Отговори
# 15
Майчета,два дни вече давам на поискване,три-четири пъти това е на 1 1/2,не спират писъците през останалото време
Не се ли успокоява бебето на гърдата когато плаче между кърменията? Опиши точно как го кърмиш - как редуваш гърдите.

# 16
  • София
Давам първо от едната,на следващото хранене от другата;половин час след сучене пак започва да вика.
Иначе след три дни и постоянно напъване и скимтене не издържах-много ми беше жал и помогнахме малко с термометъра;лекичко беше сухо в началото,но се изака и за половин ден се поуспокои,но не за дълго.
Някои майчета казват,че от капките п-в колики се запичал.
А за храненето на поискване-бяхте прави.Бебчо сам си регулира и сега горе-долу на 2 1/2 часа си иска,почти режим си направи Wink
Но с този плач,щом не е вече от глад...може би си ми е плачещо момченцето ooooh!

# 17
Явно от колики плаче. Аз не съм привърженик на капките против тях (смятам, че не действат), но някои майчета са убедени, че бебчетата се поуспокояват.
Във вашия случай, обаче, бих спряла капките за няколко дни - те обикновено действат запичащо.
Вода не е добре да даваш.
Пиши как се развиват нещата!   bouquet

# 18
Когато ппочне да плаче половин час след кърмене, отказва ли да суче? Предложи му гърдата, от която вече е сукал преди това - така хем ще доизсуче задното мляко, ако е останало, хем няма да си пълни коремчето с богато на лактоза предно мляко, което го дразни, хем  самото сукане ще го успокоява. Предлагай да суче при всеки плач, нищо че скоро си го кърмила. Сукането успокоява бебчетата. Simple Smile

# 19
За кърменето няма да давам съвет, защото и ние нещо не се оправяме.
Pile, когато Макси имаше запек му сложихме дръжка от мушкато в дупето вместо термометър. Слагаш я, слагаш и памперса и то си се изаква след известно време. Има същия ефект, но на мен дръжката от мушкато ми изглежда по-малка от термометъра. Мисля си, че е по-безболезнено за бебето.

# 20
Моята акушерка казва, че си е напълно в реда на нещата,
ако не всеки ден има наакан памперс. Някои бебета
акали веднъж в седмицата. Споки.

Ако искаш да му стимулираш отделянето,
може да му масажираш коремчето по
посока на часовниковата стрелка. Това го
загрява, размърдва там де що има и
може да се облекчи бебетo.

Другото нещо, което мога да ти препоръчам,
е едно мазило, което тук се продава по аптеките.
Казва се "Windsalbe" и съдържа олио от копър.
Мaже се вечер преди лягане коремчето както
ти казах (по посока на часовниковата стрелка),
загрява и облекчава. Провери по аптеките,
нищо чудно и в БГ да го има. На мен ми го даде
акушерката при първото си посещение. Доволни сме.

И, както казват останалите, храни на поискване.

# 21
  • София, Младост 2
Лиска, да ака веднъж в седмицата не е притеснително само ако бебето е над 6-седмична възраст - преди това се приема за алармиращ симптом. До 6 навършени седмици нормата е бебето да ако минимум веднъж дневно - по-малкото акане трябва да се разглежда със съответното внимание и да се вземат мерки.
Иначе такова загряващо кремче против колики има и в БГ - на Бейбинос.

# 22
И ние акаме по 2-3 пъти на ден. Обаче се храним 7 пъти  Confused
В смисъл - аз съм категорично ЗА кърмнето на поискване, но моя сладур  спи по 3 часа и повече даже. След нощното хранене в 3 се буди чак за 8,30  Rolling Eyes А не ми се иска да го будя... Плаче след хранене от колики (от 4-тия ден ги имаме) и като го поразходя малко с корем към пода се успокоява. Предлагам и цица - дърпа точно 2 пъти и заспива. После пак се буди изведнъж, свива краката и като се изака всичко утихва. Спях и аз каплите Саб Симплекс, ама пак си имаме колики. Незнам дали седим гладни, като е буден предлагам често цица, ама само захапва и се пули в мен  hahaha

Исках да кажа, че може би не стои гладно детето  Rolling Eyes  Ако съдя по нас, храненето му стига и акането не е толкова на рядко. Може би наистина е притеснително, че е сухо, както пишеш. И аз смятам, че с кърмене на поискване (буди го ако трябва) ще се наместят нещата.
 Аз нямам кой знае колко опит, на 7 дни сме... Исписаха ни само с 80 грама по-малко, при роден 3500 бебок   Flutter Сега го гледам, че е налял бузки, след 3 дни ще го мерим при педи и ще пиша дали наддава добре.
Пиле, ти пиеш ли достатъчно течности? На мен ми казаха да пия по 1-2 чаши вода 20-тина мин преди кърмене и когато се сетя и пия - определено ми се струва, че са ми по-"наляти" гърдите  Peace

# 23
Моята малка дунда е същата - храни се доста, а ака веднъж на 2-3 дни. Четох в един сайт, че кърмата се усвоявала напълно от организма и детето няма какво да изхвърли. Дано да е вярно!

# 24
  • София
Ох,май сме по-добре.Сигурно е пискал от това,че не може да се изака.Сега го прави по 2 пъти и плаче по-малко;днес спи по 31/2-4часа;май започна да суче по повече,дано и през нощта издържа така,защото иначе като се буди през 2 часа и се приспиваме по 1,не ми остава време за сън;но мисля,че още малко като порасне ще се оправят нещата,важното е да хапва добре и да расте.
Пия вода,да .Доста се наливам  и мисля,че има достатъчно млекце,дай Боже по-дълго Rolling Eyes

# 25
дано си дойдат нещата на място вече. Радвам се, че е по-добре  Peace

Общи условия

Активация на акаунт