Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да разпознаем фалшиво богати хора

 • 25 343
 • 1 368
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 827
Ще кажа от къде идва тази тема и ще се радвам да допринесете с мнение. Имам една приятелка, която вече не ми е никаква откакто се оказа, че много вероятно не е с всичкия си (Може би затова ротителите й са я гледали "като в саксия" ... има вероятност те да са си знаели каква е).

Ако я слушаш - на тоя курс щяла да ходи, на оня семинар, тука щяла да ходи на екскурзия, там щяла да ходи, такива дрешки си била купила, онакива щяла да си купи. Ако я слушаш - голяма богаташка се изкарва.

Обаче... отиваме в Гърция и тя само дето не получи аритмия докато не ни накрара да изберем най-евтиния хотел, от София си носеше солети, за да не купува храна там, можеше да пропътува половин град само и само да си купи от евтиния гирос, бира пиеше, ама ако е от магазина. Два от дните не ходихме никъде по-далеч от хотела, защото тя не искаше да се охарчи като зареди с бензин.

Такава мизерничка често казано не бях виждала. Едно е да отидеш на палатка и да си знаеш, че каквото си сготвиш, каквото си си донесъл това е, съвсем друго е млада жена (на 35, не първа младост) да се държи като пенсионерка на 300лв пенсия, а на думи да е топ.

# 1
 • Мнения: 121
Бедността не е порок. Не разбирам какъв е проблемът, стига да не се е налагало вие да ѝ плащате сметките.

В Германия където и да отидеш (изключение в ресторант), почти всеки си носи от вкъщи сандвичи и напитки. Те и за това са богати, понеже не се изхвърлят като ч**** на мокър пясък.

# 2
 • Мнения: 10 165
Фалшиво богати са хората, които се занимават с материалното положение на обкръжението си. "Богатството" не се изчислява с харчлъка, нито с хвалбите, а и кому е нужно, мислете за собственото си благополучие

# 3
 • Далече, далече
 • Мнения: 5 416
Сега очаквам повечето бг.мами да се изредят и да кажат на авторката да си гледа в собствената паница.

Ако питаш за богаташи в България, виж какви коли карат. Ако са наистина скъпи (над 100 000 лв.), е малко вероятно притежателите им да са зле финансово.

# 4
 • Мнения: 19 740
Не разбирам смисъла на темата - защо ти трябва да ги разпознаваш? Да не говорим, че желанието да пътуваш и да си купуваш неща за много хора върви ръка за ръка с пестене и избиране на евтини варианти. Ми нормално си е, ако не си богат, а искаш да пътуваш, да се ограничаваш. Но то не е  подсъдно. Може би грешно схващаш думите и, знам ли. Но даже и целта и да е да се изкарва богаташка, какво лошо има? Не ти пречи.

Пък може и да е заможна, но да е стисната. Давала съм примери с основателя на ИКЕА - каква кола кара и как живее, а е бил мултимилиардер.

Единствено да ходиш някъде с такъв човек създава известни неудобства, защото са ви различни възможностите/склонността за харчене, но тогава или не го правиш, или за известно време се ограничаваш, ако иначе човекът си струва. Нима трябва човек да спре да се вижда с по-бедните си приятели, ако не им е по джоба скъп ресторант? Ми не, просто няма да ти падне короната, ако веднъж отидеш на парково капанче. А даже може и супер да изкарате. И не сте били вързани - тя като не иска да пътува, вие си запалете вашата кола и обикаляйте. Аз също не обичам да пътувам насам-натам като съм на море в Гърция - идеално ми е да си паркираме колата и да си я запалим на тръгване.

Ако питаш за богаташи в България, виж какви коли карат. Ако са наистина скъпи (над 100 000 лв.), е малко вероятно притежателите им да са зле финансово.

Не мисля, че колата е мерило. Има хора, дето живеят в панелка, ама карат скъпа кола да се фукат. И други, за които колата е ламарина и адски лошо капиталовложение и затова да дадеш повече от около 50 000 за кола е тъпо.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 013
А кой казва, че ако има възможности, трябва да ги показва? Защо трябва да ходи по тузарски заведения и хотели? Богатите хора са такива, защото са пестеливи и не харчат за неща, които не са им необходими. Всеки си има приоритети и разбирания.

# 6
 • Мнения: 8 476
Аз съм като твоята приятелка. Много забавен пост, ако тази година бях ходила в Гърция, щях да си помисля, че се познаваме.
По темата: много внимавам за какво и как харча, за да имам всичко, което ми трябва.

# 7
 • Мнения: 121
Ако питаш за богаташи в България, виж какви коли карат. Ако са наистина скъпи (над 100 000 лв.), е малко вероятно притежателите им да са зле финансово.

Добре, че уточняваш, че марката на колата е признак/ доказателство за завидно финансово състояние в БЪЛГАРИЯ.

Щото в останалата част на Света, някои богаташи дори нямат коли. Отделно пък и не искат да парадират с това (защото изглеждат много зле в очите на подчинените си).

# 8
 • Мнения: 16 267
Гърция, море, солети... Само любовницата на кмета пропусна.

# 9
 • Мнения: 3 827
Бедността не е порок. Не разбирам какъв е проблемът, стига да не се е налагало вие да ѝ плащате сметките.

Точно това беше проблемът. Накрая като й казах, че трябва да си плати за нейните неща, тя въртя сука и само и само да не си плати дължимото ме накара да й платя измиване на колата от вътре (предварително), пътните такси на отиване и връщане, тя си плати за екскурзиите, ама със 7 евро по-малко, защото тя толкова била запомнила, и не ни било по път да отидем до агенцията или да се звънне да се попита колко точно.

# 10
 • Мнения: 8 476
Не сте изкарали добре заедно, повече няма да ходите и така ще си решите проблема.

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 4 590
Че те и нефашливо богатите хора могат да те метнат със сметките, ако им е в поведението. Отделно, че акцентът в първия пост на темата (и даже не акцентът, а изобщо не е споменато) не е как ти си й платила нещо, а как тя ядяла солети и си купувала бира от магазина, изобщо невиждана трагедия!
В ранните 20 ходих до Франция с тогавашното си гадже, обаче нямахме пари за ресторанти и ядяхме грозде с хляб. Сега разбирам, че не сме били с всичкия си. Ако бяхме с всичкия си и чакахме да имаме пари за ресторанти, нямаше да видим Ривиерата.

# 12
 • Мнения: 8 476
Аз умирам да пътувам, дори и да ям консерви от България. После качвам снимки във Фейса и всички си мислят, че съм богата.

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 8 522
И като я разпознаеш, кво? Да речем, че наистина е богата. Как ще я накараш да не се държи като пенсионерка на 300 лева?

Аз напълно разбирам по принцип клюкарския интерес - човешката природа е такава, да клюкарим. Затова и няма да кажа: "не те интересува кой е богат". Просто не виждам файдата в този конкретен случай.
Иначе не мисля, че има някакви магически белези за разпознаване от един поглед, пък и от повече погледи, кой е богат и кой само се прави.

П.П. Ако проблемът е, че се държи идиотски и те кара да и плащаш сметките, тя може да го прави, дори да е богата. И пак няма да я накараш да не се държи така. Нито пък бедността е оправдание да го прави. Единствено до неприятен характер и кукувщина е.

# 14
 • Далече, далече
 • Мнения: 5 416
Аз умирам да пътувам, дори и да ям консерви от България. После качвам снимки във Фейса и всички си мислят, че съм богата.

Каква си лоша. Някои хора се депресират като гледат чуждите снимки във Фейсбук и Инстаграм.

Общи условия

Активация на акаунт