МАРТенчето в пясъчника си играе и за чистота не ще да знае!

• 13 117
  • 266
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
И аз благодаря за комплиментите за дребната   Grinning   Поначало всички малчовци са големи сладури - с голямата кръгла главичка, големите очи, късичките крачета и ръчички   Heart Eyes ... абе природата си знае работата...    Grinning

# 46
Ох,мразя жегите.Пак не мога да излизам когато си поискам,пак съобразяване/както през зимата/.Пък и както съм с ниско кръвно хич не ми понасят.Ама,стига съм се оплаквала,по-добре е от студа.   

Хващай самолета и ми идвай на гости с един куфар, топлинка. При нас в момента вали сняг и е само 2 градуса. 9г. съм тук и за първи път по това време виждам да вали сняг.  #Crazy

Ние започваме да оздравяваме, малко по-малко. Гласеца ми започна да се възвръща, но още може и да се иска.
Снощи пробвах Дани, вечерта вместо прясно мляко да пие кисело, но нещо не се получи. Мисля си, по-скоро не му хареса идеята да пие без биберон, сложих му накрайника, който не позволява да се разлива и ту започваше, ту се отказваше да пие, по-скоро си играеше. Помислих си, че киселото мляко не му е харесало, и сутринта му дадох прясното, но пак със същия накрайник, категорично отказа, смених го с биберона и се изпи всичко до дъно, след което моментално заспа.
Та сега съм пред дилема какво да правя. Вие как давате киселото мляко, с биберон ли? Мисля си, че ако го науча да пие кисело мляко вечер, ще си реша проблема с прясното мляко в БГ, щом няма детско.
Вие как процедирате?

Днес сме на тържество на баткото. Ще изпращат "абитурентите" Joy, децата които приключват градина. Ще има снимков материал по-късно.

# 47
  • Sofia
Аз лично киселото мляко и го давам с лъжица, но нощем си е на маминото мляко    Simple Smile

# 48
Аз давам киселото мялко с боберон, малко разредено с вода, неподсладено.

# 49
Мамо Веси, насълзиха ми се очите...Винаги плача на хубави концерти и ме обзема едно чувство на гордост и съпричастност... Embarassed Не мога да повярвам, че Биорг е била пред теб....  Grinning Брех!

Дано хората опознават България от хубавата музика, а не от тарикатите и крадците, които бродят по Европата. Rolling Eyes

Габи почна пак да се буди през ноща, но не иска да суче, явно й е топло... спи по боди къс ръкав, не остава завита от чаршафа за повече от половин час, прозореца е отворен. В Пловдив днес е 30 'С... Утре пак сме на басейн на Баня. Ако можех щях да избягам и на морето. Завиждам ви, Славена! Работила съм цяло лято на Лозенец преди 4-5 години - тихо и приятно място. Simple Smile

Дари е с кристално чисти сини очи, нали? Дано запази този чаровен и светъл поглед като порастне. Simple Smile

Яна много е порастнала, явно отдавна не сме се виждали.  Sunglasses Прилича ми на Габи, някак си... Сладурка. Heart Eyes

Мишолинка, приятно освещаване на новият дом! Да го изпълните с домашен уют и топлина. Grinning

Габи поздравява Марианка! Благодарим!  Hug

# 50
Аз лично киселото мляко и го давам с лъжица, но нощем си е на маминото мляко    Simple Smile

То едно на ръка, през деня и ние така, го ядем, въпроса е преди сън. На мама мандрата отдавна сложи катинара.  Mr. Green

Аз давам киселото мялко с боберон, малко разредено с вода, неподсладено.

Ще пробвам довечера, иначе и аз не го подслаждам. А за каква възраст ви е биберона?

Мамо Веси, насълзиха ми се очите...Винаги плача на хубави концерти и ме обзема едно чувство на гордост и съпричастност... Embarassed Не мога да повярвам, че Биорг е била пред теб....  Grinning Брех!

Дано хората опознават България от хубавата музика, а не от тарикатите и крадците, които бродят по Европата. Rolling Eyes

Ох, мен още ме държи, а Бьорк е толкова миниатюрничка и семпла, аз дори в първия момент не я познах. Тя сега си има бебче и си го гледа тук, че доста добри парички и дават за майчинстово, а по принцип живее в Лондон.

# 51
  • Варна
Здравейте и от мен Simple Smile.

Много сладки моми са Дари и Яна, снимките са ви чудни  Hug.

Mama Vessi, това с концерта ме разчуства и мен. Аз също обичам да припявам когато чуя БГ песен, особенно като ми харесва. Малко развалям звученето, но какво да направя не се сдържам  Blush. Иначе мисля, че това което видях си е точно прясно мляко. Магазинерката каза, че го зарейдат от няколко дни т.е. от съвсем скоро. Но понеже от тогава не съм ходила в този м-н не съм и питала повече. Но като отида непременно ще попитам.

