Дългото чакане след трансфер - Тема 66

• 90 100
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
  • На остров
Бюти какво имаш в предвид

Чери не съм чувала тук за някой, койtо се бори за дете да абортира заради пола на бебето. Тук преди 12 седмица не се правят никакви тестове. Отделно ако си под 35 пък изобщо не се прави, каквото и да било преди 19 седмица.

# 136
  • Бургас
Е да, ама се дава право на избор на пол......което дава поле за изява. Те тези неща не са гласни, както и мъжете не тръбят, че бият жените си- гледаш го слънце, а вкъщи я смачква от бой, а тя си и мълчи.....Сложно е за обяснение в 2 поста и не му е тук мястото.

Щом пренатеста и в Бг се ползва само срещу заплащане, в САЩ съм убедена, че никой не го е забранил, даже конкуренция от фирми производители има.....

# 137
  • На остров
Чери няма смисъл да задълбаваме но в Швеция а вярвам и в България никой не избира пол. За САЩ нямам идея как е.

# 138
  • Бургас
Официално- не, неофициално се избира, казах по какъв начин. Работих и дълго време с тази тематика, обществото е много приятно заблудено, че насилието основано на пол е само по дебелите книги и някакъв мит, а реални казуси са минали през моите дори твърде неопитни ръце не малко. Живи хора съм виждала аз лично и не случаен е бил и разговорът с гинеколога ми.

# 139
Моя позната след опит с ПИД тук в Бг ми сподели, че още преди трансфера са им казали, че ембриончето е от женски пол.

# 140
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
На кое казвате пренатест?
Има NIPT test(кръвен),който се прави в 9-13та седмица и освен пола,има за цел да изследва за хромозомни и генетични аномалии.
Другите два популярни пренатест са NT scan(забравих как се казваше на български,важен ултрасаунд,които се прави в 12-13та седмица) и CVS scan(от типа на амнио,с игра се вземат клетки от плацентата,които се изследват).

PGS/PGD е на ембрионално ниво,още преди да бъдат трансферирани в матката.
Maya Bee,в какъв смисъл защо се прави? Водещото в процедурата не е пола на бебето(това е екстра),а това да се изследва кои ембриони стават за трансфер и кои не.Така шанса за успешно инвитро нараства значително.
По твоята логика,за да сме напълно толерантни към всички ембриони,трябва и всичките да бъдат трансферирани,за да не се обиди някое,че не е избрано.Какво правим,ако жената има 5-6 в хладилника?Също така съществува опцията на донорство(звучи ми логично да е актуална за всяка една държава по света),която тук си е част от договора,при подписване на ИВФ процедура.

Жана,успя ли да го задържи и роди?

# 141
Да, даже вече е на 8-9 месеца малката госпожица. Simple Smile

Този NT scan сигурно е БХС, където се замерва нухалната транслуценция, след което се взима кръвна проба и на база двете неща се изчислява рискът за няколко синдрома - Даун, Едуардс и Патау (май те бяха, трябва да си погледна изследването).
Малко е "бошлаф" работа и при повече години излиза по-висок риска и доста често излишно биват наплашени бременните и пращани на пренатест или амнио.
Пренатеста е описаният от теб NIPT test, да.

# 142
  • Бургас
Бюти явно не я разбираш тематиката в дълбочина, няма смисъл да се говори. Седни , чети почни от този линк който ти дадох и след това може да дискутираме.  Изобщо не става въпрос за толерантност към ембриони, а за много по-фина материя и етични въпроси дали да избираме пол, кой с каква нагласа ще избере пол, дали при избора на пол не са залегнали стереотипи и нагласи, които са архаични и дискриминационни ,дали ако се даде възможност за избор на пол , няма да се наруши равновесието в съотношението и т.н, защото тенднециозно ще се предпочита даден пол сред конкретни етнически и социални групи......не е един въпроса и всички са социално значими, изследвани и са отразени като такива, за да не се допуска легално това да се случва на европейска земя и са етично-психологически и не става въпрос да си толерантен към ембриони, много по дълбок е въпрос.

Друг е въпроса, че тези тестове, освен всичката медицинска информация, според докторът ми , още 8-9 седмица дават информация за пола на заченатият ембрион и той лично е прекратявал бременност на основание пол.

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 07:45 от Cherry^Blossom

# 143
  • На остров
 Чери и къде е този доктор, който е прекратявал инвитро бременност заради пол?

# 144
При всеки аборт по избор, си има някакви причини - възрастови, финансови, етнически, социални, явно вече и полови и т.н. . Но в крайна сметка резултата е един и същ.
     Но при изборът на пол, последиците могат да бъдат вече значително по-глобални...
Хората много често не осъзнават какви каши забъркват... Но въпросните общества отдавна си имат проблеми, с ГЛАВАТА. Аз лично не бих желала да се родя жена в такова общество. Бих предпочела да ме абортират ...
     Ама нали все мрънкаха , че мъжките рожби щели да изчезнат, хромозомата им щяла да се затрие...
Та някой май са взели мерки ...

# 145
Чери и къде е този доктор, който е прекратявал инвитро бременност заради пол?
Да ти кажа абсолютно го вярвам. Тука индийците и пакитата си плащат за процедурите на частно и си искат мъже и това е. Не знам за конкретен случай, просто около мен за съжаление е пълно с тази етническа група и имам ясни наблюдения за какво иде реч. Наскоро едната ми колежка (индийка) стана баба. До последно дъщеря и пази в тайна от абсолютно всички какво ще е бебето, за да не я карат да го маха. Не ставаше дума за ин-витро, но съм склонна да вярвам че и тогава се случва.

# 146
  • Димитровград
Е не наистина не вярвам какво чета:angry:
Как ще предпочетеш да те абортират....хора моля ви се. За предавани болести ок съгласна съм, но всичко останало е БУЛ ШЕТ. Как може да мислиш така гайзер? Всички тук даваме мило и драго да гушнем мечтаната рожба без значение дали е момиченце или момченце, а ти? Недейте така моля ви. И стига сме се бъркали в Божиите работи, той е силата, която решава на кой какво и кога.

# 147
Момичета, и вторият ми опит приключи, резултат 0,90☹️. Явно и този не е бил нашият. Подаваме документи към фонда и продължаваме. Прегръдки на всички и успех😘😘😘

# 148
  • Бургас
Че кой е казал, че са ин витро, не е задължително. И все пак не е етично. Но докторът няма как да откаже особено, защото е легално да прекъснеш бременност без основателна причина до 12 седмица и това е право на жената по принцип, до колко тя го извършва под някакъв натиск, това вече е друг въпрос. Но при взето решение, по-добре в клиника и специалист, отколкото нелегален, щото и това го има.....Много е сложен въпроса, няма смисъл да натежава тази тема тук.

Марси съжалявам! Какво казаха? Защо?

# 149
Ех, Марси...съжалявам Sad

Общи условия

Активация на акаунт