Клиника Адела - пациенти на д-р Калчев и д-р Семерджиева

• 107 041
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Боби, изписва се при стимулирани опити и зет. Винаги съм го имала, освен на пункциите на ЕЦ.

# 661
  • София
Ох, чета и много се плаша ... има ли успех от първия път? Каквато и да е процедура?

# 662
Има, разбира се ... Аз познавам няколко такива пациентки на д-р Калчев. Можеше и аз да съм от тях, защото забременях при първия си трансфер /преди него имах 2 неуспешни пункции без трансфер и не ги броя/, ама не било писано. Много е важно и какви мисли имаш в главата си. Аз лично имах вътрешното убеждение, че ако стигна до трансфер ще забременея от раз. И така стана. После при втория опит вече го имаше страха от предишния неуспех и не се получи. А сега съм в сферата на неопределеността и вече започвам да се оставям на съдбата. Изморих се да се вълнувам, да се страхувам, да съм нетърпелива. Правя каквото мога, пък да става каквото ще. Rolling Eyes

# 663
Боби, пък аз да ти кажа от опит, че тъкмо тогава се получават нещата най-много Stuck Out Tongue Winking Eye
По мои наблюдения преднизолон се използва, както е коментирано вече, при стимулирани опити и ЗЕТ. Аз го нямах при ЕЦ, канселирания опит с хапчета, а само при стимулирания. Гадничък е. При мен усетих нещо като алергична реакция и за кратко имах проблем с очите. Но за щастие затихна. По-скоро психологически ме натоварваше.

# 664
  • София
Има, разбира се ... Аз познавам няколко такива пациентки на д-р Калчев. Можеше и аз да съм от тях, защото забременях при първия си трансфер /преди него имах 2 неуспешни пункции без трансфер и не ги броя/, ама не било писано. Много е важно и какви мисли имаш в главата си. Аз лично имах вътрешното убеждение, че ако стигна до трансфер ще забременея от раз. И така стана. После при втория опит вече го имаше страха от предишния неуспех и не се получи. А сега съм в сферата на неопределеността и вече започвам да се оставям на съдбата. Изморих се да се вълнувам, да се страхувам, да съм нетърпелива. Правя каквото мога, пък да става каквото ще. Rolling Eyes
Ох дано! Дано всички имаме онова което така искаме и чакаме!  И то възможно най-скоро! Simple Smile

# 665
Боби, пък аз да ти кажа от опит, че тъкмо тогава се получават нещата най-много Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде, дано. Heart Eyes Нямам против ефекта от странното ми настроение да е такъв. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 666
При мен нещата обикновено се случват след като изгубя тотално вяра и почна да се отказвам. Все кроях планове за следващия опит и нямах вяра в настоящия. Дори като лежах после за задържане, тъй като положението не беше хич розово и ми трябваше чудо, в главата ми бяха само планове кога ще може да направим ЗЕТ. Но в един момент ни идва реда и животът ни възнаграждава.
Daredevil, има много успели от първия път. За мен те са истински късметлии. Не са много като цяло, но ги има. Ето само около мен в списъка на първа страница са поне 3-4.

# 667
  • София
Момичета, тези от вас, които са имали кисти след инвирто, за колко време ви се махнаха?
Аз имам 2, във всеки яйчник по една - 19 и 27 мм. Вчера започнах противозачатъчни.
Има ли шанс за един мецес да се махнат или да се подготвям за изненади?
И малко преди цикъл мога ли да ги проследя или да чакам да ми дойде?

# 668
Воайорче, за лутеинова киста ли говориш? При мен се махна в рамките на цикъла.

ЗФ и такива, които са станали кисти им отне 1м на ОК. Обикновено няма смисъл да ги гледаш преди самият нов цикъл, защото не са се махнали, дори и да се свият са там. При мен единия път просто се получи кървене два месеца(защото ми се появи ЗФ/киста от самите ОК и реално пих 2 цикъла), по средата на прием на ОК беше брутален кръвоизлив, не го броихме за Ц, продължих да пия и после пак имах Ц Simple Smile 

# 669
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Boby_pl, аз се изненадана, че ще започваме подготовка за ЗЕТ. Но щом док казва сега, значи ще е сега. Притеснена съм, но аз съм си такава винаги когато започвам нещо което не знам как се прави. Но като се видя с док и се успокоявам.
Може ли да ми кажете, колко време след започването на хапченцата ще бъде трансфера?

# 670
Здравейте, момичета!
Днес бях на преглед при Калчев. Чакахме час и половина, докато влезем. Оказа се, че съм си отгледала една доста голяма киста и ще трябва да я борим с противозачатъчни. Оказа се, че на този яйчник, където ми е кистата, се видя и жълто тяло. Овулацията ми е била миналата седмица, но изобщо не се надявам нещо да се е случило. Ние сме с мъжки фактор и ще кандидатстваме по Фонда.
Сутринта преди прегледа ходих да пускам още изследвания, но не в лабораторията на Адела. Ще видим и там какво ще излезе. Аз съм с хашимото и все още не успявам да вкарам ТСХ под 2.

# 671
Ev, в колко часа ти беше прегледа? И аз днес бях там и влязох към 11.45 ч., чаках само около 15-тина минути понеже бях за 11.30 ч. Може и да сме засекли някъде пред кабинетите. Simple Smile
Да ви се оплача, моето проклето ЛХ продължава да расте като обезумяло. Вчера беше 10, днес вече е 15 и нещо. Перфектна лигавица, ама няма нищо което да се закрепи на нея. Confused

# 672
Боби, съжалявам... Док няма ли някакви идеи? Блокаж и на ЛХ от 3-4ден с лека стимулация, знам че в някои клиники действат така...

# 673
Ама че неприятно, колко зор да се добере човек до кабинета и ХОП, ново 20. На всички ни пожелавам мноооооого търпение.
Имам въпрос (понеже досега никой не ми е следил хормони), по време на стимулация кои хормони се следят и на кои дни/колко често? Общо взето съм наясно с повечето неща, но тези хормони са ми тъмна Индия. И ги пускаме в Адела или няма значение?

# 674
Зазамег, говорили ли сте за протокол и стимулация какви ще са? Защото има значение. Стандартно, поне на мен, винаги ми пускат ЛХ, Е2 и прог. На 2ри ден това и да държи да е в клиниката, че им е по-лесна организацията. Някъде на 4-5 ден от самата стимулация са ми пускали ЛХ и Прог. И вече след това през 1-2 дни, зависи как растат нещата винаги ЛХ, Прог и Е2.

Общи условия

Активация на акаунт