Мойто слънчице, нещо отказва да яде храната от кухнята или хапва съвсем малко Sad. Иначе сега сме три пъти на ден на АМ, а една позната онзи ден ми каза, че вече трябвало само вечер да е на АМ. Да не би да го лишавам от други неща  Confused. Иначе в четвъртък ще ходим да търсим сандалки, че до този момент не сме намерили подходящи. Мами от Варна от къде си купувате сандали с твър форт и да не са на 45-50лв? Намерих само за такава цена  Rolling Eyes. А тука като чета може и за по-малко. То ако не намеря, пак ще дам 50лв, ама защо да е така. Днес обаче се сетих за още м-ни, които не съм обиколила и се надявам там да намеря на по-сносна цена.

# 52
Тедулина, разгледа ли магазините по Пискюлиев? Мамите на момиченца имат по-голям избор за сандалки, все в розово и бяло са всички. А и моделчетата им са по-интересни, от тези за момченцата. Моделите за момченца са прекалено груби и грозни. И аз не мога да се спра още на такива, които да ми грабнат окото.
Красиви мацки са и Яна, и Габи, Еличка и Мариянка. Да не изтърва някоя, ама не ми се сърдете!
И аз давам киселото мляко разредено с водичка за приспиване, ама ние една вечер си пийваме, две не искаме.
Тедулина, разбира се че само АМ не е достатъчно на малките ни дечица. Аз съм доволна от нашата кухня, дори вече преминахме на втора група - тоест ядем ястия наобед.
Големи жеги, а моя сладур вече мина и на един сън. Следобед заспива в 2 и се събужда към 4-5. Сега използвам момента, докато все още не се е събудил. Излизаме предиобед и следобед задължително.

# 53
  • София
Привет от нас Grinning

Страхотни снимки на Дариа и Яна! Браво! Много си падам по снимането и снимките Grinning, имам чувството, че когото и от мартенската група да срещна, ще го разпозная по детето. Така вече разпознах Мама Моника и Габи и Незабравка и Вальо. Grinning

Мамо Веси и аз се впечатлих от разказа ти Grinning

Колкото и да не ми се иска Георги също спада в графа "калпазани". Доскоро банята беше забранена зона за него, но вече го вземам с мен когато ходя до тоалетна( колко е правилно или неправилно не знам, но нямам друг избор). Причината е, че вече секатери абсолюно навсякъде и ме е страх да го оставям без надзор дори и секунда. Миналата седмица се научи да се покатерва до телевизора през дивана- направи го поне 20 пъти,аз не смея да го оставя, защото ако падне, ще се пребие, свалям го, а той отново(даже го снимах). Наложи се да разместя мебелите та сега само дивана  прескача. На следващия ден пък се покатерил прав на един пластмасов стол на терасата изправил се без да се държи с ръце и блъска две теракотни плочки една в друга- свят ми се зави като го видях. Да е жив издрав ама почна да ми побелява косата от него Grinning

Е, и да го похваля де- от три дни махнахме шишито с биберон(само за вода го ползвахме). Навън пие от бутилка, а вкъщи- от чаша Grinning

Вчера беше много кисел(което не е типично за него)- и какво се оказа- вечерта като му погледнах венеца, четвъртият кътник беше пробил преди, но сега тръгнал да расте, показали се всичките му върхове и венеца му беше разкъсан на парцали.Как ли ги боли,милите,от тези зъби. Неговия актив е 12 зъба, но гледам, че и кучешките много са побелели, сигурно скоро и теще го тормозят.
Ами това е от нас, спасявайте се по сенките от жегите. И ние като Диди77 сме по два пъти навън-около6-7ч дневно, но едва издържам топлината.

# 54
  • Варна
Честит празник на всички! Hug

Ние днес сме сами с мъничето и се чудя как да прекараме празничния ден  newsm78. Ще ми се да е по-различно, но ще видим какво ще изумувам Simple Smile.
Имам въпросче към мамите, които готвят у дома за бебоците. Слагате ли прясно мляко в ястието? Струва ми се, че Иси харесва повече храната от кухнята заради прясното мляко. Но понеже вече на няколко пъти има инциденти с намерени неприятни неща в храната  Sick се чудя дали изобщо да продължавам да взимам от кухня. Дадох му вчера от мое ядене и хапна, но не много (понеже отново имаше неприятен елемент в яденето от кухнята). Мисля си дали да не взема да пробвам да му сготвя с прясно мляко, ама малко ме е страх  Confused.

Весел празник ви желая!

# 55
Честит празник на всички!!!
Tedulina, аз като готвя вкъщи за Елица слагам по 1 м.л. адаптирано мляко в манджата и се приема много добре. А иначе аз кисело мляко още не съм давала никакво (като изключим десертите на Нестле), мисля да изчакам още малко, пък и Елица пие АМ с удоволствие. Ти от коя кухня вземаш, че не си доволна. Ние сме на Окръжна болница, втора група, всичко се изяжда!
Купих много хубави сандалки на Елица за 22.50 лв - производство на завод Добрич за износ - от естествен набук, а вътре ест. кожа. Имаше повече момчешки модели. Магазинчето е ново, на пазар Чаталджа, ама не в самия пазар, а по бул. Чаталджа. Пада се след пресечката Цар Асен, там има един рибен магазин, магазин за хавлии, после има една будка за шапки. Дано съм го обяснила правилно...

# 56
  • София
Честит празник и от мен, мили мами! Много го обичам този ден още от малка, защото оттук нататък идва лятото- почивка, слънце, дълги дни, морееееее......  bigdance2
По повод обувките-вчера купих на Йоанче много хубави сандали за 24 лева на "Капчица"- за първи път виждам тази фирма, но бях много приятно изненадана- само естествени материали, ортопедична подметка, твърд форт , много красиви модели и ... добри цени. Нашите са естествен набук и цвят "пепел от рози" newsm53
Тедулинче, аз като готвя в къщи, слагам малко прясно мляко . Действително може би заради кухнята и Йоана ми предпочита тези яденета, пред манджите без мляко. Иначе не съм й давала да пие само прясно мляко. Тя си харесва АМ и караме с него.

# 57
Честит празник на всички! След 7 години пак заедно да празнуваме края на учебната година! Grinning
   Много хубави снимки сте направили особенно на площадката, децата ни вече наистина се забавляват там и знаят къде е пързалаката, искат да се люлеят на люлките... Доскоро само заставахме до люлката и си я бутахме, но вече иска да я качвам и като седне после не иска да слиза, вече се катерим по всякакави пързалки, че даже понякога и през стъпало стъпваме Laughing но като се качим чакаме мама да ни сложи да седнем още не се престрашава сама да седне. Още не е започнала и да се изправя сама от земята все гледа да се хване за нещо и тъй да се изправи.
     Мамо Веси аз давам вечер АМ + 2 лъж каша с биберон. Отбихме се преди 3 седмици и за сега не искам да я лишавам от биберона поне той и действа успокояващо и приспивно. Имаме чаша със силиконов накрайник, но въобще не иска да пие от нея Confused. Една майка ми каза, че скрила всички шишета с биберони и започнала да дава водата с такава чаша и така малкия свикнал с нея. Иначе съм виждала, че някои деца пият вода от специални шишенца със сламка вътре или бутилките от минерална вода с накрайник (не знам точно как се казва). Можеш да пробваш с някой от тези варианти, ако ти допадат.

# 58
Здравейте мили мами и вече пораснали бебчета!
Не съм писала отдавна,но тук кипеше бурна подготовка за тазгодишния сезон на морето,та не ми е останало почти никакво време.Живот и здраве,другата седмица поемаме към Слънчев бряг.А вие сте изписали толкова много ,че сигурно ще ми трябва седмица да изчета всичко,но поне успях да рзгледам доста от снимките ви-всички са пораснали много и са станали страхотни дечица-пу,пу!
Сега да ви кажа, наш Пресиян все още не ходи,само хванат за ръчичка,но да се пусне не смее,със зъбките сме стигнали до 7 и 8-мия се кани да излиза.Най големия ни напредък е с гърнето,някъде от седмица го слагам и пампата ни е почти винаги суха и чиста,много бързо свикна с него и се надявам че скоро ще махнем памперса окончателно,да видим!С храната все още сме на кухня,но въвеждаме и преходната храна,защото като е при мен на морето няма да има от къде да се взема кухня и ще трябва да хапва каквото аз приготвя или по заведенията.
Голямо пътуване ще падне това лято,но няма как мама ще трябва да работи,малко ми е трудно да свикна с идеята ,че ще се разделям с дребосъчето си,но поне няма да е за дълго,ще си изкарват с татко си при мен по половин месец,а може и по повече.Реших ,че е по-добре да бъде с баба си и баща си,макар и далеч от мен,отколкото с някоя непозната жена,на която не мога да имам пълно доверие.
Е,това е в общи линии от нас,извинявам се за дългия пост и ако съм ви досадила!
Целувки на всички беборани,и на всички вас желая едно топло весело и незабравимо лято!

# 59
Дари е с кристално чисти сини очи, нали? Дано запази този чаровен и светъл поглед като порастне. Simple Smile

Ами ето такива са http://img88.imageshack.us/my.php?image=150336lz.jpg  Heart Eyes
Дано останат такива, най-редовно минувачи  й се любуват на очите  Laughing А интересното е ,че нито аз , нито баща й сме със сини очи  Grinning Даже от моя род синеоки няма ...... Единствено свекър ми е със сини очи  и баба му на мъжа ми по майчина е била с много наситено сини. Както се казва божи дар  Heart Eyes

Eli4ka  Hug Радвам ,че се отби да кажеш как сте.

Tedulina, мляко не слагам в пюретата, но овкусявам със сирене  Grinning
Кисело млкяо давам с лъжица. Вечер си пие АМ, чисто,  без бисквити  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт