Нашите орхидеи - тема 22

• 81 399
  • 808
  •   1
Отговори
# 60
Impala, благодаря! Много се радвам, че е здрава, но понеже имам една бяла с много ярки лилави петна и за това се притесних.

# 61
високо е счупен - ще изкара нови разклонения.
аз не връзвам моите. душата ми разрошена не търпи ред и даване на посока. Simple Smile искам да висят, стърчат или да се извиват, както ги кара отвътре.
И аз не ги вързвам, страх ме е да не ги счупя. Чакам с нетърпение да цъфне една с наситено свежозелени пъпки. Откакто са ми я подарили не беше цъфтяла и не помня каквъв цвят е. Но подозирам, че ще бъде бяла, с лек оттенък.
Апропо моите цветоноси ги режа толкова некадърно, че си стоят на 2 сантиметра изсъхнали и така преброих, че едната от орхидеите е цъфтяла 5 пъти в годините.

# 62

Апропо моите цветоноси ги режа толкова некадърно, че си стоят на 2 сантиметра изсъхнали и така преброих, че едната от орхидеите е цъфтяла 5 пъти в годините.

Аз имам по десетина, стоят като шипове...ляво, дясно,ляво дясно...

# 63
  • Варна/Филаделфия
Здравейте, включвам се в темичката за прекрасните орхидеи.
Имам една, на която вече 9 месеца не избива цветонос. Стоят си само листата. Половината корени са кафеви, другата половина са зелени.
Едното листо започна да съхне, но спря до някъде Confused
Не знам какво да правя, дайте съвет. Беше с големи, едри, бели цветове и ми е подарък. Не искам да я губя.
Другата до нея цъфти като бясна, за тази ми се плаче.

# 64
Mery, на твое място бих погледнала коренчетата, ако има много изгнили, изрежи ги.Ако не ги ториш, може да започнеш.Другото не е притеснително, трябва просто малко повечко да почакаш. Wink

# 65
Мери, и при мен беше така. От 6 орхидеи, цъфтяха само 2. И така няколко години. Лека полека ги пресадих и сега имам още 2 покарали цветоноса. Едната я изгубих. Сега от 5 ще цъфтят 4. Само едната се ослушва, а е с едни хубави дебели и здрави корени, май расте само на корени.
И аз още се уча на отглеждане, първите години въобще не им обръщах внимание, само поливах и толкова.

# 66
КОгато режете цветоноса, това означава ли, че той повече не пораства и не цъфти? Рязането се прави, за да избият нови цветоноси ли или за да цъфти повече?
Питам като лаик, но не съм се занимавала с орхидеи до сега...

# 67
Аз режа цветоноса само, ако е изсъхнал. Иначе ми се е случвало от него да избият нови цвертоноси, така че не пипам, ако си е свеж.

# 68
  • Варна/Филаделфия
Благодаря ви много! Не знаех, че мога да режа корени. Все ме беше страх. Ще взема и да я пресадя като я извадя да режа изсъхналото.

При мен се е случвало от един цветонос орхидеята да цъфти 3 пъти. След това изсъхна целия. Така че и аз не пипам докато не изсъхне сам.

# 69
Love Цветоноca се реже (когато цвета вече е паднал) долу,1 до 2см. остава от него, изсъхва и не избива повече.Избива друг цветонос от друго място.Ако е достатъчно дълъг и зелен, може да го срежеш и на 1 см. над мястото от което  може да избият нови цветове.Надявам се да съм го обяснила добре.Рязането се прави когато е необходимо, а след това си избиват и нови цветоноси или пъпчици.

# 70
  • Пловдив
Благодаря за новата тема! Записвам се с първите цветчета за сезона:
Скрит текст:
Импала, вкъщи явно си отглеждам братовчедка ѝ на твоята красавица Simple Smile
Скрит текст:

# 71
  • Някъде Там
Ето и моята орхидея, за която се чудя дали не и трябва пръст още. Даже не знам дали е пръст. Явно не я гледам много правилно.

Подарък ми е.
Надявам се на вашите съвети ако не е късно.

# 72
  • Варна
Страшно дехидратирана е. Как я поливаш?

# 73
Ето и моята орхидея, за която се чудя дали не и трябва пръст още. Даже не знам дали е пръст. Явно не я гледам много правилно.

Подарък ми е.
Надявам се на вашите съвети ако не е късно.

И аз съм на мнението на Месечинката.
Листата не изглеждат никак добре, не са свежи,има нужда от вода орхито, умерено за да не изгният пък коренчетата.Дано я спасиш.

# 74
  • Някъде Там
Страшно дехидратирана е. Как я поливаш?
Преди я слагах в легенче с вода за 10инс Мин.
Напоследък под течаща вода за няколко минутки.

Общи условия

Активация на акаунт