Такси в София

• 718
  • 8
  •   1
Отговори
Ще попитам и аз тук. Мои близки чужденци ще отидат в България (Пловдив и София) на кратка почивка от утре. Никога не са били в София и са свикнали да се придвижват с таксита.

Кои читави таксиметрови фирми ще препоръчате така, че да поръчват по телефон без апликации, а просто с телефонен номер. Таксиметровите коли имат ли си отделни номера, например такси номер 420 е приело поръчката и да се вижда 420 на самата кола, за да знаят моите близки, че е точното такси?

Искам да ги предпазя максимално от измами и злоупотреби, за да имат хубави впечатления от града. Те ще пристигнат първо в Пловдив и след няколко дни там ще вземат автобус до Централна автогара в София и от там ще им трябва такси из града. Предполагам на Централна автогара има стоянка, но как да различават хубавите от фалшивите таксита? Затова им препоръчах да поръчват по телефон.

Ще се радвам на вашата помощ.

# 1
Yellow 02/91119  Досега най-малко проблеми съм имал с тях, иска си бележката от шофьора ако имате после претенции. 

# 2
Yollow такси. Аз винаги съм ползвала тях и съм много доволна. Шофьорите са свестни или поне тези, които са ми се падали. Поръчвам по телефона по-лесно ми е, но може и от приложение.

# 3
И аз препоръчвам Йелол ! Поръчвам през приложението , но и по телефон става. Скоро си взех и номера на един от шофьорите, защото покрай празниците беше много трудно да се поръча такси 🤦.   На Централна гара седят ОК - повечето от тях са с помпички и сметката може да стане космическа.

# 4
Благодаря. Значи тези Yellow. Намерих им сайта сега. Те стоят ли и пред Централна автогара или е най-сигурно да се обадят по телефона да поръчат да пристигне такси да ги вземе пред входа?

# 5
Мисля , че пред ЦГ са само ОК и фалшивите. Най- добре да поръчат по телефона .

# 6
  • София/Севлиево
Пред ЦГ последно бяха ОК,но и аз препоръчвам Йелоу.

# 7
  • Melmak
На гарата са най-фалшивите таксита. Нека си поръчат такси и ги вземе. Но не и на случайно, защото няма да различат кое е копърка и ще съжаляват после.

# 8
  • София
Взимане на такси от гарата или автогарата в никакъв случай.
Аз използвам приложението на Yellow. Плащам кеш в таксито или с карта. Плащането с карта минава през приложението им.

Случвало ми се е да поръчвам Yellow на автогарата и да идва кола от колоната.

Общи условия

Активация на акаунт