Интервю за работа

• 19 054
  • 99
  •   1
Отговори
# 30
  • София
О, Уолтопия пак са го закъсали за персонал. Нищо ново. Само дето има новаци да им се връзват.

# 31
Работодателите винаги имат някаква представа за дадена позиция колко пари ще дадат. Представата може да бъде точно число или някакъв интервал, ако са оставили за договаряне. Например от 1000 до 1500 лева. Ако кандидатът им поиска, да кажем 3000 лева ще го вземат ли? В много малко случаи, но не  е невъзможно.
Затова предварително проучвайте  заплатите.

# 32
Заплатата не я съобщават с цел да видят кандидатите какво ще кажат. Те винаги си имат бюджет за съответната позиция, но ако обявят заплата 1200лв бруто като минимум това означава, че кандидатът ще очаква минимум 1200лв. Докато, ако този минимум не е обявен тогава кандидатът може да поиска 1000лв примерно, а не 1200лв.

# 33
ще отмине и това време да предлагат на кандидата с най-ниската поискана заплата

# 34

Не е гаранция, че ще предложат на кандидата с най-ниска поискана заплата. Просто си оставят вратичка като не обявяват заплатата или дори диапазона от-до.

# 35

Не е гаранция, че ще предложат на кандидата с най-ниска поискана заплата. Просто си оставят вратичка като не обявяват заплатата или дори диапазона от-до.
ясно, че не обявяват, но трябва да се добере кандидатът до информацията какъв е техния диапазон от-до.

# 36
Преди време ми се пазариха за 100 лв. и то след всички интервюта, документи и т.н. И то голяма и известна фирма, която се рекламира и в медии, и в преса. Питах защо чак тогава ми казват, след като на първо интервю още съм казала минимума си. Отговориха ми, че не смятали, че за мен са проблем 100 лв. Тогава ги попитах защо за тях са проблем?!

# 37
  • София
Преди време ми се пазариха за 100 лв. и то след всички интервюта, документи и т.н. И то голяма и известна фирма, която се рекламира и в медии, и в преса. Питах защо чак тогава ми казват, след като на първо интервю още съм казала минимума си. Отговориха ми, че не смятали, че за мен са проблем 100 лв. Тогава ги попитах защо за тях са проблем?!

И какво казаха?  Grinning

# 38
  • София
Когато кандидатствам за работа през jobs, примерно, винаги отмятам тикчето за обяви, съпроводени със сума. Не чуя ли същото на интервюто, директно се изпарявам. Досега не съм се притеснявала за интервютата си, камо ли да се подготвям. При мен нещата се получават спонтанно, понякога и аз се изненадвам. Най-важното е да казваш това, което ти идва да кажеш, а не което искат да чуят. /Досега не ми е изигравало лоша шега, може би не са ми задавали подвеждащи или дразнещи въпроси/ Държа се номално и не се сковавам... и където и да съм ходила на интервюта очи в очи, са искали да работят с мен.

Успех на авторката, бъди неподправена, облечи се спрямо средата, в която ще си, бъди усмихната и не го мисли много-много!

# 39
Толкова им бил бюджета, такава била заплатата за длъжността /под средната за тази позициям бях казала минимума/. Говорим за длъжност, изискваща стаж и образование.

Аз понеже доста се колебаех дали да приема, това тотално ме отказа и въпреки готовите документи, не почнах при тях.

# 40
  • София
О, винаги са ме рязали със 100 лв.  Обичай е даже.
На интервюто 800 - на договора 700, 1400 - 1300 и т.н.

# 41
О, винаги са ме рязали със 100 лв.  Обичай е даже.
На интервюто 800 - на договора 700, 1400 - 1300 и т.н.

Адски ме дразнят тези пазарлъци. Щом от началото са така, представям си после какво е отношението, когато смятат, че няма къде да мърдаш.

# 42

За мен трябва да има съотношение между поискана заплата и квалификация. Естествено, че има рамка за заплата, която варира. Ако видя потенциал в човека, но е с по-малък опит, съм склонна да го приема в екипа с цел обучение и придобиване на квалификация във времето. Но има много хора, които се оценяват високо, но насреща не предлагат кой знае какво. Така че, наистина не е еднозначно и не винаги най-ниската посочена заплата е с предимство.

# 43

Не става ясно дали и какво са ти отговорили, но по-важното е, че ако интервюиращия е имал малко мозък на момента е разбрал, че с този въпрос е изпуснал кадър, който и цената си знае и достойнството си отстоява. Поздравления! Simple Smile

# 44
Благодаря. Иначе отговориха:

Толкова им бил бюджета, такава била заплатата за длъжността ...

Общи условия

Активация на акаунт