Сърдити роднини заради името на детето

• 82 508
  • 853
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Това за двамата Николаевци е яко.  Laughing
Явно са от различни майки, защото една и съща едва ли би се съгласила на подобно... извращение, но пак е яко.
А ако беше фен на двойните имена, можеше поне единият да е Николай-Николай.
(Идеята не е точно моя, писала съм май и друг път, че в една детска книжка навремето главният герой се казваше Георги-Георги, кръстен на двамата си дядовци.)

# 751
Двамата братя Николай от различни майки ли са?

# 752
  • Варна
Е, поне единия Никола можеха да го кръстят...

# 753
На Никулден е денят на Фараона Joy

# 754
Аз имам братовчеди, които са брат и сестра, и се казват Георги и Гергана, но двама братя с еднакво име наистина е извращение.

# 755
  • Варна
Т.е.трябваше поне единия да се казва Фараон?  Simple Smile

# 756
  • Варна/Филаделфия
Двамата братя Николай от различни майки ли са?
Абсолютно не Simple Smile
Една е майката, един е таткото- Николай! 😁
Имам идея! Ако някой роднина се сърди, че няма да кръстите детето на него, спокойно заплашете, че ще си кръстите всички деца на себе си! 😂

# 757
  • Пловдив
Аз писах вече, че баба ми има сестра от друг баща със същото име, но по случайност - кръстницата не знаела, когато избирала името.
А тези не само не са случайни, ами ги е кръстил на себе си на всичкото отгоре.

Една майка? Къде са се намерили да си уйдисват на акъла?  Laughing

# 758
Познавам един татко Николай с двама сина също Николай. 😂 На това какво му се вика?

Хора без въображение! Stuck Out Tongue Closed Eyes
Това изобщо разрешено ли е по закон? Двама братя, от едни и същи родители, с еднакви 3 имена?????

Това за двамата Николаевци е яко.  Laughing
Явно са от различни майки, защото една и съща едва ли би се съгласила на подобно... извращение, но пак е яко.
А ако беше фен на двойните имена, можеше поне единият да е Николай-Николай.
(Идеята не е точно моя, писала съм май и друг път, че в една детска книжка навремето главният герой се казваше Георги-Георги, кръстен на двамата си дядовци.)
В тоя ред на мисли се сетих и аз за една недоволна баба. Случаят е следният - двете баби са с еднакви имена (достатъчно съвременно звучащо име, международно даже). Внучката - кръстена дословно на тях. Обаче едната баба пак недоволна - "Заради сватята го кръстиха така, ако беше заради мен - нямаше!".

Та исках да кажа на авторката - недоволни винаги може да има, не трябва да има угризения.

Преди години имахме за кратко съседи младо семейство, роди им се бебе. Май точно Пламен го кръстиха (или Павел беше), не помня точно, с буквата на баба му Пенка. Ами супер щастлива беше жената, на първо място - че има живо и здраво внуче, и радостна, казваше "Подновиха ми буквата". Не беше тръгнала да се тръшка, що не е Пенчо дословно.

Надявам се и на Вашият дядо да му улегнат нещата в главата, да се успокои и да не се сърди за глупости.
(Аз, например, не съм кръстила никое от децата си на никого - така ги разбирам нещата, че това си е избор на родителите.)

# 759
  • Варна/Филаделфия
Защо да не е разрешено Simple Smile нали ЕГН- то е различно. Едва ли има закон по въпроса.

# 760
Синовете на Стефка Костадинова не са ли и двамата Николай и двамата кръстени на бащите си - Николай?
Имаше и баскетболист Георги ... (не помня фамилията), който се хвалеше, че и двамата му сина са кръстени на него - Георг и Жорж. Много странно ми се видя тогава.

# 761
Стефка Костадинова има един син - Николай. И първият, и вторият ѝ мъж също носят това име.
Мисля, че футболистът от вече далечното минало Георги Илиев - Майкъла има деца Георг и Жорж. Даже май бяха три, третото е Георги, но никак не съм сигурна. Simple Smile

# 762
  • Пловдив
При нея са обратно - двама мъже и един син. Wink

# 763
Имам наблюдения, че майката кръщава детето на бащата, когато няма как да си наложи мнението и детето задължително трябва да е кръстено на някой от родата. Най-малкото зло е на бащата, особено ако иначе трябва бебето да е с някакво противно име като Еленко или Благой.

# 764
Ами ако бащата е Еленко, Гроздан или Пейчо да речем?
Благой не ми е противно, даже ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт