МАРТенчето в пясъчника си играе и за чистота не ще да знае!

• 13 145
  • 266
  •   1
Отговори
# 165
Браво Мамо Веси!Блазе ви че вече сте на родна земя!мен това чакане до заминаването много ме изнервя.За какво ли не мислия багажи,сметки,децата...Ама нещо нормално за мен винаги преди да си ходим е така.И нашето не остана само 10 дена...На цялата обстановка Вики вади кътник и само плаче.През деня спи по 30 мин и това е.Мамита радваите се че децата ви спят по 2-3 часа(някои от вас така писаха).Аз докато реша да свърша нещо и хоп тя вече се събуди..Ужас незнам кога ще започне да спи по повече...

# 166
Добре дошла Мамо Веси!!!Радвам се ,че пътуването е минало добре!Желая ви приятна почивка в България и дано времето е хубаво/защото в момента в София е лошо/ за да се заредите с топлина и положителна енергия.Таткото ще идва ли?Цялото лято ли сте в България?

Благодря на всички ви за милото виртуално посрещане.  Hug
Дани вече влезе в режима си от Исландия и сега спи, а баткото с дядо си излязоха и аз използвам да ви пиша. Дани започна да свиква с обстановката, вече по-малко плаче вечер, даже почти спря. Много ни помогна музикалната играчка, с която се писпиваме в Исландия, така, че Мамо Ваня, препоръчвам ти да вземеш на Вики нещо от вкъщи. че да не се чувства толкова самотна, да й напомня нещо за нейното легалце.
Два дена Дани беше с температура, без кашлица и сополи, явно зъбче му излиза, добре, че днес вече нямаме. Баща ми му даде невероятната диагноза - бил урочасан, че му миха очите със светена вода и т.н., бабешка му работа. Много ме е яд на времето, че е толкова ветровито, направо не знам как да се обличаме, като излизаме умираме от жега, а като се прибираме, студ на кутийки  #Cussing out

Аз бях ви питала, но срам не срам пак ще питам, какво АД давате вечер, на Дани му купих на Милупа от 8мес.+, но си спомням май Цветина беше писала, че имало някакво мляко с вкус на ванилия, но не помня как се казваше.  newsm78 И още нещо с колко % масленост кисело мляко давате, че те толкова много аз направо се изумих. Дани му давам млякото на Баба, много му харесва, дори и захар не слагам, но маслеността му е 4,6% май беше и ми се струва много голяма, вие как мислите?

ivar, таткото ще си дойде на 6 юли, оставихме го да боядисва, малко да освежи апартамента, а се прибираме всички на 10 август, че баткото е ученик и започват на 20-25 август.

Мамо Ваня, успокой се, всичко сигурно ще е наред с пътуването. Ти знаеш как се притеснявах, но са били нерви на вятъра. Вашия полет директен ли ще бъде?

# 167
ДОБРЕ ДОШЛА НА РОДНА ЗЕМЯ и от мен Веси! Хубаво е, че вече се климатизирахте- аз бях писала за мляко, но за кисело- като айрянче на Мегле- май дей- но не знам дали има и прясно, както твърди Тедулина- не съм обръщала внимание- а за киселото- давам каквто ми падне- най-често розова елена- тя е 3,6, но ако няма взимам и друго- не виждам нищо лошо във високата масленост

# 168
аз също давам от това на Мегле, както от киселото така и от прясното. Много са вкусни даже и аз пия от тях Crazy вечер му давам на Елена или 2 или 3.6% но той след супата почти не яде вече млякото вечер. Според мене вече няма проблем за маслеността даже е хубаво да са с повисокия процент масленост, защото те не са бебета и вече хабят много повече енергия и имат нужда да набавят изразходеното Laughing

# 169
ох мамо Веси забравих да ви поздравя с ДОБРЕ ДОШЛИ У ДОМА  bouquet понеже вчера влизах и мислех че съм писала но явно само съм чела затова нека сега на патерица да ви честитя дългоочакваното завръщане и да ти пожелая на тебе/ че ти имаш най много нужда / една разтоварваща почивка а на командосите да се налудуват до насита че като се върнете в ирландско още влага да им държи Laughing

# 170
  • Варна
Добре дошла на мама Веси на родна земя и от мен!  bouquet
Хубава почивка ви пожелавам Simple Smile и дано на Дани му се нормализира Т-та и дда се радвате само по време на престоя в БГ  Peace.
За АМ, аз давам на Нестле Джуниър. Кис.мляко давам 3,6% Добруджанско или други, но пак със същия и по-висок %. Сега давам Верея също Simple Smile. А, това прясно мляко на МайДей за деца мисля, че е 2%.

blizna4e, добре дошла отново!  bouquet
Дано този път да имаш възможност да пишеш по-често и да нямате повече такива неприятни преживявания с малката.

# 171
  • Габрово
Аз давам на Мишо кисело мляко Елена 3,6%.До двегодишна възраст е препоръчително да се дава мляко с по-висока масленост.
Мишо снощи много ме развесели.Той по принцип много обича да си играе с пластмасовото канче,с което го поливаме като го къпем.Снощи като го грабна,няма пускане.Наложи се да го поливам с друго.Докато го обличах стискаше канчето,като си пиеше млякото пак,като го сложих да спи се опитах да му го взема,но той ревна.И така сложих ги с канчето в леглото и чак когато заспа дълбоко успях да му го изтръгна от ръцете.Голям смях се смяхме с баща му,даже му направихме снимка за спомен - Мишо спи,гушнал пластмасовото канче Mr. Green.

# 172
като спомена канчето и се сетих да се похваля, че от месец Ран се къпе на душ. Или влизаме двамата и той е прав до мен или му слагам коритото и го поливам със слушалката. Има ли други, които вече къпят на душ или нещо съм избързала

# 173
Мамо Веси мерси за съвета.За това не се бях сетила.Мислех да не взимам защото в България е пълно с играчко от баткото и те нали са нови ще и бъде интересно.Но имаме едно музикално пате което тя сама си пуска всяка вечер преди да заспи и вече съм решила че него ще взимам.
Нашия полет е с прехвърляне в Париж.На отиване прехвърляме  директено,а на връщане с приспиване.Престоя ни е 24 часа и сме решили ако можем да отидем да видим аифеловата кула,че то друг път не се знае кога ще отида във Франция.Вече да се похваля събрах една чанта.Тази година ограничиха багажа и ще ми е по трудно...Аз адаптираното мляко си го купих от тук и ще си го занеса.
Цветина браво на вас.Ние много плачем в последно време като се къпем защото не обича да и миеш косата.Сменям играчки какво ли не ама рев голям..И аз ще пробвам с душа тази вечер мойе да има ефект.
Мамита да ви попитам нещо че не съм запозната.Има ли в Бълагрия за бебоците памперси за плуване и каква е приблизително цената им?

# 174
Мамо Веси, здравей и добре дошли в България.
Ние даваме от АД на Нестле - Джуниър за след 1 г. Харесват го.
За киселото мляко тук не сме на едно мнение. Нашата педка ни препоръча кисело мляко с масленост не повече от 2%, тъй като от него най-много се усвояват мазнините и не се препоръчва да се "товарят" детските организми с мазнини още от сега. Затова аз давам Пършевица 2%, препоръчват се също Елена, Верея, Родопея. Най-общо тези КС, които не съдържат сухо мляко и стават за заквасване. Предпочитам да давам по-нискомаслено мляко, защото стомахчетата на моите бандити все още не приемат всичко и предпочитам да не ги претоварвам. Но, както ти казах, не сме на едно мнение и всеки си дава каквото намери за добре.

Мамо Ваня, пожелавам ти лек път и дано видите Айфеловата кула и за нас.

Близначе, надявам се детенце вече да е добре. Голям ужас сте преживели и тези температури и болници.

# 175
Благодаря ти Dustin за хубавите пожелания.
Подкрепям твоито мнение за по малка масленост за киселото мляко.Нашета лекарка преди ни караше да даваме на баткото от наи обикновенното млеко в бурканчетата.Аз също съм на мнение че трябва да се дава по малко маслено мляко.Но вски си решава сам за детето си...

# 176
като спомена канчето и се сетих да се похваля, че от месец Ран се къпе на душ. Или влизаме двамата и той е прав до мен или му слагам коритото и го поливам със слушалката. Има ли други, които вече къпят на душ или нещо съм избързала
Още преди няколко месеца изхвърлихме бебешкото корито и я къпем във ваната, пълним я малко и я поливаме с душа - голям кеф, направо не иска да излиза.

# 177
 И ние сме с душа отдавна .  Grinning
Слагам я седнала в нейното корито и поливам и мия , след това сама се изправя, подпирайки се за коляното ми и така я изплаквам и хоп в хавлията .  Laughing
В началото бяха големи писъци и ревове заради душа , но послтепенно я сприятелих с него  Mr. Green Така на мен ми е 100 пъти по-лесно.....не си играя да пълня корита да изхвърлям след това.....

mama Vania , хайде не остана и вашето . Тук времето го дават гадно до петък , така че вие ще донесете слънце от там  Simple Smile И да направите снимки на Айфеловата кула  Party

# 178
и на мен ми е 100 пъти по- удобно, но мъжа ми само пищи, че щял да се хлъзне и тн- и за това сега само аз го къпя- него го е шубе Wink
най- сетне го видях това детско прясно мляко- взехме и Ран го хареса-но май предпочита киселото- все си търси шишето с айряна

# 179
Sorry,4e pi6a na latineza ama drugia komputar e zaet v momenta.
Kakvo da vi kaja re6ih da probvam s du6a tazi ve4er oste po golqm rev nastana.Niama uspokoiavane dori i bibata dadohme i pak reve.Az si mislia 4e se upla6i vednaj kato o plakneh kosata,mai se nagalta malko s voda.Neznam ama tova kapane e napravo maka za men v posledno vreme.Kak plaknete glavi4kite na dezata si .Viki ne iska da se oblegne nazad kato ia darja...No na tazi kartina imame i radostna novina 12to zab4e...haide da ne vi ma4a pove4e s tazi latineza utre ste pi6a ot drugia..imam oste za kazvane ama ste spra do tuk
Fei4ke nepremenno ste napravim snimka ako otiden do kulata...ama tova e kato se vra6tame ot balgaria..

Общи условия

Активация на акаунт