Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 66

• 105 290
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,в магазина който работя на една от колежките ми детето се разболя от варицела.Сег се е запазил и бащата.Колежката ми е карала варицела.Въпроса ми е може ли колежката ми да е вирусоносител.Аз не съм карала шарка(нито една) и се притеснявам да не се заразяват,тъй като в понеделник направихме трансфер.Още съм си в къщи но мислех от понеделник да се връщам на работа.Сега не знам какво да правя.

# 466
  • София
като за начало отиди да те боцнат в някоя лаборатория, да видиш дали все пак някога не си се срещала с варицелата.
аз на твое място не бих се срещала с колежката.

# 467
  • София
Може би е хубаво да се обадиш на имунолога да го попиташ.

Миналата година детето ми беше болно точно по време на стимулацията ми, мъжа ми се разболя малко след трансфера, аз не се разболях (карала съм я) и никой не успях да заразя, въпреки че имах контакти с много хора, които не са я карали, включително и децата им.

Естествено най-добрия вариант е, да не се срещаш с тази жена ако има възможност.

# 468
  • София
Здравейте,в магазина който работя на една от колежките ми детето се разболя от варицела.Сег се е запазил и бащата.Колежката ми е карала варицела.Въпроса ми е може ли колежката ми да е вирусоносител.Аз не съм карала шарка(нито една) и се притеснявам да не се заразяват,тъй като в понеделник направихме трансфер.Още съм си в къщи но мислех от понеделник да се връщам на работа.Сега не знам какво да правя.

Аз съм питала лекар дали може при положение че съм карала варицела и съм контактна с текущо болен и аз да съм носител и в момента да заразявам. Отговора беше не. Все пак най добре на този въпрос може да отговори имунолог. От друга стара аз също бих внимавала с контактите с колежката, защото тя може да си мисли че е карала варицела, а всъщност да не е така. А шарките са заразни още преди избиване на първите пъпли. Стой си вкъщи.

# 469
Момичета благодаря ви за отговорите,
относно вирусологията - сега виждам в епикризата си от Декември, че са ми пускали вирусулогия преди лапароскопията. Не мога ли поне аз да ползвам тези резултати? Все пак са ги правили те, би трябвало да ги приемат!?

# 470
  • София
приемат ги, разбира се.
според мен изобщо не пускай ти, те гледат дали имаш актуални и ако нямаш тогава ги назначават.

# 471
приемат ги, разбира се.
според мен изобщо не пускай ти, те гледат дали имаш актуални и ако нямаш тогава ги назначават.

Благодаря ти Бамби,

# 472
Здравейте, момичета, искам да ви попитам, ако някоя е била стимулирана с Еlonva, дали случайно знае, долу горе колко дни продължава цялата стимулация. Защото не съм от София и искам да преценя, колко дни ще трябва да остана.  Благодаря Simple Smile

# 473
  • София
Това колко дни ще продължи стимулацията, зависи не толкова от препарата, колкото от твоято индивидуална реакция на стимулацията  и дозите в конкретния месец. Обикновено 8-11 дни на стимулация, след които се поставя  Прегнил. Обикновено между първия и втория преглед има по-голям интервал  (примерно 3 дни) - защото са още малки фоликулите и след това стават през ден примерно.

# 474
Благодаря zazu1, д-р Персенска ме вика на 6ти ден, защото този препарат Elonva имал по продължително действие.
Това ми е втора стимулация и при първата имах само 5 фоликула и продължи 10 дни. Но сега предполагам ще е повече, при положение че ще се видим чак на 6ти ден.

# 475
За който го интересува - при Стаменов е номер 1; Персенска - 8 .

# 476
  • София
а за някакви липси следващите месец два за стаменов да се чува  newsm78

# 477
  • In transit
Момичета, къде мога да намеря отзиви за филиала в Шумен? Не видях отделна тема.

# 478
Ужасно е при Димов Sad не се лъжете

# 479
  • In transit
Ужасно е при Димов Sad не се лъжете
Може ли подробности? Специално за д-р Липчева се интересувам, но разбрах, че тя работи така или иначе с д-р Димов.

Общи условия

Активация на акаунт