Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 60 603
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Wind, много ти се събра. Да се оправя бързо малкият.
От какво може да е предизвикана тази алергична реакция? Какво е вечерял?

# 181
Може от някоя вафличка или друга глезотийка да е направил реакцията. Сега трябва много да го наблюдаваш, за да не се повтаря. Стискам палци, Уинд, пиши какво е станало днес.

# 182
Здравейте! Имам два въпроса. Защо в различни лаборатории референтните стойности на един и същ хормон са различни. В едната е 2,68-11,00 а в друга 3,20-10,00? И може ли някой да ми каже в различните фази(години) на жената, DHES-A в какви стойности трябва да е? Благодаря ви!

# 183
Различните стойности идват от това, как е калибрирана апаратурата, а и от производителя ѝ. Не случайно отстрани са дадени референтите стойности, ръководете се от тях.

# 184
Благодаря!

# 185
  • София
При нас положението е от зле, по-зле. След като клацида я оправи тръгна на ясла и сега пак е много зле - много тежка кащлица, Т 5 ден около 38 гр, като обикновено сама я сваля. Всеки ден сме на лекар, неделя пулмолога каза - вирус, имала свирене, пак вентолин, пулмикорт. Предписа и и ефира и каза, че е на път към астмата. Вчера алерголог - каза, че вече има вирусна астма и че не и харесва дроба и да влизаме в болница. След това бяхме при професор Минчев от детската клиника по белодробни болести, той каза, че според него е добре белият дроб, ; няма астма и всичко идвало от носните секрети. Каза да правим промивки с лайка, изписа капки за приготвяне и синекод. Мен ме " изгониха" от работа да ходя и аз на лекар, че също кашлям много. След малко отивам. Иначе тя сега е с 37.9, вчера вечерта беше с 37.5, сутринта нямаше. Много ме е страх, не знам какво да правя. Всички лекари са на различно мнение, а с тази кашлица и Т направо умирам от ужас. Как да тръгна на лекар, всеки казва нещо различно и предписва различно лечение. От 2 месеца животът ми е пълен ад, болест след болест, сами сме  няма кой да ни помага. Не издържам психически просто и съм много притеснена за детето. ММ вече отказва да я водим някъде, казва, че се спукахме от лекари и никой не и помага. Ако ми направи някаква беля вкъщи... Cry

# 186
Разбирам те съвсем, ама съвсем добре. Това са и моите страхове, нищо, че детето ми е вече на 7 години - тоест би трябвало да съм вече по-спокойно, обаче не съм....страх ме е, че няма да получим адекватна диагноза и лечение, че няма да се намесят навреме лекарите и т.н. и т.н.   

Кръвни не сте пускали вероятно. Но тук поне са единодушни, че вирус е проблема, не е бактериално. Снимка правихте скоро, така че не давам съвет отново да я снимате...за сега.

Наблюдавай я - тонус, апетит, как е изобщо...Т следи също изкъсо. Щом разрежда периодите и стойностите, до които вдига-е добър знак.

Дали пък не може да е грип все пак - вирус, кашлица, Т доста дена?

ПС....не са ви високи температурите, сега погледнах....това е добре, според мен. Успокоително е малко.
Ако не е от дроба, значи е сополива кашлица...

Hug

# 187
Здравейте
Преди няколко дни ми свърши МЦ и на следващият ден ме боля корема, тъпа болка ниско долу, с 1 но-шпа отмина. На следващият ден след хранене вечерта пак ме заболя за известно време, но беше по-скоро на спазми и сякаш имаше газове в корема, след известно време пак отмина. Днес пак ме боли леко, но е по-скоро целия корем с леки моментни усещания ниско долу. Също ме боли и кръста.
Не мисля, че е бременност, все пак ми свърши преди няколко дни.
По принцип пия Сиофор, инозитол и магнезий, но ги пия от около 8 месеца и досега не съм имала такива оплаквания.  Възможно ли е просто от времето да ме боли кръста и оттам да идват и другите болки?
Не съм си променяла храненето, ям супи почти всеки ден, гледам да има готвена храна, но ям салати също, не много млечни продукти..

# 188
Аз пак към sea.sea - алерголог доколко разбира от слушалки и бял дроб, дишане? Може и да бъркам, и да са добри, но аз бих повярвала на детския пулмолог все пак, той си е тесен специалист и би трябвало да чуе, да хване, ако има проблем в белия дроб...

Бързо оздравяване на малечка!

# 189
  • София
Един казва, че чува хрипове, друг, че няма такова нещо.Хапва, но отпаднала ми се вижда. Иначе сеа и я мерих пак - 37.6, спаднала е малко. Никой не е споменал нищо за грип, а при него май първо идва Т, при нас е в последствие.Май и хремата не е много типична за грипа, но наистина не знам...

# 190
ТМ не е прав според мен. Ако трябва и на десет лекари ще я заведа, ако интуицията ми подсказва нещо. За дете ли е- няма срам, няма неудобство. Звъня телефони, нахалствам да ни приемат или пргледат. Принципно не съм така напориста и нахална, но щом е за детето и здравето му - ставам друг човек.

Този лекар, който е чул хрипове - не изписа ли лечение за тях, или само изпляска така диагнозата си?

# 191
  • София
Просто не знаем на кого да вярваме, защото като ни кажат нещо различно пак...Уж вчерашният лекар много добър  бил, ама не знам. Алерголожката каза хрипове и ни прати при пулмолог.

# 192
http://old.bg-mamma.com/?topic=1015817.msg36274946#msg36274946

Може и тук да се допиташ, знам ли....

# 193
  • София
Иначе и аз минах и ще съм на антибиотик. Тя сега спи, ще я следя.
И за да сменя темата да питам (  знам, че няма точен отовор), но принципно при кои стойности говорим за високо кръвно?

# 194
Зависи от годините,ако сте над 35 се приема за горно нормални граници 85 на 130

Общи условия

Активация на акаунт