Астрология - 12 тема

• 69 962
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • При децата ми
Много ви благодаря за коментарите момичета и момче!:smile:

Не го разбрах малко това с Юпитер и завистта? За моя Юпитер ли става въпрос как е поставен? Аз не завиждам и не гледам в чуждата паничка, така да се каже. Искам при мен нещата да се получават някак по-леко, но не би...

Не знам колко съм борбена, обаче все повече ми тежи това и все повече...

За свободата на партньорите съм съгласна до някъде... Не мисля, че задушавам/или съм задушавала когото и да било, но пък може и аз само така да си мисля... По-скоро съм малко властна, но работя върху това, все повече работя...Blush

Асен Михайлов, какво точно значи стелиум?Blush

# 466
Не го разбрах малко това с Юпитер и завистта?

И аз за пръв път чувам. Традиционно я свързват със Сатурн и отчасти Меркурий (в комбинация). Или Луна/Сатурн.
Типично женска завист може да бъде и по Луна/Венера. Юпитер няма нищо общо със завистта, Сатурн е свидлив и завистлив.

# 467
Аз имам съвпад луна и Сатурн и въобще при мен няма завист. Познавам още няколко човека със същия съвпад и при тях няма . Освен може би ако е квадрат ?

# 468
  • София
Аз пък за пръв път чувам, че Сатурн е завистлив.

# 469
Все пак е малефик и функцията му е да свива, ограничава. Няма как бенефик да е злонамерен и завистлив, неговата функция е друга. В античната астрология Марс и Сатурн са тия, дето мислят злото на ближния. И не само мислят, а и творят.

# 470
Човек не може да избяга от съдбата си, а тя е закодирана в момента му на раждане. А някои казват, че още по време на зачеване, нали се прави и такава карта.

Това е интересно. Като натална карта ли се разглежда, Сотис? Понеже си знам датата на зачеване (на детето, не моето) и горе-долу часа.

# 471
  • SF
Все пак е малефик и функцията му е да свива, ограничава. Няма как бенефик да е злонамерен и завистлив, неговата функция е друга. В античната астрология Марс и Сатурн са тия, дето мислят злото на ближния. И не само мислят, а и творят.

Юпитер (Зевс) е този, на когото се полага всичко. Юпитер е бенефик, когато носи повече късмет, възможности и разширява мирогледа. Но не е добър, когато разширява туморите или повишава кръвното.
В комбинация с Марс, който отговаря за куража и амбициите, особено опозиция на двете планети, когато сме по-склонни да виним другите, това много завистлив аспект.

Под завист нямах предвид мисленето на зло на ближния, а по-скоро мисленето и вглеждането повече в чуждите успехи и придобивки.
И ще си позволя един паралел между двата твърди аспекта Марс-Юпитер. Тъй като при квадратурите проблемът е вътрешен и си го носим (таим) вътрешно, усещането е, че въпреки усилията, които полагаме, незаслужено сме прецакани. При опозицията, където сме склонни да изнасяме проблема извън нас и да го насочваме към другите хора или обстоятелствата, усещането е, че ние работим, а другите с лекота получават почестите, благодарностите, признанията и славата за постигнатото от нас.

# 472
Нищо общо няма юпитер със завистта. Свързва се със Сатурн и ранени лични планети от него. Особено Луна.

# 473
  • SF
Добре, спирам с този Юпитер и Марс, щом нямат общо.
Сега ще прочета какво пише в нета и за Сатурн - Луна да видя какво пише из нета.

Sotis, ето това е картата и въпросът, по който е направена: Ще ми се обади ли Х, за да започна работа в неговата фирма?

# 474
За пръв път чувам за Марс/Юпитер, комбинация на две мъжки, активни и енергозареждащи планети, че се свързва със завистта. А чувството за вина и набеждаването за виновен пак е по Сатурн.

Това лични наблюдения ли са или си чела някъде "нова" астрология?

