ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 13

• 60 996
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Къде са ти правили лапароскопия? Моят съвет е да потърсиш задължително още 1-2 мнения - примерно при д-р Калчев или в "Надежда", в случай, че си ходила до сега другаде.
При лапарото не поизчистиха ли колкото могат? Имаш ли запис - той ще е полезен при другите консултации, които правиш, ако имаш такъв?

# 601
Къде са ти правили лапароскопия? Моят съвет е да потърсиш задължително още 1-2 мнения - примерно при д-р Калчев или в "Надежда", в случай, че си ходила до сега другаде.
При лапарото не поизчистиха ли колкото могат? Имаш ли запис - той ще е полезен при другите консултации, които правиш, ако имаш такъв?
Ходих и в Надежда и те категорично ми предложиха да ми махнат тръбите чрез Лапаро и пак да направя ин-витро.
В Майчин Дом. Казаха че са почистили много малко.А Асистента по време на лапарото ми е Ин-витро гинекологът. Доволна съм от докторите ми до момента но ми се иска все пак да бъда майка но и да свърши този ад.

# 602
  • София
Щом са ти предложили да махнат тръбите, най-вероятно има хидросалпингс. Въпреки, че пък казваш, че е настъпило забременяване с донорската.
Реално в Майчин дом не ти предлагат работещо решение за теб.
Казаха ли каква е причината за спонтанния аборт?
Запиши час при д-р Калчев, чуй и неговото мнение и тогава вземи решение.
Но аз лично бих опитала нещо преди да стигна до това крайно решение с хистеректомията. Без тръби можеш да си забременееш с ин-витро, но без матка няма как.
Аз може би бих потърсила още едно мнение и бих се подложила на още една лапароскопия, при която да проверят тръбите изрично и да изчистят каквото могат от ендометриозните огнища, като съхранят яйчниците и матката. И след това бих опитала естествено или ин-витро - вече както решиш. Зависи от възраст, има ли други репродуктивни проблеми вън от ендометриозата.

# 603
Тръбите са ми запушени и едната е скъсена. Единият ми яйчник изобщо не функционира и е с кисти и в него има шокадова течност др. е обвит като в було на разбираем език. Матката не се вижда от сраствания с дебелото черво.Ануса уретрата и пикочният ми мехур също са засегнати. Всъщност положението е такова че за да имам резултат трябва да ме оперират, но вероятноста да се стигне до хистерактомия е много голяма и като цяло аз изчаках заради ин-витрото, след золадекса. А с донорската забременях. но след теста прокървях а след десет дни захочнах обилно кървене папаверин мускулно наред с др. хапчета. И после три дни с контракции разкритие и накрая абразио защото от контракциите плода вече беше мъртъв.Но пък до последно се бореше но...
И всичко това е че от малка посещавам гинеколог а те ми обясняваха че просто съм си такава.
Докторите в Майчин дом се бореха до последно но аз вече не мого по този начин.Не мога да отида до магазина без да се притеснявам и да не ми се ходи до тоалетната а за болките няма да говоря всички сме ги имали. Вече не  работя защото няма как. С приятелят ми се разделихме е явно не е бил точния но просто вътрешно в себе си ме обвиняваше че не можем да имаме деца.Извинете поувлякох се. Май имам нужда от група за взаймопомощ.Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye

# 604
inichka9
тук сме за това-да помагаме!Можеш да споделиш всичко,което те мъчи Simple Smile
Положението наистина изглежда зле.Но мисля,че трябва да потърсиш и друго мнение.
Аз си мислех,че не правят инвитро без лапароскопия и предварителна корекция на ендометриозата.Някой така ми беше казал преди време.

# 605
  • София
Странно е, че не са махнали тръбите при предната лапароскопия щом са запушени.
Спонтанният аборт може да се дължи на какво ли не - нисък прогестерон, не добър ембрион, механична пречка като ендометриозата, наличие на тромбофилия. Т.е. спокойно може, ако се отстрани тази причина, следващият път да се развият добре нещата. Не знам какво сте изследвали в Майчин дом, но наистина, потърси друго мнение.
Положението не изглежда хич розово, но дори и при отворена коремна операция, ако се стигне до там, не е нужно да се маха матката. Но това е най-добре да се прецени от добър репродуктивен специалист, който е наясно с това, че нямаш деца, искаш такива и не желаеш отстраняване на матката на този етап  и искаш да се съхранят доколкото е възможно яйчниците.

# 606
  • Варна
Много сложно изглежда наистина всичко, за което много съжалявам.
Извинявам се , но една бременност не би ли влошила нещата с всички тея сраствания и киста ?

# 607

Много сложно изглежда наистина всичко, за което много съжалявам.
Извинявам се , но една бременност не би ли влошила нещата с всички тея сраствания и киста ?
Казват че хормоналния дисбаланс може да оправи нещата а и да не се случи бих искала да родя пък после с чиста съвест да махат каквото искат. Само незнам дали при липса на цикъл дебелото черво би ли се изчистило.

# 608
  • :)
Момичета, с 3см в левия и 7 см киста на десния яйчник. Лекарката реши да опитаме да махнем кистите с  противозачатъчни Жанин, заради  диеногестта, който съдържат. Днес съм 9 ден откакто го приемам и имам слаб цикъл и ми опъва в областта на яйчника. Не съм за обезболяващи. Страхувам се да не се спука кистата, едната е голяма и да не стане перитонит. Възможно ли е да започне да изсъхва кистата и това са са признаците без да се спука или няма такъв вариант? Какъв е вашият опит, аз за първи път приемам хормонални лекарства. Благодаря на всичко отзовали се!

# 609
  • София
Такава голяма киста няма как да изчезне с противозачатъчни, за съжаление...

# 610
Зависи от кога са кистите, със сигурност трябва да се пробва с противозачатъчни, не дуфастон. Аз имах фоликулни кисти след стимулация и бяха 5 и 6 см и се махнаха за два месеца с прием на противозачатъчни. Успех Agi_ns! Пий хапчетата и не се притеснявай, ако още са там може и следващия месец да ги пиеш.

# 611
  • :)
Много ви благодаря! А имахте ли зацапване и опъване в яйчниците докато приемахте противозачатъчните?

# 612
Много ви благодаря! А имахте ли зацапване и опъване в яйчниците докато приемахте противозачатъчните?
Не, нямах нищо от това.

# 613
  • София
През първите 1-2 месеца прием на противозачатъчни може да имаш зацапване насред цикъла, даже си го пише във възможните нежелани реакции. При мен също така водеха до безсъние, сърбеж на кожата, доста нерви и подтиснатост, но като цяло повечето жени си ги пият без изобщо да имат такива симптоми.

# 614
  • Варна
inichka9, ами кистата ако се притисне от матката или нещо такова?
На мен с голяма киста не ми позволиха да забременявам и за това така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт