ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 13

• 60 957
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Аз също не съм била на медикаменти,а направо опити.АМХ дори и с един яйчник ми беше по средата на реф.стойности,друг е въпросът за качеството.От 8 извадени само 1 се разви.Явно не са ми били качествени и яйцеклетките.

# 676
Мисля, че ще ме сметнете за напълно луда, но няма да се откажа докато не разбера каква е причината за тази ЕМ Grinning
Попаднах на една статия за антибиотиците: https://ndnr.com/autoimmuneallergy-medicine/antibiotics-endometr … tions-and-pearls/
Тъй като кистата ми е нещо сравнително ново (сигурна съм, че не съм я имала преди, тъй като поне 2 пъти месечно ходих на гинеколог последната година), помня много добре как точно преди да я видят, бях на тежък антибиотик и то доста продължително време за лечение на уреаплазма. За голямо щастие на следващия преглед уреаплазма нямаше, но имах близо 3см киста. Grinning Имам цял албум от снимки на яйчниците ми и това не се виждаше на нито една преди това.
Колкото до болките ми преди това, изкарах много тежък цистит преди години, лежах в болница и без преувеличаване бях 1 месец на грешни антибиотици. Веднага след като се излекувах започна и този дискомфорт, а и други проблеми Simple Smile
Може би е твърде наивно да се хващам като удавник за сламка за всяка статия, но се замислих, дали не може това да е причината/една от причините:)

# 677
Ако е така,то и за мен важи това правило.
Аз не помня да съм имала нормален цикъл,откакто се помня ми е болезнен само първи ден и после не.Май само най-най първите ми бяха някакви никакви и не боляха.След това се застопорих на това положение.
Аз цял живот страдам от гнойни ангини и съм изпила много,МНОГО антибиотици.Така че може и да дава отражение...

# 678
Същата съм и аз.
Много често пиех антибиотици.
Да не говорим че имам тежка травма като дете.. и имам страшно много рентгенови снимки. На крака на глава.. за 25г имам поне 30.
Сега като ми казаха преди лапарото че искат на гръден кош... напр.. вече като чуя рентген ми се плаче.
Майка ми извади позитив след като и този месец след оп не забременях - че съм имака отново рентген. Според нея това облъчване никак не е за подценяване и грешали като ми казвали веднага опити.

# 679
Попаднала си на правилния човек.
Кои са тези лекари,дето ти казват,че 3 години е ок?Да ида и аз при тях,за успокоение Grinning
И моята усмивка беше доволна доволна,когато още много в началото заявих,че е ендометриоза и ми казаха,че няма как да си правя такива изводи.Е,сега не ми е много весела усмивката,ама какво да се прави.Можеше и да е по-зле...
За рентгена-не мисля,че е от значение.Аз нямам нито една снимка през живота си.Но пък се сещам за 2 много тежки травми в тази област като малка-веднъж от падане от ограда и веднъж от колело...

# 680
Попаднала си на правилния човек.
Кои са тези лекари,дето ти казват,че 3 години е ок?Да ида и аз при тях,за успокоение Grinning
И моята усмивка беше доволна доволна,когато още много в началото заявих,че е ендометриоза и ми казаха,че няма как да си правя такива изводи.Е,сега не ми е много весела усмивката,ама какво да се прави.Можеше и да е по-зле...
За рентгена-не мисля,че е от значение.Аз нямам нито една снимка през живота си.Но пък се сещам за 2 много тежки травми в тази област като малка-веднъж от падане от ограда и веднъж от колело...

Хахаха не бих казала, че ме успокояват, по-скоро ме вбесяваха
Номер 1 Александров Варна.
2 пъти ме връща. На 1вата година каза ооо то до година и половина аз не го броя за проблем. След още 6м правихме цветна снимка и каза 6м сега са шанса. На 2рата година вече ме взе насериозно и почнахме с инсе.. слес 2рото обаче мн се ядосах и отидох при Л.Бойчев Тутракан. Той дори не ми отбеляза ендометриалната киста. Явно за него беше нищо.. нп

# 681
Сега си на правилното място,според мен поне Simple Smile
Между др,и аз съм 88 година,на 8 януари съм родена,ако и това може да има някакво значение за зачеването Grinning Само такава тема май е нямало тук. Stuck Out Tongue
Аз пък съм доста страхлива и бих се зарадвала на лекар,който ще ме успокои,но не става така до безкрай...