# 475
  • SF
Аз оттеглям твърдението си. Опитах да го защитя, не успях. Сега ще търся нещо по темата за Сатурн-Луна.
"Нова" астрология умишлено не търся. Чета книги - Лиз Грийн,  Дона Кънингам, Саспортас, Аройо. Не знам дали те пишат "нова" астрология. Поне не се рекламират така.
Ако старата е индийската, нея не съм я чела.
Вече няколко години в свободното си време се забавлявам с астрология. Не мога да посоча всичко, което съм прочела, кога и къде се е случило. Знам само книгите, които си купих от книжарниците. Пиша в темата, защото тук има пО чели и пО опитни в тази област от мен.
Не цикля и не настоявам за това, което писах за Юпитер-Марс. Лично аз, ако го срещна в карта, ще имам едно наум. Разбира се, че това не прави човека задължително завистлив, с високо кръвно и мигрени, религиозен лидер, гуру и т.н. Но ще насоча вниманието си върху вероятното му усещане за прецаканост.
Ще обърна внимание и на това, което вие твърдите - Сатурн-Луна, които също биха дали индикации за завистливост и че попарата, която е надробил другият, ще е по-вкусна.
Ще продължа да пиша това, което знам, ще се опитвам да го обосновавам, обяснявам, но няма да мога да го доказвам. Естествено, няма и да настоявам и да задължавам никого да го ползва, при анализите на картите или изготвянето на хороскоп, нито ще имам контрол над това.

Юпитер и Марс отговарят за потенциала (потентността). Зле поставени в картата, създават усещането у индивида, че нещо не е наред, въпреки усилията, които полага в дадена насока. Това формира качества като завист, усещането, че не е достатъчно добре оценен и съответно възнаграден.
Завист е близко до злоба, но не е точно същото. Не е задължително когато завиждаме за нечии чужди успехи, да проявяваме злоба и да желаем зло. Може да ни се отразят стимулиращо. А може и да не ни се отразят.

# 476
Принципите на двете планети са съвсем различни от това, което пишеш. Твърд аспект между тях ще направи човек борбен, деен; дори агресивен. В никакъв случай няма да си стои кротко и да завижда някому отстрани. Това са планети на действието, водят до действие, не до образуване на мисъл=форма, каквато е завистта. Затова са отговорни луна+меркурий, като се добави лош аспект от сатурн, картинката става пълна.

# 477
  • София
Също свързвам завистта с Меркурий и знаците, които управлява. Марс е деен и подмолен, Сатурн е студен и самовглъбен - по никакъв начин това не коренспондира с чувства, каквото е и завистта.

# 478
  • SF
Принципите на двете планети са съвсем различни от това, което пишеш. Твърд аспект между тях ще направи човек борбен, деен; дори агресивен. В никакъв случай няма да си стои кротко и да завижда някому отстрани. Това са планети на действието, водят до действие, не до образуване на мисъл=форма, каквато е завистта. Затова са отговорни луна+меркурий, като се добави лош аспект от сатурн, картинката става пълна.

Не споря!
Слаб ми е Марсът. Simple Smile Не споря! Казвам ви ОК и при пръв свободен момент, ще прочета за аспектите на Сатурн и Луна.
Мога да пиша много по темата Марс в твърд аспект с Юпитер, но освен да ми пишете по ред-два, че това не сте го чували и не е така, друго няма да постигна.
Пиша много рядко тук, но мога ли - чета. Много неща прочетох за пръв път и се опитвам да ги прима, запомня, проследя...
Който иска и му се струва интересно, да наблюдава аспектите между двете планети в наталните карти. Ако някой иска да говори с мен по въпроса и да си разменяме мнения, може да го правим на лични бележки или в друга тема. Ще се радвам, ако науча още по въпроса и ще го ползвам при подходящи случаи.

# 479
Аз имам натален Юпитер квадрат Марс. Много съм амбициозна, ако си наумя нещо, светът ще преобърна. В негативен аспект ми се проявява като надценяване на възможностите и от там разочарование от себе си. На хората не завиждам, всеки си плаща цената за това, което има. Взимам пример от другите, имам съревнователен характер, но се фокусирам върху моите постижения. Да, случвало ми се да смятам, че нещо е несправедливо спрямо мен, но мисля, че всеки изпада в подобни ситуации, не е нещо специфично като характеристика.

Общи условия

Активация на акаунт