Против акне/пъпки по лицето 7

• 94 433
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
При мен проблем напоследък са болезнени пъпки без връх покрай овулацуя и менструация. Вече я чудо се видях. Винаги са ми се появявали, но по малко и не на често, но от няколко месеца е ужасно. Не ги пипам, защото остават белези, но и без това минават бавно, излизат по 3-4 наведнъж и е нещо страшно. Някой има ли такъв проблем?

# 91
  • Наблизо
При мен проблем напоследък са болезнени пъпки без връх покрай овулацуя и менструация. Вече я чудо се видях. Винаги са ми се появявали, но по малко и не на често, но от няколко месеца е ужасно. Не ги пипам, защото остават белези, но и без това минават бавно, излизат по 3-4 наведнъж и е нещо страшно. Някой има ли такъв проблем?
Аз.Нямам много но излиза по една и като мине,излиза друга.Много е неприятно и аз като теб ми остават белези.Никога преди не съм имала пъпки и сега ми е доста некомфортно.Боря се с разни кремове,смея да твърдя че се пооправиха нещата.

# 92
При мен напоследък излизат повече и минават много бавно. Нещо страшно е. Тъкмо да минат и наближава МЦ и хайде пак наново. Засега нищо не ги повлиява.
Ще се радвам да споделиш опит.

# 93
  • В къЩи.
Аз пък последните месеци забелязвам,че лицето ми се изчиства преди МЦ. Няма пъпки и по време на цикъла,но след това се влошава. newsm78

# 94
  • Бургас
От България ли е закупен крема? Май не съм виждала точно този да се продава тук. 🤔

От Англия си го взимам. Мисля, че съм го мяркала в bazar.bg, но не съм сигурна дали е точно същия.

# 95
  • София
Като човек който се е борил доста години с акне в различни вариации (от пубертета до пълнолението, където стана ясно, че акнето няма магически да изчезне понеже съм голяма вече Sad), достигнах до заключението че определен тип кожа винаги ще си има пъпки, ако не е почистена добре.

Така че, доброто почистване е най-важната стъпка. Тук е малко индивидуално и не мисля, че е добре да се водим на 100% по теми в интернет колко често трябва да се ексфолираме и маскираме и прочее. Лично аз съм забелязала, че моята кожа е по-чиста при по-често ексфолиране. Мога да я ексфолирам с нежен химически ексфолиант и всеки ден. Разбира се, до това заключение съм стигнала след като съм тествала различни продукти (сода бикарбонат, Retin A...) и съм си патила в различни степени... горчивия опит е най-добрия опит, за съжаление. Sweat

В момента кожата ми страда само от две неща -- ситни милиа в долната част на лицето (досадните бели подкожни пъпчици) и 2-3 разчоплени пъпчици, колкото да си ядосам козметичката.

Всеобщото мнение за милиа е да се използва салицилова киселина, което правя от седмица и нещо и забелязвам, че пъпчиците лека-полека излизат на повърхността. Въпрос на време е... Smiling Imp

Чопленето е ужасен навик на слабохарактерност, но е преодолимо.

Ако трябва да давам съвети, бих казала че нежното почистване с олио/масло и после с воден cleanser (по корейския метод) без излишни търкания е оптимално, за да се чувства кожата добре хидратирана и чиста. Малко наплискване с розова вода + глицерин след това и мацане на пъпки с масло от чаено дърво или крем Здраве с цинк е добро начало.

Като продукти съм използвала корейски почистващи олиа, но мисля че масло от ший или бадемово масло също върши перфектна работа. От водните cleanser-и вкъщи ползваме от месеци Himalaya Purifying Neem Face Wash, който е божествено нежен и неизсушаващ и сваля мръсотиите перфектно. 

Домашните маски за коса са забавни. Любимата ми маска е с мая -- винаги имам пакетчета суха мая вкъщи за тази цел. Relaxed

# 96
Имате ли отзиви за Хидрафейшъл ?

# 97
  • Бургас
Yunie,дъщеря ми е на 12 с акне.Не сме подлагали лицето и досега на ексфолиране.Звучи ми страшно на фона на тези пъпки.Почиства с розова вода.Мажем с чаено масло/разтворено в кайсиево/ отскоро.И всъщност исках да попитам дали не грешим с това,че не ексфолираме кожата?

# 98
  • София
Привет margo!

Първо искам да кажа, че не съм дерматолог и изобщо някакъв специалист и не искам да подвеждам без да искам.

Мога само да дам мнение на база на собствения си опит и да се надявам, че ще има някаква полза.

При дъщеря ти много зависи колко е тежно акнето. Ако случая е по-тежък (ако говорим за болезнено гнойно акне), най-добре ще е да отидете на дерматолог или козметик -- специалист ще знае най-добре как да се подходи в този случай. Може да се наложи да се маже с антибиотик и да и бъдат предписани специални продукти за почистване, според типа на акнето.

Ако е леко акне -- тук-там пъпчици, разширени пори, черни точки -- добре е да почиства лицето с нежен продукт всяка вечер (като Himalaya продукта който споменах -- да не стане че правя реклама). Продуктите с цинк са добра идея за тийн акне -- серията на Здраве Акне Стоп е много добра, доволна съм от продуктите. Активния въглен е добро решение за отърване от черните точки.

Мазане само с розова вода и чаено дърво не би било достатъчно да се почисти лицето по-дълбоко. Розовата вода по-скоро я приемайте за тоник, не за основно почистващо средство.

# 99
  • Бургас
Yunie,благодаря за отговора.Ходихме на козметик преди година,но казаха че е малка за процедури все още.
Ползвахме известно време продукт на Хималая.Пак ще и взема.Доста са пъпките-по челото,скулите,бузките,брадичката.....Тук-там са по-големи с бял връх.Страх ме е на своя глава да взема нещо по-силно.

# 100
margo**, аз ви съветвам да пробвате със серията на Биотрейд - Акне аут (по-специално с активния крем от серията), без да правя реклама. Когато бях тинейджър, това ме спаси от акнето. Сега продължавам да си го ползвам от време на време. До преди да родя винаги ме е спасявал от пъпките. Сега продължавам да го ползвам от време на време и се надявам пак да има същия ефект.

# 101
И аз преди МЦ се опъпчвам,този път е по-зле,едни големи надути.. Confused

# 102
Препоръчайте измивен гел за всеки ден.
Доскоро ползвах на Авен от серията за проблемна кожа, но не ми допада.

# 103
Скрит текст:
Чудя се за това ,мнения ?

# 104
margo**, аз ви съветвам да пробвате със серията на Биотрейд - Акне аут (по-специално с активния крем от серията), без да правя реклама. Когато бях тинейджър, това ме спаси от акнето. Сега продължавам да си го ползвам от време на време. До преди да родя винаги ме е спасявал от пъпките. Сега продължавам да го ползвам от време на време и се надявам пак да има същия ефект.

И аз препоръчвам Акне аут, много добре ми се отразяваше точно в тинейджърските години и лицето ми се поизсчисти от него, не че е било нещо драстично де, просто имах няколко пъпчици тук -там..
За съжаление, забелязвам вече, че не ми влияе..

Напоследък забелязвам, че повечето пъпчици, които ми излизат са около линията на косата, така да се каже..Mask

Общи условия

Активация на акаунт