Четвърти клас - II тема

• 89 533
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • offshore & overseas
Честито на гордите и щастливи родители и [бъдещи] петокласници!!

Хигиената у нас е на авто ниво вече. Знаят си (момичетата), че вечер се влиза в банята за подмиване, после се мият зъбките преди лягане. Вече, доколко ефективно се измиват, особено що се отнася до зъбките, имам известни съмнения, но ролята на надзирател е доста уморителна, конкретно надзирател на всеки от тримата поотделно, затова взех да сдавам и да преразпределям, пък каквото сабя покаже.

Само малчо изостава от режима, но то е защото се разчита на 100% на мен И за това. Следователно той е измит, когато аз имам сили и време (в останалите дни сме на мокри кърпи, хвала на изобретателите им!). Но хайде, тихичко да похваля Калинка, че няколко пъти поема ин'циативата да го изкъпе вечер и ми пада един голям товар от раменете. Бе, растат децата, и това е ужасно хубаво и... ужасно тъжно, ако се замисли човек.

Колкото до обезкосмяването, лекарите не препоръчват и аз също съм против, ама някои предпубери директно взимат нещата в свои ръце.

Например нашата Калина решила да размаха самобръсначката и да обръсне буквално 3-те си косъма в областта на под мишниците (тя е на 11 и половина вече, близо до 12, слава Богу, не много преди границата). Ми, коригирах я с пинсетата и тя се съгласи с мен (увери се, че това е по-добрият вариант). Дотук се оказва ефективно, но пак повтарям - космите са 3 или 4, при това съвсем слабички. Защо ѝ беше да ги бръсне, ама на  - the damage is done.

# 646
  • Варна
Е, те може и категорично да не препоръчват лекарите, ама мадмоазел "голямата кака" е решила, че космите й пречат и беше си минала целите крака с МОЯ(!) тример за вежди! На краката не виждам защо трябваше да го прави, не е особено тъмна растителността, нито пък гъста, но на мишниците смятам, че си й беше време. От около година ги махаме там с кремче, но вече мина на кола маска. Надявам се краката през зимния сезон да им даде почивка, но кой знае. Суета! На какво отгоре не знам - нито я вълнуват момчетата, нито хорското мнение като цяло. Иска тя да си се харесва и да си се чувства добре и толкоз - намира си начини да си го постигне и не смятам да й се бъркам.

# 647
аз нямам дъщеря, но се радвам като чета момичетата ви как се гласят и обезкосмяват. За мен като жена добрият вън шен вид е основна предпоставка за успех в живота, наравно с образованието.

# 648
  • В светлината на слънцето
Dive, недейте с кола маска под мишниците. Там има лимфни възли, наистина не е добре.
При нас каката още действа с кремче в тази зона. Само за краката - епилатор. Обещала съм й да я водя на лазерна (не фото) епилация за подмишниците наесен - тя ще е вече на 14,5 години тогава. Тя е за над 14 години и е трайна.

ЗаСлон, елементарно е почистването като действие. Първо се минава с памучен тампон, напоен с мицеларна вода или лосион, подходящ за такъв тип кожа. След това се изплаква с вода обилно и лицето се подсушава, без да се търка. Това е. Прави се сутрин и вечер.
Сега се сетих, че има едно мазило, което много помага за туширане на пъпките и никак не е скъпо. Ето това.
https://www.essence.eu/bg/produkti/face-care/treat/e/product/pur … -sos-spot-killer/
Има го в ДМ, Лили.

# 649
Аз тези кремчета хич не ги долюбвам, химия... Епилаторът,ако е внимателно,не би ли било добре?! Нещо като автоматична пинсета?!... Кола-маска и аз не съм й фен.

# 650
  • Русе
с епилатор боли под мишниците.

# 651
  • Перник

Само първите 1-2 пъти. Поне при мен беше така. И то след години бръснене. Relaxed

# 652

Само първите 1-2 пъти. Поне при мен беше така. И то след години бръснене. Relaxed
А боли много и после.

# 653
  • от Луната
Като ви чета за мерките се оказва, че и моята балеринка е дребосъчка  Mr. Green 146 см и 35 кг., но пък на обувки е вече към 36 номер  bowuu
За обезкосмяването и на мен ми е драма, защото за нещастие в това отношение е бащичко и още миналото лято започна да почиства краката си. За щастие ме послуша и ползва епилатор, а не бръсначка. Под мишниците има 2 - 3 косъмчета, но са все още съвсем малки и докато мога ще удържам фронта, след като лекарите не препоръчват пред 12 г., но ако даде много зор с пинсета или епилатор ще действаме, а не с бръснач.

# 654
  • В светлината на слънцето
Виктоалиа, при нас и обувките са проблем, уви - 41-42 номер.

# 655
Благодаря ви.
Честита ваканция на всички деца и прекрасни резултати!

Ние сме високи и двамата и си мислех, че на 10 години и нашата балерина е висока (148см, 34 кг), но явно не е така. Аз съм 179 см, а баща й 190см.
Обувките й са 35 номер.

От 2 години има пъпчици по носа, заради които ходехме при педиатъра, но не е ранен пубертет и сега само мие вечер с душа си с един сапун с хума, трици, масла и сяра и поради леко омазняване на косата й купих и шампоан на Дове за слакп грижа и една измивна емуслия за лице на Нютрожджена.

# 656
Моля, припомнете ми коя точно книга на Кун трябва да прочетат децата.
Старогръчки легенди и митове- Николай Кун.
В гугъл ми излизат няколко варианта. Вчера получих списък с книги от новото ни училище.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 11:35 от Фран Ческа

# 657
  • София-Младост
Точно тази. Може да са различни издания.

# 658
Това ли четат вашите деца?

# 659
  • ГОре на черешата...
Да

Общи условия

Активация на акаунт