Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 66

• 105 323
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
Какво включва този пакет имунологични и ко може и цени да ми кажеш и на двете... Този кариотип задължитвлен ли е, при условие че имам дете от същия мъж заченато нормално преди 6 г.

Не, кариотипа не е задължителен, щом имате  едно дете, лично според мен няма смисъл да давате пари за това на този етап. Аз реших да ги направя за всеки случай, за да съм наясно и за да изключа най-вероятните причини за този спонтанен аборт, а и имам още една биохимична от лятото.
Пакетът имунулогия можеш да го видиш на сайта на клиника Надежда, много подробно са описали всичко, ето линк:
https://www.nadezhda.bg/laboratorii/imunologichna-laboratoriia-i … hni-izsledvaniya/

Цените ги има в брошурата, нея можеш да я видиш на първата страница на тази тема - има качена снимка.
В Геника цените са почти същите.

# 391
Момичета, дали някоя не в надежда в момента?

# 392
Здравейте, момичета! Днес отидох на кръвен тест и резултата беше 0.100. Много съм тъжна и разочарована от този резултат. Имах разни уж симптоми. Всичко протече както трябва.  Сякаш съм най-разочарована от незаинтересованото отношение на екипа или просто съм очаквала друго отношение. Дадоха ми час за коментар чак след месец и се чудя след толкова време какво ще коментираме. Имам две замразени ембриончета и се чудя след колко време мога да ги върна. Може би след време ще се поуспокоя  и ще имам друг поглед за нещата....

# 393
Момичета, скоро ми предстои трети опит ин витро. Искам да Ви попитам следното: За трансфер на замразени ембриони какво се изисква? Кога да си запиша час? Нужно ли е доказана овулация? Не съм от София и искам да си предвидя времето пълноценно.

# 394
Desuni , разбирам те напълно. Аз също имах неуспешен трансфер началото на януари и се чувствах по същия начин като теб . Чувствам се като на конвейр там - никакво лично отношение. И този глупав коментар - имам чувството, че просто ми губят времето ! Ще опитам да го прескоча като се обадя сега като ми дойде МЦ и се опитам да си запиша час за проследяване. Просто в Надежда откриха някакви сперматозоиди на мъжа ми и казаха , че може да стане оплождане. В Щерев ни бяха казали , че няма никакви и няма шанс да имаме дете. Ако не беше това , отдавна да си бях тръгнала от Надежда. След пункцията - при положение , че бях написала че не желая замразяване на ембриона - никой не си направи труда да ме попита какво искам. И 3 дни по-късно биоложката ми каза - че докторът бил писал замразяване ( просто така , защото го прави с всички) и аз сега като не съм си била слагала утрогестан  ( а никой не ми беше казал, че трябва да си слагам)- нямало да ми се подготви лигавицата за трансфер. Много им виках Simple Smile И си го заслужаваха

Последна редакция: пн, 19 фев 2018, 22:39 от yyoana

# 395
Desuni , разбирам те напълно. Аз също имах неуспешен трансфер началото на януари и се чувствах по същия начин като теб . Чувствам се като на конвейр там - никакво лично отношение. И този глупав коментар - имам чувството, че просто ми губят времето ! Ще опитам да го прескоча като се обадя сега като ми дойде МЦ и се опитам да си запиша час за проследяване. Просто в Надежда откриха някакви сперматозоиди на мъжа ми и казаха , че може да стане оплождане. В Щерев ни бяха казали , че няма никакви и няма шанс да имаме дете. Ако не беше това , отдавна да си бях тръгнала от Надежда. След пункцията - при положение , че бях написала че не желая замразяване на ембриона - никой не си направи труда да ме попита какво искам. И 3 дни по-късно биоложката ми каза - че докторът бил писал замразяване ( просто така , защото го прави с всички) и аз сега като не съм си била слагала утрогестан  ( а никой не ми беше казал, че трябва да си слагам)- нямало да ми се подготви лигавицата за трансфер. Много им виках Simple Smile И си го заслужаваха

Yyoana, напълно те разбирам и ние сме със същия случай, нищо в Щерев в Надежда уж намериха малко, ама никакъв индивидуален подход. При нас пък ни казаха в последния момент кога ще е пункцията, въпреки че на всеки преглед питах кога прогнозират, понеже трябваше да има въздържание от поне 5дни, за да открият нещо (тогава бяхме при Шефкетова). И накрая какво стана имаше там почти 2 дни въздържание и естествено резултатите бяха зле и от 5 само 1 яйцеклетка се оплоди, и от ембрологията се обясняваха ,че само това можели да направят с намерението. Истината е, че го карат за всички по един начин, като гледам.
А да не говоря че имаме няколко пъти замразявани сперматозоиди и така и никой не ми даде обяснение като в деня след като нещата  не са били ок, защо не са ползвали замразените...

# 396
  • София
Здравейте момичета, доста дълго мислих преди да пиша по темата за отношението и накрая реших и аз да се включа. На 19,01 беше последния ми 4ти трансфер в болницата (преди това и аз бях в Щерев), който приключи с обилно кървене още на 7 мия ден след трансфера, въпреки лекарствата. Ужасно съм разочарована от незаинтересоваността на моя лекар, изпратих му съобщение след хиляди разговори с кой ли не за неговия номер и с изричното обещание да не казваме кой го е дал. Както и да е внимание никакво, отношение......... След дългото ми четене във форума и интернет реших да си пусна пакет изследвания, от които се разбра че TSHто ми е 4. Никой за 2те години в болницата, 8 пункции и 4 трансфера не е сметнал за необходимо да го провери и естествено всичко е било на вятъра. TSH се изследва на всеки 45 дни при стимулация, защото нивото му се вдига от лекарствата. Ако някой изобщо проявяваше личен подход към всяка двойка, може би много повече бебета щяха да се раждат. Извинявам се за дългия пост, мога още много да говоря по темата, но ще се въздържа. Успех на всички и много късмет!

# 397
Здравейте момичета, доста дълго мислих преди да пиша по темата за отношението и накрая реших и аз да се включа. На 19,01 беше последния ми 4ти трансфер в болницата (преди това и аз бях в Щерев), който приключи с обилно кървене още на 7 мия ден след трансфера, въпреки лекарствата. Ужасно съм разочарована от незаинтересоваността на моя лекар, изпратих му съобщение след хиляди разговори с кой ли не за неговия номер и с изричното обещание да не казваме кой го е дал. Както и да е внимание никакво, отношение......... След дългото ми четене във форума и интернет реших да си пусна пакет изследвания, от които се разбра че TSHто ми е 4. Никой за 2те години в болницата, 8 пункции и 4 трансфера не е сметнал за необходимо да го провери и естествено всичко е било на вятъра. TSH се изследва на всеки 45 дни при стимулация, защото нивото му се вдига от лекарствата. Ако някой изобщо проявяваше личен подход към всяка двойка, може би много повече бебета щяха да се раждат. Извинявам се за дългия пост, мога още много да говоря по темата, но ще се въздържа. Успех на всички и много късмет!

Аз имам една естествена бременност случила се при TSH 5, и не по тази причина изгубих бебето. То беше с хромозомен дефект.  Сега когато започнахме процедурата си пуснах сама изследване и беше 3. Казаха ми, че било високо, но щом дозата ми е регулирана било ок и започнахме. След това не е изследвано, можеха да поискат преди трансфера да го проверят  и ако трябва да се отложи. Заедно с теста го пуснах и вече е  спаднало на 2,05.
Така ми се искаше отношението само при мен да е такова, но уви явно е практика!
Вие чували ли сте, че 'първият опит никога не трябва да е успешен' защото говорейки с познати бях потресена, че умишлено се правили така нещата?

# 398
  • София
Аз не мога да се оплача от отношение. Честно казано при оборотите на които работи д-р Стаменов - направо се чудя как успява да оцелее чисто физически - аз с толкова малко сън не бих издържала. Явно се опитват да намерят някакъв баланс между брой пациенти и качество на обслужването. Не случайно часове за първичен преглед се записват за след 6-12 месеца.
В моя случай - определено той опита различни неща и не мога да кажа, че повтаря едно и също и няма напредък. Просто явно при мен покрай ендометриозата почти нищо не работи. Харесва ми, че мисли нестандартно - готов е да опитва всякакви неща.
Но с времето стигнах до извода, че човек трябва да е максимално активен - да има синтезирана информация на всичко направено до момента и сам също да търси решение и да припомня на лекаря си за специфинчите си неща в своя случай.
Например при мен с времето стигнах до извода, че Прегнилът не винаги сработва, но с Овитрел нямам проблем. И подобни детайлчета, дето просто няма как да ги помни този човек всичките.
Т.е. би могло да се отбелязват примерно в досието някак си и да ги чете, но тогава няма да преглежда по 50 жени, а по 10 на ден и чакането ще е по три години примерно.
Да, случвало се е да е изморен, мълчалив, но в крайна сметка всички са хора.
За сравнение при д-р Владимиров - една ампула Менопур струваше 44 лв. (спрямо 26 в Надежда) - а аз трябваше да поставям по 8 на ден, плащаше се отглеждане на ембриона от 3 до 5 ден (допълнително) - преглеждаха се много по-малко жени и в ранния следобяд той вече си тръгваше.
При д-р Калчев пък винаги се очакваше всичко да е по учебник - Естрадиолът да е 200 поне, иначе не се прави пункция. А в Надежда сме вадили и оплождали яйцеклетка на 80 естрадиол.
Навсякъде си има някакви минуси за съжаление, но като организация на работата, цени и подход, аз се чувствам най-добре в Надежда (от трите  клиники, в които съм била).
Знам, че е разочароващо, когато не се получават нещата.
В началото си мислех, че нещо бърка при мен докторът, защото все нищо не вадехме, но като видях, че примерно другите жени имат по 15 яйцеклетки на пункция, с времето стигнах до извода, че явно при мен си е проблемът.

# 399
Вие чували ли сте, че 'първият опит никога не трябва да е успешен' защото говорейки с познати бях потресена, че умишлено се правили така нещата?
Категорично не. Доста примери има за забременели не само от първи опит, но дори и от една яйцеклетка на ЕЦ.

# 400
  • София
И аз не мисля, че има нещо такова - просто първият опит често е опознавателен. Всяка жена реагира индивидуално на стимулации. При всяка има различни проблеми - хормони, лигавица, резерв и от сорта. Отделно и при мъжете е индивидуално - качество, концентрация, преживяемост.
Но си има хора, които си успяват и от първи път.

# 401
  • София

Аз съм член на няколко групи във фейса за ин витро, и имам чувството, че съм единствената с 3 неуспешни опита. Повечето са успели на първия опит.

# 402
  • София
Да ти кажа на последната пункция имаше доста ветеранки Stuck Out Tongue Winking Eye .
То на мен даже понякога ми става малко тъпо - идват момичета, притеснени, защото им е за първи път и ти хем трябва да ги успокоиш, хем знаеш, че вероятно ще успеят, а на другия месец ти пак ще си там......  което си е ирония, ама това е положението.

# 403
  • София

Аз съм член на няколко групи във фейса за ин витро, и имам чувството, че съм единствената с 3 неуспешни опита. Повечето са успели на първия опит.

Не се отчайвай. Моето бебе се роди от 5 опит.

# 404
  • София
Благодаря ви, момичета! Усещам, че отчаянието ме обзема, а ми предстои четвърти опит другия месец, може би. Поне януари имах невероятен късмет, успях да замразя цял ембрион, чудо невиждано направо за мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт