Астрология - 12 тема

• 70 004
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • в 1001-та нощ
...Но сега от 2015 с тая венера на преден план излиза по скоро сексуалната връзка. И че ще се влюби много силно. Не знам аз не съм мъж,но все пак не го разбирам това. Търся моите си отговори. ...

През 2015г. е имал не само ингрес на пр.Венера в Скорпион, но и прогресивно новолуние в Скорпион и в точен тригон с натален Марс, а Луната управлява "влюбванията" при него. И тр.Нептун е бил в 12 дом в точен тригон с Уран на К8 .... много е възможно да е започнал тайна нова връзка тогава, в която да се е чувствал на 100% мъж. Това с другата жена - възможно е да е било много силно. В този момент по дирекции и СД Марс е бил в съвпад с нат.Сатурн.

При теб сега Сатурн минава през Марс на Десцендента и в ретроградието му се обръщаш назад с въпросите: "Защо, защо ...." - Сатурн ти управлява и партньорствата. Отговорът е чисто житейски - няма оправдание в астрологията - тя описва изборите, възможностите ....но решенията ги взимаме самите ние. Той така е избрал - много е лесно - просто да избяга. Но тази "сметка" - ще го чака за плащане. При теб в края на 2017г. е имало прогресивно новолуние в съвпад с пр.Марс. Трябва да гледаш напред и да задгърбиш миналото - каквото било - било, зарът е хвърлен картите са изиграни. Няма защо да се терзаеш за чуждите избори, това, което можеш да направиш - е да се бориш за себе си и за децата, да съхраниш себе си и да продължиш напред. Каквито и да са били неговите подбуди - важен е крайният резултат  - неговият избор. А за теб - в този случай - важен е твоят избор. Най-прекият път - да се освободиш от огорчението, обидата, изумлението - е просто да го приемеш, да простиш, и да продължиш. Защото иначе - тези негативи  ще ти тежат и ще те товарят ... малко ли ти е другото, че и това оскърбление да носиш. Така решил - така направил (каквато и да е причината). А ти ...гледай себе си, своите достойнства, потенциал .... правото да си щастлива, да бъдеш себе си.

# 436
Катерица, бъркаш се. С Кожухаров никога не съм се консултирала.

Правих хороскопи при Илиана и Трифон. На този етап и 2-та нямат познаваемост, нито нещата в работата се случват, нито в личния живот.
До края на годината има още време, ще видим, но за сега - нищо.

# 437
Катерица, бъркаш се. С Кожухаров никога не съм се консултирала.

Правих хороскопи при Илиана и Трифон. На този етап и 2-та нямат познаваемост, нито нещата в работата се случват, нито в личния живот.
До края на годината има още време, ще видим, но за сега - нищо.
Да, благодаря, че ме подсети, не бях сигурна точно. Помня, че беше някой от препоръчваните мъже астролози. Беше по времето, когато бях на ръба и аз  да се обърна към Трифон.

# 438
Не знам, аз вече започвам да подлагам под съмнение начина, по който работи астрологията при мен. На този етап се оказва, че нищо от казаното ми не се случва.
Ок, имаме свободна воля до някаква степен, правим някакви неща, взимаме решения, но след като искаш нещо да стане и са ти казали, че то ЩЕ стане, защото има такива и такива аспекти, отделно ти също не си седиш вкъщи да чакаш да падне от небето, а реално работиш в тази насока, но постоянно удряш на камък и нещата НЕ стават ... сми тогава какво трябва да мислиш?

Ей такава е ситуацията при мен ... и постоянно мисля - къде е пречката сега, след като има подкрепа и индикации от аспекти, както и желание?

# 439
Нещо ти пропускат, Адриана.

# 440
  • Sofia
Адриана,
Астрологията работи при всеки един от нас. По различен начин, но работи. Няма как да е иначе просто Simple Smile
И да - има съдба. Има Бог. Има и свободна човешка воля. Тези трите - според мен. Не си противоречат. Съществуват заедно. В равновесие Simple Smile
Ще ми позволиш ли, моля те, да ти кажа защо според мен нещо напоследък не ти се получават нещата и удряш на камък? Предварително ти се извинявам, ако ти прозвуча като натрапник или по-лошото - наставник!
Мисля, че когато ние хората не просто желаем нещо, а се вкопчим в желаното от нас, тогава отблъскваме това желано от нас. Отдалечаваме се от него. Пропускаме важни неща. Забравяме да живеем тук и сега. Придаваме свръх-важност и свръх-ценност. Вманиачаваме се. Не ценим достатъчно онова, което вече имаме. И затова Бог/Съдбата/Обстоятелствата се погрижват да ни лишат от това тъй желано за нас нещо. За наше добро. А ние го считаме като наказание.
В момента, в който "пуснем" желанието си образно казано и се откажем от контрола - то се случва неусетно и с лекота Simple Smile В момента, в който отпуснем юмрук, водата остава в дланта ни, ако го стиснем - тя изтича навън. Темата за желанията ми е много важна, също и как действа Законът за Привличането, и разни други неща..., та мнението ми е следното:
Астрологията действа за всички. Космическите закони - също. Бог - също. И ние също си действаме. Има мултифакторна причинност за всичко, за всяко едно действие или бездействие. Противоречие няма. Колкото повече се носиш, в доверие и упование във Вселената, толкова по-малко противодействие на мечтите си ще срещнеш и нещата в крайна сметка ще ти се наредят с радостна лекота. Но докато стигнем до това възприемане, може да мине време и/или опит и/или много сълзи... Така е. Всяко нещо с времето си. Аз съм на 40. Живея далеч по-спокойно и осъзнато, в сравнение с времето, когато бях на 20+ и 30+. Обичам своята зрялост.
Адриана, с теб съм. Ще се справиш с предизвикателствата. Ще ти се получат желаните неща. ... Просто пусни контрола и се наслаждавай на всеки миг от Живота си. Оставам отворена и открита за теб и на лични съобщения. Много си ми близка като светоусещане. В теб виждам себе си отпреди 10-ина години. Минала съм през битки и болки, без да осъзнавам дори, че е можело да си ги спестя, ако бях по-търпелива и центрирана.

# 441
Много ми допадна сравнението на човешката воля -юмрук -вода. Образно, красиво и кратко обрисува една цяла книга, която чета в момента. Духовна е, житие на светия, но в нея търся отговорите за волята (оказа се, че в човек действат три воли, в различно съотношение) , за взаимодействието на човека, Бог и космическите сили в човека и съдбата му.
Астрологията действа според полезното за всяка индивидуална душа, според осъзнатостта й, нейните правени  избори и усилия във всеки миг до сега и най -вече -доверието й в Божията воля. Не знам дали има астролог, който да може това да проследи и провиди така, че да съумее да прочете вярно (т.е. полезно за душата му)  задаващия се аспект за даден клиент. Моите наблюдения са, че се работи на конвейр и по матрица, а не на парче -с проникване в движението на отделната душа - каква й е зрелостта, .
Ето така се оказва как дори и един прекрасен дългоочакван тригон може да даде вяли и незабележими резултати,  а една опозиция или квадратура, да даде дори и успех.
Събитията във външен план са последна брънка от живота на душата и как тя се е подвизавала досега. Какви са били движенията й, помислите й, ценностите й, труда й,  реакциите й...

Нашите събития са и свързани с изборите и на ближния, на управника, на колегата, на съседа, на напълно непознатия.....и ако само един от тях " напакости с някакво своеволие," то това неизменно ще даде отпечатък и на съдбата на останалите.

# 442
  • Sofia
Катерица, благодаря ти  Flowers Hibiscus  Чета те на доста места из форума и много ценя мнението ти.

Много ми допадна сравнението на човешката воля - юмрук - вода. Образно, красиво и кратко обрисува една цяла книга, която чета в момента. Духовна е, житие на светия, но в нея търся отговорите за волята (оказа се, че в човек действат три воли, в различно съотношение) , за взаимодействието на човека, Бог и космическите сили в човека и съдбата му ... Ето така се оказва как дори и един прекрасен дългоочакван тригон може да даде вяли и незабележими резултати,  а една опозиция или квадратура, да даде дори и успех.

Естествено е тригони и секстили да доведат до: подчертан мързел, лежане на кълка, разчитане на стари лаври, вяра в късмета, лежерно упование в чаровността и вродените умения, пълно неглижиране на ролята на труда, упоритостта, мотивацията и хъса за справяне. Тоест напълно съм съгласна с теб, че точно опозиции и квадратури са нашите трамплини за растеж. Точно когато нещо те "боцка", "подпира", смазва, притиска, забавя, влудява, дразни, предизвиква те до края на силите ти, ти израстваш и ставаш по-силен, борбен, оправен, успешен и справящ се, но в същото време по-мек, разбиращ, човечен, състрадателен, толерантен, прощаващ, уважаващ, мъдър, търпелив. БЛАГОДАРЯ ТИ за включването! ТИ ми върна ВЯРАТА, че съм на прав път. И още нещо, мисля, така като чета, че в този форум занимаващите се активно с Астрология, било любителски, било професионално, НЕ работят на конвейр, а строго индивидуално, съобразяващи се със субективните фактори. Затова толкова много обичам темите за Астрология, Психология, Таро в бг-мамма, мисля, че доста съвестни и морални хора пишат в тях, като цяло, в 99% от случаите. Казва ти го представител на зодия Риби, с Асцендент Скорпион, Уран точно на Асцендента, Марс в Рак, Юпитер в 8. дом, Меркурий и Венера в Риби. Надушвам хората просто.

# 443
  • в 1001-та нощ
Силата на мисълта е голяма работа. Издирвах 2 книги в последно време и вчера най-накрая ги намерих. Прибирам се - слагам ги на масата  и си помислих: "И кога ли ще имам време да ги зачета ... трябва пак да се разболея... за да остана малко време насаме със себе си..." И познайте кой се събуди болен през нощта .... "Внимавай какво си пожелаваш!", както се казва ... Simple Smile

# 444
Вихрогонче, Деска - благодаря ти Heart не се обиждам, как ще се обиждам, съветите ви винаги са добре дошли за мен, че даже и критичните.

