Бързи здравословни въпроси и отговори – 12

• 61 344
  • 736
  •   2
Отговори
# 255
Скрит текст:
Егати каръка съм! Случвало ли се е такова нещо на друга - не може повече да ми се сложи спирала против забременяване. Първият път докторката я сложи от раз, през всичките години с нея не съм имала никакви проблеми, преди 3 месеца я махнахме и днес отидох да ми сложи нова. И не може! Каналът е затворен (а съм още в цикъл) и не, и не. Имам ѝ пълно доверие, цял живот все при нея си ходя, казва, че просто няма повече да може да ми се сложи...
Сложи си имплант в ръката. Хормонален е, но поне не чоплиш хапчета всеки ден, а и с една идея по-щадящ уж.
[/quote]

къде го правят?

# 256
О, нямам представа, питай - поставя се в горната част на ръката. Една клечица е.

https://www.nhs.uk/conditions/contraception/contraceptive-implant/

# 257
И аз имам въпрос .......изкарах ангина, изпих лекарствата, които ми изписаха, но кашлицата не е изчезнала напълно. И сега се чудя да пия ли друго и какво ......... 
Скоро имах този проблем.Като свърши антибиотика ,отидох при доктора който беше ми го изписал-в случая ЛЛ казах му ,че все още си кашлям и той ме изпрати вече на УНГ.От там вече той пък ми даде направления за доста изследвания  и на тази база назначи нов антибиотик .Изпих и него 7 дни-и се оправих

# 258
клиндамицин ми изгаря гърлото/хранопровода. какво правим?

# 259
  • София
Момичета , след като кашлях близо 2 месеца , кашлицата не отшумя напълно , но отдадох това на цигарите .
Снимки, слюнки, дишане, гърло - чисти.
Но ето че от няколко дни пак кашлям , по- скоро сухо , но не точно.
Още пуша ( купих си стоп таб,който ще започна тези дни)
Въпросът ми е , на пулмолог ли да отида , на кръвни ли, за туморен маркер ли , на УНГ или къде ?

Замислих се а, имам брат близнак , който не е пушач , но почти цяла зима и той кашля сухо. Баща ми (лека му пръст) винаги е страдал от белодробни проблеми (Вкл. Туберкулоза ) има ли някаква вероятност , да сме наследили (така да се каже) неговите слаби бели дробове ?

Знам, че може би цигарите , сухият и мръсен въздух , играят роля при кашлянето, но сериозно започнах да се замисля за злокачествени образувания в гърлото или белият ми дроб .

Къде да отида ? На какъв доктор ?

Пс, още не съм била при алерголог.

# 260
Уинд, казваш, че баща ти е бил с туберкулоза. Правила ли си си манту скоро?

# 261
  • София
Уинд, казваш, че баща ти е бил с туберкулоза. Правила ли си си манту скоро?

Не съм правила , но на снимката нищо не излиза.
Баща ми имаше туберколоза преди 20години. ?

Друго , възможно ли е да кашлям на нервНа почва ?

# 262
Аз кашлям от години,суха кашлица обиколила съм всички лекари и алерголог . Казват че или е алергична кашлицата или от нерви но нищо конкретно. Въртя се в омагйосън кръг,и аз си мисля понякога за най лошото но ми казаха че за толкова време да съм.....ако е

# 263
  • Тра-ла-ла
Преди около 15 дни ми взимаха кръв. Усетих, че по-гадно и болезнено ме бодна лаборантката. После малко и леко позеленя около мястото, но бързо се разнесе след няколко дни. Сега като си меря кръвното забелязвам, че при напомване точно на мястото на боцването се надува като топче (3-4мм) и после спада. Нещо притеснително ли е?! Ще се разнесе ли, така ли ще си остане?! Все пак и в бъдеще ще се налага на/близо до същото място да ме бодат newsm78

# 264
Преди около 15 дни ми взимаха кръв. Усетих, че по-гадно и болезнено ме бодна лаборантката. После малко и леко позеленя около мястото, но бързо се разнесе след няколко дни. Сега като си меря кръвното забелязвам, че при напомване точно на мястото на боцването се надува като топче (3-4мм) и после спада. Нещо притеснително ли е?! Ще се разнесе ли, така ли ще си остане?! Все пак и в бъдеще ще се налага на/близо до същото място да ме бодат newsm78

Аз имам такова топче отдавна, от системите и безкрайните бодения. Травмирана е вената, нещо като разширените вени по краката, но не съвсем. То и затова те е заболяло, като те е боднала.

# 265
  • Mediterraneo
И аз имам въпрос .......изкарах ангина, изпих лекарствата, които ми изписаха, но кашлицата не е изчезнала напълно. И сега се чудя да пия ли друго и какво ......... 

Лятото бях с гнойна ангина, пих АБ, но след него кашлях доста време. Не съм пила нищо повече.

# 266
  • София
Не бих пила и аз. Остатъчна кашлица може да продължи и по-дълго.

# 267
Пробвайте за кашлицата сироп от черен бъз. Продава се по аптеките, а може и сами да си направите. Засилва имунитета и бори болестите на горните дихателни пътища.

# 268
  • Тра-ла-ла
Пробвайте за кашлицата сироп от черен бъз. Продава се по аптеките, а може и сами да си направите. Засилва имунитета и бори болестите на горните дихателни пътища.
Сиропи не от аптека върши ли работа или трябва да са само от рода на Самбукус и други с цена от 30лв нагоре?! Защото си купих бъз на Хармоника за разреждане и ми казаха, че мога да пия колкото си искам на ден. А на повечето сиропи - аптечни или не, пише по 2-3 супени лъжици чист сироп на ден Crazy

# 269
  • София
Купих си бъз (от аптеката) , защо ли не го пия ?
Отворен е преди месец , дали му има нещо ? В бурканче е

Общи условия

Активация на акаунт