Дългото чакане след трансфер - Тема 66

• 90 081
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Аз изчаках до 14-я ден, както ми казаха от клиниката и направо при тях пуснах кръвен. Не съм си правила уринен нито при пэрвия опит, нито при втория. Разбира се, вълнувах се от резултата, но не исках да избързвом, за да ни се шашна още повече от несигерния ризултат.

# 106
Sympatiaga честито и от мен!
Marsi аз съм с теб. Трансфер на 23.01 с леки болки ту в ляв ту в десен яйчнк... гърдите болят като преди ПМС вече 5ти ден. Друго няма... да се побърка човек направо. Чакам ден 14ти както ми казаха.
Само де чудя...ако тия болки наистина са ПМС дали приема на прогестерона щв забави цикъла (дано няма такъв) ?

# 107
Днес съм много активна с въпроси, но да попитам още нещо:) цял ден съм със страхотно главоболие, което никак не отшумява. Странно ми е защото и предишните пъти бях на същия коктейл от лекарства, но не съм изпитвала никакъв дискомфорт (дуфастон, естрофем, но шпа, ап, фраксипарин и кринон)
Тъй като на първи ден след трансфер няма как да е симптом, то дали някой от вас се е чувствал така
И едно честито на Simpatiaga🎉

# 108
Благодаря Ви за подкрепата и съпричастността, момичета! bouquet

# 109
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Няма ли регулация при трансфер,защото в Щатите трансферират по 1 до 2 ембриона.Ако искаш 2,се заплаща допълнително (тук на хората с инвитро или инсем се гледа като на касички,които максимално да  натоварят със сметки) и се попълва декларация,че се поемат рисковете от многоплодна бременност.
Всички трансфери на 2+ ембриона се считат за нелегални.

Кръвния тест за бременност се прави между 7 и 10-ти ден.

Ако ви вълнува как се случават инвитро процедурите в Щатите и какви медикаменти ползват,бих се включила с повече инфо.

# 110
1852, възможно е да е от овитрела. Аз съм се подвеждала така точно на 7ми ден и след това , като видях резултата от кръвния бях не можех да си намеря място. Тест най - рано на 9ти -10ти ден ще отчете. Стискам палци да е положитилен!
Момичета, зная че е трудно , но се опитайте да занимавате съзнанието си с различни неща и не търсете симптоми, по - бързо ще мине времето .
Marsi,  потенето и при мен беше симптом и при двете ми бременности. Не , че те подкокоросвам, но спокойно можеш да направиш един уринарен тест , ако не ти се чака до 14 ден.😊 На мен уринарен ми е показвал на 9ти ден , на 10ти кръвният е потвърждавал резултата.
Симпатага, тихичко честито !

# 111
  • На остров
Бюти в Швеция и да искаш не трансферират два ембриона само в много редки случаи. Но разликите между инвитро процедури в БГ и Швеция са огромни, но понеже повечето момичета са в БГ реално какво и как се случва при мен или при теб тях не ги вълнува много.

Симпатяга честито !

# 112
Момичета, информацията за Швеция и Америка е интересна, но причината да няма голям интерес е защото няма как да отидем там да правим процедура Simple Smile или поне са единици тези, които могат да си го позволят.
Предполагам че след като трансферират толкова малко ембриони, знаят какво правят и имат голяма успеваемост. Междудругото и в Турция нямат право да връщат повече от 1 на млади двойки, но за чужденци си затварят очите.

# 113
  • На остров
Дънди рисковете и за майката и за бебето са много по големи при многоплодна бременност и затова не се трансферират два ембриона. Всяка клиника си има статистика за успеваемост спрямо години и т.н.

# 114
Така е, само дето никога няма гаранция, че от два трансферирани ембриона ще се хванат и двата, или че при бременност с два ембриона ще се развият успешно и двата. В много от случаите единият отпада, при мен също беше така.
Но практиките навсякъде са различни, факт.

# 115
Да, има риск за многоплодна бременност, но също така пък шанса при върнато едно ембрионче е на половина. Да не говорим, че има както и при мен върнати 2 и нито едно накрая. Така че ние в желанието си да успеем понякога изнудваме докторите 🤣 но в крайна сметка то си е за нас. Ние носим всички рискове.
При първия трансфер лекаря ми в едно с емриолога ми направиха дълга лекция и ме молеха да върнем само 1, защото са супер качество и ги беше страх. Като нищо не стана, на втория трансфер само ме попитаха колко. Пак страхотни и пак нищо. Все биохимични. Но аз нямаше да си го простя ако бях върнала само 1, вътрешно щях да се терзая и за това съвсем съзнателно поех този риск. В страни като Америка и Швеция, лекаря носи много по-голяма наказателна отговорност и наистина може да пострада и за това не си позволяват да се съобразяват с въжделенията на пациентките си.

# 116
В БГ, както и в Щатите си има закони, и то безкрайно различни, в 2 несравними една с друга правни системи- континентална и прецедентна. След като нормативната уредба в БГ позволява да бъдат върнати до 4 ембриона на трансфер не виждам каква наказателна отговорност би могла да бъде вменена на лекаря.

# 117
  • варна
На мен ми върнаха само 1 ембрион , когато попитах докторката НСИ защо ни обясни че с моите килограми при многоплодна бременност е много рисковано, не се съм се и съмнявала в решението й, бременна съм от първи опит , така че има много неща от които зависи и  божа работа, да не говорим че има доктори шарлатани , които само гледат как да ти вземат парите..... Успех ви желая!

# 118
Момичета, информацията за Швеция и Америка е интересна, но причината да няма голям интерес е защото няма как да отидем там да правим процедура Simple Smile или поне са единици тези, които могат да си го позволят.
Предполагам че след като трансферират толкова малко ембриони, знаят какво правят и имат голяма успеваемост. Междудругото и в Турция нямат право да връщат повече от 1 на млади двойки, но за чужденци си затварят очите.

Точно в Турция ми върнаха 3 ембриона.

# 119
Mumpeto, разсмя ме с това подкокоросване 😀😊😀😘, но си признавам, че ме е страх, а и то не остана утре ми е теста на 12 ден. Е дано и при мен това с потенето да е добър знак🙏😊. Хайде момичета, стискайте палци и каквото Бог е решил това☺️. Прегръдки на всички, до утре 😘😘😘

Общи условия

Активация на акаунт