Нашите орхидеи - тема 22

• 81 593
  • 808
  •   1
Отговори
# 495
Просто съм превела написаното.
То много точно отразява и моето мнение. Винаги ги има, зимата броя им нараства. В топлите месеци с разреждане на поливането популацията много намалява. Аз принципно обработва два пъти годишно и това още ги ограничава.

# 496

St.Dobri,

Благодаря за търпението и отговора.

# 497
  • София
Момичета, понеже от години не съм виждала цветонос у дома, може ли да дадете мнение дали не се лъжа? Преди месец и нещо смених мястото на показаната орхидея и ми се струва, че ще ми се отблагодари с цвят.

# 498
Мисля, че е цветонос. Но да му дадем все пак малко време да се докаже Smile .

# 499
  • Sofia
Раничко е още да се каже Simple Smile Но от това място е доста вероятно да е цветонос. Ще си проличи като се види ясно цвета на израстъка-ако е тъмен-честито Simple Smile

# 500
  • Варна
Ох, докато видя за кое точно питаш Grinning Много е малко още, но и според мен е цветонос.

# 501
И според мен е цветонос  Hug

# 502
Нека не те разочаровам, но е  светло зелено и ми прилича на корен. Доста пъти така съм се надявала, че си имам цветонос, но се оказват корени. Изчакай да порасне още малко и ще си проличи.

# 503
  • Варна
Аз лично в случая се ориентирам по начина, по който е сцепено листото, такова вертикално цепване не съм забелязвала при корен.

# 504
Аз лично в случая се ориентирам по начина, по който е сцепено листото, такова вертикално цепване не съм забелязвала при корен.

И аз по това  Hug Остричко и сплескано е, това което се подава срамежливо  Wink

# 505
  • ... рееща се.
Аз също смятам, че е цветонос. Изглежда ми плоско Simple Smile

Малко жълто от мен Heart Eyes

# 506
Аз също смятам, че е цветонос. Изглежда ми плоско Simple Smile

Малко жълто от мен Heart Eyes

Прелестни  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 507
  • София
Много съм тъжна, орхидеята ми няма нито нови листа, нито пък смея да мечтая за цветонос... Дали да не й сменя мястото? Минаха 11 месеца, откакто й опадаха цветовете.

# 508
  • София
Прелестно жълто! Yellow Heart

Днес се вижда вече по-добре и май наистина е цветонос, не помня какъв цвят беше тази, ще е изненада Simple Smile

izoma, а какво й е състоянието? Дай снимка, да не би да й е тъмно?

# 509
  • Варна
здравейте, получих тази орхидея от любимия за 8-ми март. Имаше 4-5 листа, които за отрицателно време пожълтяха и паднаха. Мислех си да я оставя да и окапят цветовете и тогава да я пресея, но впредвид бързото влошаване, днес я свърших тая работа. Сложих я в сухи кори, махнах загнилите корени. Въпроса ми е мога ли друго да направя за нея, или тя ще се възстанови лека-полека.. Никъде не виждам възможност да избие листенце Sad цялото ми се струва загнило, макар че корените са хубави.. (не ми дойде на акъла да ги снимам преди да ги заровя) Чудя се дали да и купя някаква тор, ама каква? И кой начин за поливане да избера, да я кисна ли, в чинийка ли да и слагам веднъж седмично.. не знам..

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 12:18 от iskrichkavn

Общи условия

Активация на акаунт