Напоследък и аз все повече си мисля дали пък наистина не отдалечавам нещата с това, че постоянно ги искам и мисля за тях. Книгите на Вадим Зеланд тук са много полезни и често се сещам за тях.
Но, нали постоянно това коментираме - Астрологията работи, независимо дали искаме или не. Когато има аспекти за дадено нещо да се случи - то се случва.

Еми ето - при мен аспекти да искаш, но нещата не се случват, затова казвам, че вече тотално настава объркване в не до там крехката ми персона хаха.

# 445
vihrogonche, думите ти ме зарадваха. Аз също съм много благодарна и ми е ценна комуникацията с теб, с всички, които срещам във форума. Особено в темите , които са ми на сърце. Heart

a.l.e.n.a, пожелавам ти бързо да изчетеш книжките ....т.е. разбирай : скорошно оздравяване Hug
За силата на мисълта - колко си права. Изпитавала съм я  тази сила. Мислех, че Волф Месинг е само в легендите...
Чак страшничко ми става.....затова вече, при всякаква мисъл /помисъл -си казвам :  да бъде Божията воля.

# 446
  • SF
Аз имам един по - обикновен въпрос, дали ви се отразява транзита на Юпитер в Скорпион? Може ли и примери от тази година? При мен от Октомври 2017 г. до сега по никакъв начин не се забелязва.

Резултатите от транзитите на Юпитер се виждат след една година. Тогава разбираш колко много ти е дал.

Въпрос за хорар имам към вас.
Когато се задава въпрос дали конкретен човек ще се обади по телефона, за да се започне нова работа, кои домове се гледат?
1. АСЦ на задаващия въпроса
2. Управителя на трети дом (обаждане по телефон) и
3. Управител на 11 дом (6-ти от 6-ти като нова работа)

АСЦ е в Козирог. Сатурн дава ли негативен отговор в случая?
И трите управителя нямат аспект помежду си, а само Луна прави тригон със Сатурн, който е управител на Асц. Тригонът е разходящ с 4 минутки. Не градуса, а минути. Все пак е разходящ.
До напускане на знака, Луна ще направи тригон и с Плутон, който няма отношение към въпроса.
Пропускам ли нещо съществено, защото отговор на въпроса така и не мога да скалъпя? Въпросът ми към вас е какво да гледам и дали правилно съм се ориентирала с 1, 2 и 3 по-горе.

# 447
може ли коментар на една композитна карта

# 448
  • София
може ли коментар на една композитна карта

Има аспекти, които не съществуват. И орбисите са над 10 градуса - това е прекалено много. Иначе казано - дълбока емоционалност, добро боравене с парите на другия. Трудно партньорство (луна в овен, в същото време в 7 дом). Картата е пълна с противоречия. Стелиум в телец в осми дом, луна в овен в седми, Марс в близнаци в девети, северен възел в дева 12 дом. Много сложна карта.

# 449
Въпрос за хорар имам към вас.
Когато се задава въпрос дали конкретен човек ще се обади по телефона, за да се започне нова работа, кои домове се гледат?

Хорари без приложена карта и без данни, само по откъслечни описания, не се разглеждат.
За работа се гледа 10 дом, поне в традиционната школа. По 6ти вървят обслужващи и много подчинени позиции, работнически, а също хора с по-нисък ранг, нисшестоящи. Принципно наемният труд е тук, но 10 дом винаги се взема под внимание, ако трябва да оценим статуса на фирмата и отношението на работодателя.

Конкретно за обаждане се гледа 3 дом, естествен сигнификатор Меркурий. Луната е сигнификатор на въпроса, гледаме по нея предстоящото развитие.

Но когато основният въпрос е свързан с кариера, професия, заемане на длъжност, гледаме 10 дом. Конкретният човек, ако не е на шефска позиция /управител, собственик на фирмата/, може да бъде разгледан по 7 дом. По този начин гледаме какви са отношенията между кверента и квезита, как са свързани техните сигнификатори. Луната какви сходящи аспекти прави, свърва ли по някакъв начин сигнификаторите, например чрез аспект или пренасяне на светлина.

Хорарната астрология не е толкова лесна и проста, прави се и оценка за радикалност. Според класиците ретрограден Сатурн в първи дом вреди на въпроса, не е в полза на кверента това положение. Но ако Сатурн е в 12 дом, там е в дом на своята радост, макар че сам по себе си този дом не е от благоприятните, лош кадентен дом. Луната само тригон с Плутон ли има? Ако няма други сходящи аспекти, може да се брои без курс. Но вероятно има сходяща квадратура със Слънцето, това е последният аспект, който прави Луната в Дева. Зависи обаче Слънцето какво отношение има към въпроса, а това може да се определи само по налична карта на въпроса.

Последна редакция: ср, 20 юни 2018, 13:32 от Sotis

Общи условия

Активация на акаунт