# 682
  • София
Аз пък не съм пила много антибиотици преди. Сега ми се налага по-често. След ендометриозата.
Аз проведох лечение с Лукрин, 6 месеца. Но нямах идеи да забременявам след лапарото. Забременях три години по-късно. На третия месец опити. Като на втория имах биохимична бременност. Две години по-късно, през 2015, родих и второто си дете. Като преди него пак имах една биохимична бременност. Та, ясно е, че яйцеклетките не са съвсем ок. Но пък, интересен е фактът, че след лапарото и първата бременност левият ми яйчник не работеше. След втората бременност си възстанови функциите.

# 683
Сега си на правилното място,според мен поне Simple Smile
Между др,и аз съм 88 година,на 8 януари съм родена,ако и това може да има някакво значение за зачеването Grinning Само такава тема май е нямало тук. Stuck Out Tongue
Аз пък съм доста страхлива и бих се зарадвала на лекар,който ще ме успокои,но не става така до безкрай...

Аз съм на 18 август 😁😁😁
Има нещо с тия 8мици
А аз съм обратното. Не се стряскам вече. Реалист съм пълен. Цял живот по лекари за нещо... станах и аз доктор само диплома нямам 😂

# 684
  • Варна
Айде и аз със 8-ците Grinning
И аз съм 88 набор, ама пък антибиотик съм пила 1-2 пъти за 30 години Wink
Весето, аз имах една бременност кухо яйце. Но по скоро обвинявам малкото време , което мина от последната инжекция Золадекс и зачеването.
Честно да си призная Золадекса не беше страшен . На мен курса на лечение (ако така може да се каже)  доста добре ми повлия. Не че не бях ревлила и тн., но пък доста добре се храних в него период и започнах активно да спортувам (от страх да не надебелея ) Grinning Неща, които сега след бременността не мога да още да започна ...

# 685
Има нещо в тези осмици ,да знаете .
За това може тази година да не ни е на успех -2018.Другата ще е късметлийска 😋

# 686
  • Варна
за антибиотиците- пия от 5 годишна по 7-8 на година, сигурно вече светя в тъмното, може и да има връзка, но при мен е толкова наследствено че и с тях и без тях все тая
между другото и моя ляв яйчник вече не работи, възможно ли е това чудо след втора бременност, честно не бях чувала, дай боже и при мен да заработи ако имам късмет за второ

# 687
Аз пък четох за една много интересна статистика, че заболелите жени от ендометриоза са предимно слаби и високи- но не може да се каже каква е връзката, защо предимно тези жени се разболяват.
Аз лично мога да кажа, че отговарям на описанието, както и мои познати които знам, че са имали същото.
Относно антибиотиците - като малка боледувах често от гнойна ангина и съм изпила доста, но като голяма вече 15 години да съм изпила най-много един... обаче помислете си за храната и по-конкретно за месото, което го блъскат с антибиотици и хормони, даже някъде четох че били открили антибиотик и в меда. Според мен няма начин храната също да не се отразява.
А определено си мисля, ендометриозата обърква хормоните, няма начин... и става един порочен кръг.
 На мен също золадекса ми повлия доста добре. А има и друго - все пак на лапарото и добре да са ни изчистили, остават малки клетки и огнища които хирургически не може да се махнат и в последствие това също се развива. Докато ако има и хормонално лечение, е по-сигурно да е по-ефективно и да се увеличи надеждата за забременяване.

# 688
  • София - Варна
И аз съм чела товв за слабите и високите.
Аз съм доста висока и слаба. Отговарям и аз. 179, под 60 кила. Но пък АБ не съм пила почти.
И съм с обърната матка уж.
И това съм чела, че е предпоставка за ЕМ.

# 689
  • София
Аз съм висока, но никога не съм била слаба. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт