Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 ян. 2018, 10:19 ч.

Юношески артрит-4

 • 9 406
 • 59
 •   1
Отговори
 • Мнения: 34 050
Позволявам си да отворя нова тема, защото старата  не е активна от доста време. Надявам се просто малко деца да се сблъскват с това заболяване.
Линк към старата тема http://www.bg-mamma.com/?topic=419291.750
Полезна информация:
Скрит текст:
Хоспитализация:
Университетска специализирана болница за активно лечение по педиатрия
Клиниката по ревматология, кардиология и хематология
 Адрес: гр. София, бул. "Акад. Иван Гешов" 11
 Телефон: 02/ 952-38-40 (централа)
Ръководител на клиниката е доц.Д.Михайлова
Лекари
Д-р Стефанов
Д-р Телчарова


Прегледи:
Медицински център по детски болести
 Телефон: 952 18 14, 952 38 40, (в. 239)
 Адрес: гр. София,  ул. Найден Геров 2
 Лекари
Доц. Д. Михайлова
Д-р Стефанов
Д-р Телчарова
Проф. Бойкинов


Прегледи и Хоспитализация:
Токуда болница
Адрес: гр. София, бул. Н.Вапцаров №51Б
www.tokudabolnica.bg
Отделение Педиатрия
Телефон: 403 49 48
Д-р Лисички- ревматолог

Прегледи и Хоспитализация:
МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР 'Детско здраве'
София ул.'АМИ БУЕ' 27
ТЕЛ.02/9 524 297 ;9 525 737
Д-Р БОЖИДАРОВА
Преглед:вторник от 13:00

Сайт с информация за детски ревматични заболявания.
Създаването на този сайт е резултат от сътрудничеството между Педиатричната Ревматологична Международна Изследователска Организация (PRINTO) и Педиатричното Ревматологично Европейско Сдружение (PRES)
http://www.printo.it/pediatric-rheumatology/pediatricrheumatolog … mp;Paese=Bulgaria

И моят въпрос. От около 8 години "борим" артрит, но от тази ревматоидния фактор и anti-ccp са положителни. Ана скрининг 1:320. ЦРП, АСП- ниски. Трайно деформирана става на един пръст. Предстои включване на метотрексат. Има ли и други на тази терапия, да обменим опит?

# 1
 • Мнения: 6
Здравейте, ние се борим с реактивен артрит от 6 години, нашия е вследствие на ваксина, около две години бяхме на волтарен - вътрешно и външно. Минахме през тоста неща и през много лекарства, системи, болници, некомпетентни мнения. Сега дъщеря ми е на 7,5 и имаме изключителни  подобрения, но вследствие на съвсем друга медицина. Засилване на имунитета, вече близо 3 години нямаме кризи, които бяха страшни.

# 2
 • Мнения: 66
Здравейте !Дъщеря ми е  с юношески пауциартикуларен артрит от преди 6 години и увеит на едното око!Артрит а прояви  в подуване на коляното,което не отмина , и казаха че е хроничен !Вече 5 години приемаме метотрексат и почти всеки сезон коляното събира като течност и подпухва. Всички изследвания са в норма !Винаги съм се чудила възможно ли  е с тези идеални изследвания да сме с такава диагноза?Търся начин да спра възпалението , с нещо безвредно,че от тези лекарства вече настръхвам. Преди да се разболее не беше приемала никакви лекарства освен осцилококцинум.За пръв път тогава пихме антибиотик.

# 3
 • Мнения: 12
Здравейте,детето ми е на 2г и 4 месеца с ювенилен идеопатичен артрит и от 9 месеца пие метотрексат ии медрол.след спирането на медрола, отново се възпалиха ставите (има засегнати коляно и глезен ) и се наложи инжекция с лидерон.лекуваме се при Доц. Стефанов ,той каза че ще трябва да се включи и биологично лечение.Та въпросът ми е имали и другии дечица на биологично лечение?

# 4
 • Мнения: 66
И на нас ни предлагат биологично лечение, но на мен не ми се иска много при вас в какво се проявява артрита ?При дъщеря ми е подуване на коляното без болка?

# 5
 • Мнения: 12
Подуване на коляното и глезена на едното краче на моменти има куцане.а при пъвата проява имаше и температура.

# 6
 • Мнения: 12
А може ли да ви попитам,след като детето ви е толкова години на метотрексат как са чернодробните му паказатели АСАТ и АЛАТ ?

# 7
 • Мнения: 66
Слава на Бога , добре! Нямаме отклонения в показателите. Всички изследвания са в норма, само утайката в началото беше висока ,но тогава бяхме и с кашлица.

# 8
 • Мнения: 12
Това е много добре,при моят син АСАТ напоследък е леко завишен (но вземат кръв от пръста)преди две седмици бятме в болницата и там от изследванията бяха в норма

# 9
 • Мнения: 66
На нас винаги от вената ни вземат кръв,а ревматоложката е казвала ,че е опасно ако показателите АSAT/ALATса три пъти над нормата .Тогава се спира метотрексат а за известно време.

# 10
 • Мнения: 12
А вие при кой лекар се лекувате?

# 11
 • Мнения: 66
При доц.Върбанова -Варна.

# 12
 • Мнения: 12
И освен метотрексата пше ли вашето дете медрол

# 13
 • Мнения: 66
Когато и се подува коляното, започваме с волтарен и след месец ако не спадне започваме медрол. Сега пак сме с подуто коляно от април и отново започнахме медрола +волтарен. Вие пиете ли волтарен с Медрол?

# 14
 • Мнения: 12
Ние сме само с медрол.направила съм страница във фейсбук деца с артрит ако искате се пресъйдинете.за сега сме само 5 майки с който се запознах в болницата,да споделяме за дечицата

Общи условия

Активация на акаунт