Интервю

• 893
  • 15
  •   1
Отговори
Добър вечер!
Предварително се извинявам ако има такава тема - намерих си работа с чужди езици, в която не се изисква говорене, но предпочитаните нива за езиците ги има. Та, въпроса ми е - в такъв случай като няма да ми се изисква говоримост, а само писмена комуникация, как стоят нещата с въпросното интервю? Моля, ако някой вече е минавал по този път да ми даде съвет, че доста се притеснявам Simple Smile
Благодаря предварително!

# 1
Какво интервю, нали вече си получила работата?

# 2
Намерила съм обява за работа, не съм се изразила правилно

# 3
В такъв случай интервюто зависи от тези, които го провеждат и от обстоятелствата около позицията. Ако е някакъв нископлатен съпорт по чат, едва ли ще завишават излишно критериите като искат и добре говорим език.

# 4
Със сигурност ще искат да си говорите на езика. Някои дават тестове, но обикновено ги пращат по-рано ако интервюто е дистанционно.

# 5
Може да ти поскат сертификат за ниво на езика. Едва ли комисията ще те кара да полагаш изпит пред тях.

# 6
Може да ти поскат сертификат за ниво на езика. Едва ли комисията ще те кара да полагаш изпит пред тях.

Те тест за определяне на нивото, едва ли ще и дадат.

Според мен може да и възложат писмена задача, да седне на компютъра и да напише няколко имейла или чат отговори относно примерни възникнали казуси с клиенти, като използваме предоставената от фирмата информация в задачата при изготвяне на отговорите. След интервюто ще и оценят задачата по различни критерии.

Има вероятност, да поискат да проведат част от интервюто на чуждия език, които ще се използва в работата, за да определят, на какво говоримо ниво е авторката.

Най-добре е авторката да прочете внимателно, с какво се занимава фирмата, какви дейности ще изпълнява на дадената позиция и също какви са клиентите, продуктите и услугите, които предлага фирмата.

# 7
Ако обявата е само за писмена комуникация, ще Ви пратят писмена задача или линк с тест, но по-вероятно ще е нещо, което имитира ежедневната работа за позицията.
Ако тръгнат на се правят на многознайковци да Ви изпитват устно, хич не Ви и трябва да работите там, явно си търсят да измамят някой да започне на по-ниска заплата, а всъщност да върши по-трудната и изморителна работа да говори с контрагентите.

# 8
Изрично пише, че не се изисква говорене ли? Защото според мен все някога ще се наложи да говориш, нивото на владеене включва и говорене. И предполагам че на интервюто ще поговорят с теб на езика, не вярвам да дадат само писмен тест. За каква позиция става въпрос?

# 9
Въобще няма да се наложи да говори, ако фирмата си спазва договора. Non-voice позициите са съвсем отделни и за тях съответно се плаща по-ниска заплата точно защото не се изисква да се говори. Не знам какво толкова се чудите. Ако се налага да се говори, значи трябва и да си плащат на съответното ниво. Няма кой да се занимава да изпитва за чужд език, ако не се изисква- административните позиции в такива фирми се запълват от хора, които владеят само английски, защото заплатите на служителите само с английски са по-ниски. За да изпитат някого устно на немски, на пример, трябва да го дръпнат от линията, където прави пари за компанията, за да върши работата на администраторите.

# 10
То не е изпит, просто ти казват 'окей ли си да обърнем на английски или там какъвто и да е език'. Сега, стига да има кой да говори езика, но за английския това си е стандартно протичане на интервю за почти всяка длъжност.

# 11
Аз лично съм имала интервю за non-voice позиция, когато си търсих работа преди ~4 години и никой нищо не е обръщал по време на интервюто, точно заради естеството на работата.
Интервюирали са ме на английски и съответно обръщат на втория чужд език за позиции, на които се изисква устна комуникация, но, както казах, там и заплатите са други.

# 12
Въобще няма да се наложи да говори, ако фирмата си спазва договора. Non-voice позициите са съвсем отделни и за тях съответно се плаща по-ниска заплата точно защото не се изисква да се говори. Не знам какво толкова се чудите. Ако се налага да се говори, значи трябва и да си плащат на съответното ниво. Няма кой да се занимава да изпитва за чужд език, ако не се изисква- административните позиции в такива фирми се запълват от хора, които владеят само английски, защото заплатите на служителите само с английски са по-ниски. За да изпитат някого устно на немски, на пример, трябва да го дръпнат от линията, където прави пари за компанията, за да върши работата на администраторите.

Моето учудване идва оттам, че да говориш е много по-лесно от това да пишеш и не разбирам защо е по-ниско платено. Мога да говоря на доста езици, но да пиша мога само на няколко, като и на тях първо съм се научила да говоря, после да пиша.

# 13
Според мен, защото на повечето места се работи с темплейти. Това е обяснението ми за “по-лесно”, иначе аз не съм забелязала разлика в заплащането за говорене и писане.

# 14
Има страшно много хора които писмено се справят добре, но се притесняват да говорят и/или говорят с много силен акцент. Особено ако е и език който не е като нашия да е напълно ясно кое как се чете и произнася.

Общи условия

Активация на акаунт