Моят син е на почти 8 месеца. Вече яде плодови, зеленчукови и месни пюрета, както и каши на обяд и за следобедна закуска. Останалите хранения са с кърма. Въпроса обаче е, че не се вместваме в общите препоръки на педиатрите за режима на хранене и се притеснявам дали не греша някъде. За това имам нужда от съвет. Ето го и нашия режим:
Между 5.30 - 6.30 - кърма
10.30 - кърма
13.30 - пюре
16.30 -17.30 - каша
20.30 - кърма
И тук би трябвало да приключим според педиатрите с 5 кратно хранене, но не... бебо си иска своето. Заспива към 21.00 и се буди към 23.00 - 24.00 и иска пак да яде. После и веднъж през нощта, различно към 2 - 3, защото му растат зъбките и е много раздразнителен и неспокоен и задължително се буди с рев. Никакви залъгалки и водички не помагат, нито гушкане, носене и т.н. Докато не го сложа на гърда да посуче няколко минути, не се успокоява с нищо и може да реве един час без да спира. И аз му давам да посуче. Това което ме тревожи е, да броя ли и това нощно успокоително посукване за хранене, защото все пак си пийва нещо, колкото и малко да е.. Много съм объркана с това нощно чудо! Дайте съвет и кажете как е при вашите бебета и как се справяте с нощния рев от никненето на зъбки!

Сега ставам на всеки два часа едва ли не.. като беше малко кърмаче спях толкова. Очаквах нещата да се променят като порасне, нооо дойдоха зъбките и край! Вие как приучихте вашето дете да спи отделно от вас в по - късен етап?