ФЕВРУАРСКОТО човече става на 1 годинка вече (Тема 2)

• 65 259
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
При нас дясната е водеща, дори ортопеда на прегледа (този дето се правина 2-3 месеца) каза, че детето най-вероятно ще е десничар. Аз нямам някакво отношение към това. Ако е десничар - ок, ако е левичар - пак ок. Спомням си, че едно време левичарите ги "изправяха" в градинска възраст, но не мисля изобщо че това е нужно. Сега е малко като гордост, ако децата са левичари, защото нали се смята, че гениите били така... Аз мога да пиша и с двете ръце (с лявата по-лошо, но мога), начи ще се редя и аз при гениите, ХОХОХО.

И ние имаме бутаща количка, но тя стои обърната с колелата нагоре, баща му се шегува, че е вечно на ГТП. Ако бута нещо, то е стол или една дървена стълба-столче от икеа.
Ама ще проходят, няма начин Simple Smile.

# 421
  • Ловеч
При нашето момче също лявата ръка е водеща. Като ми бута лъжицата винаги го прави с нея и ако я хвана с дясната не ме бута. 😜
Дъщеря ми беше по същия начин, но като започнах да я водя при пра баба и да я гледа и тя я отучи. За мен нямаше проблем. Предполагам, че и с младежа ще се мъчи, защото вече го е забелязала като “проблем”.
Аз също останах много изненадана Бобито, като проходи, защото преди това много пълзеше. Стана някак изведнъж, без да очаквам, тъй че и при вас наближава този момент.
Сега проблемът ми е, че ходи непрекъснато подире ми като кученце и постоянно се старае да ми сабуе панталоните. 😂😂😂

# 422
На моите долнищата им направо са протрити на коленете от пълзене. Тя също започна да се придвижва на колене. А за това дали ще са левичари или десничари се разбира след 2г., дотогава не би трябвало да има предпочитание или то е съвсем леко.

# 423
Eeeeх, момичета, напомнихте ми как купувах наколенки за първото си дете, които, освен повод за непрекъснато наместване, друха роля нямаха Simple Smile 4 дни преди да навърши 13 месеца стана и тръгна - обикли стаята и седна; после пак стана и я обиколи два пъти. Толкова отчетливо го направи, че още помня датата , на която с случи Simple Smile Аз водене за ръце - една, две, не практикувам. Нито виждам полза, нито имам кръст, нито желание. Ходенето се случва в средното ухо и това с воденето е игра, а не баланс. Сега наблюдавам малката, изправя се стои и сяда. Стъпки не прави, но явно си укрепва краката за стоеж. Като се укрепи и тях ще направи.

За водещата ръка, преди години бях чела, че деца родени след 30 имат с 50% по-голяма вероятност за левичарство. И двете ми деца са родени след 30, и двете ми са десняци Simple Smile Аз също мога да пиша с двете ръце, да цъкам с мишка с двете ръце, съвсем умишлено се обучих, за да си развия другата половина на мозъка Simple Smile За мен това е хромозомна особеност, като сини очи, руса коса.

# 424
  • Ловеч
Сега ме подсети, че и аз не съм ги водела за ръце, нито съм ползвала от тия колани за прохождане. Имам проблеми с кръста, а и нямах много желание за водене. И аз исках те сами да укрепнат и да се почувстват готови.
С дъщеря ми ползвахме проходилката малко повече. Сега с малчо доста рядко сме го слагали, тъй че не виждам някаква голяма полза и от нея.
С каката от момента, в който започнах да я слагам в проходилката и сложих обувки. Вкъщи си стоеше все с тях, макар че много пълзеше.
С Бобито не съм слагала обувки вкъщи и като проходи и му обуех обувки, за да излезем му беше трудно да ходи с тях. Вече свикна, но определено бос му е по-удобно.

# 425
Честита баба Марта! Много здраве и усмивки на всички!
Първото ми дете проходи чак на 1 .4, то не бяха проходилко уолкари колани водене за 2 ръце....а сега второто съм го оставила на саморазвитие и проходи на 11 месеца напълно стабилно. Вече тича пу пу. Това важи в нашия случай не налагам мнение.

# 426
  • В средата на времето
Честита Баба Марта на всички! Да сте здрави, румени и засмяни през цялата година! Simple Smile

Синът като прохождаше го водих първо за две ръце, после за една и проходи сам на 14 месеца. Тръгна на ясла, а още не можеше да ходи сам. Обаче сега кръст нямам за тази работа. А и гледам, че като я водя за двете ръце тя пристъпва абсолютно неправилно...в смисъл никой не ходи така. Десния крак го вдига високо и прави крачка, а левия го провлачва след него. Докато като бута количката сама си стъпва с малки крачки, тип Чарли Чаплин.
Проходилка нито тогава, нито сега съм купувала. Жилището ни е толкова малко, че абсолютно няма място да се продвижва с такава.

# 427
ЧБМ на всички, да се весели и засмени както се казва в песничката!

Аз водя за ръце, защото като сме навън напира да слиза от количката, а не върви да го оставя да пълзи по асфалта. Кръстът ми е пре***н ...такован отдавна, но в случая не ми пречи, защото не съм надарена с височина, така че изобщо не ми се налага да се навеждам. Той се радва да го правим.
Паяк-проходилка нямаме, а това бутащото и то се оказва безполезно. Аз по принцип вярвам в купуването на минимум неща, но понякога решавам да пробвам Simple Smile.

# 428
  • Ловеч
Честита Баба Марта на всички! Да сте живи, здрави, румени, засмени и от любов озарени! 😊

# 429
Честита Баба Марта и от мен - всички кахъри да са безли, а на всички бузите от здраве зачервени Simple Smile

Ние купихме за р.д. количко-уолкъра, ама много бързо му се търкалят колелата, та за сега за уолкър не става. Ама се надявам за количка за кукли по натам да я ползва, че като знам колко колички за кукли изпочупихме преди..., хем момче... Simple Smile

Някой беше споменал, че обува обувки, по съвет от трима ортопеди и двама от най-смислените педиатри в СОфия, обувки, буйки, терлици, на санитарен минимум, само при крайна нужда. Стъпалото е с най-много и най-ситни костици от цялото ни тяло, и завършва окончателното си развитие около 10 годишна възраст. Всяко ограничение, еле пък във възрастта под три, може да е фатално за цял живот. Площ от 90 квадратни сантиметра издържа и балансира тежест до 100 кила понякога. Без друго, достатъчно го увреждаме с непрекъснатото ходене по равно и чисто, лишавайки мускулите по него от укрепване. А те са толкова фини, че укрепват, дори от смяна в температурите - съкращават се от разликите. С две думи, не причинявайте на децата си обувки. Едни чорапи с точки и точка Simple Smile

# 430
  • Montana, Bulgaria
Честита Баба Марта. Нека всички и големи и мънички са руменички. Blush

# 431
ЧБМ и от нас Simple Smile Всички да сме здрави, румени, засмени!

Смешно ми стана това за левичарите и гениите, защото чак сега си обясних гордостта на братовчед ми, когато ми съобщи, че детето му рисува с лявата ръка Grinning

Аз също водя - за една ръка, защото той иска. Изправя се за мебелите и се оглежда, протегнал ръка. Ако му подам и аз, тръгва. Ако не, отива до набелязаната цел на четири крака. Не се изправя без опора, само хванат за нещо. Ще проходи, когато проходи Simple Smile Само здрав да ми е, че два дни вдига Т. Все пак мисля, че не е болен, а тръгнаха пак зъбки. Събужда се и нощем и плаче.

# 432
  • Ловеч
Аз съм забелязала, че се отпускат по-уверено и ако имат нещо в ръчичката. Забелязвала съм го, когато държи играчка да прави по някоя крачка.

# 433
Добро утро! Моето бебшонче проходи на босо. Бях взела колев и колев обущета с ципче но много се спъваше с тях.
Вашите дечица на кухня ли се хранят? И по колко пъти седмично има месо ми е интересно.
От какви накрайници пият? Моя си търси бебшките и то с много малка дупка Joy
Бибата също не я пуска...слагате ли на гърне вече? Айде рано рано написах лексикона аз Stuck Out Tongue Winking Eye

# 434
Най-добре е прохождането на босо, дръж го само по чорапки колкото е възможно, обувките за навън.
Яде от държавна кухня, месо има всеки ден - единия ден супата е с месо, а основното - постно, на другия обратното.
Вода пие от чаши с най-различни накрайници - с мек, с твърд, вчера й взех чаша със сламка и една неразливаща се, пи и от тях. Сега ще махна шишетата за мляко и ще й давам в чашата със сламката.
На гърне още не слагам, като стане топло ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт