. Беше пак малко над 2, започнах Еутирокс 25 и ... се вдигна на 4. Освен това от него получих сърцебиене, изтръпване на крайници и други странични ефекти, които не са описани в листовката, но съм убедена, че са от него. И така... НО страхът е нормален, приемам го като естетвен.

# 374
Е, на мен пък миседът ми дойде като гръм от ясно небе. Уж всичко идеално, ама на - пак съм на изходна позиция. Та няма какво да ви е страх...или ще го бъде, или не Crazy

Общи условия

Активация на акаунт