ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2018

• 54 938
  • 717
  •   1
Отговори
# 570
monamour, добре дошла! Когато ти излязат резултатите веднага се консултирай с ендокринолог и не се тревожи, ако изобщо има проблем, с правилна терапия всичко ще е наред. Може би е било хубаво да пуснеш и ft4, ТАТ и МАТ, но ендото ще ти каже каже най-добре.
Благодаря за съветите.  ft4 също пуснах на своя глава. Към обяд трябва да излезнат резултатите и тогава ще пиша. Чакам да стане 10 часа и ще звънна да си запазя час при ендокринолог. ТАТ и МАТ бях пускала преди и бяха ок, но ако каже доктора и тях ще пусна. Иначе 1ва бременност ми е, други сиптоми освен често уриниране, емоционални промени и чувствителни гърди нямам. Рядко ми се гади, дано всичко да е ок. Много неща прочетох и тотално се филмирах.

# 571
Здравейте момичета,
Добре дошли на всички нови момичета и успешно бременеене Hug
Не съм писала отдавна. Преди седмица бяхме на преглед и видяхме сърчице Heartbeat. Докторката каза, че бебчо се развива много добре засега. Изчисли ми термин на 04.10. Терминът с каката преди 4 години беше на 09.10, та много се надявам да не нацилим същата дата за раждането Grinning.
Относно пола на бебето. С първата бременност имах ужасно гадене, с лежеше в болница на системи, което спря изведнъж в 12 седмица - беше момче. С втората успях да избегна посещението в болницата, но гаденето продължи до след 20 седмица - момиче. Иначе формата на корема беше еднаква, и двете бременности ми казваха че ще е момиче заради корема Grinning. Този път искаме да се изненадаме и няма да питаме за пол. Дано да успеем, аз въобще не съм търпелива. Първите две бременности си имах вътрешно чувство от началото и бях права и в двата случая.
По въпроса с домашните животни. С първото дете и много преди него имахме котка. Моят мъж много се притесняваше, не толкова заради косми и гризани играчки, повече че котката ще ревнува и ще драска бебето. Тя от самото начало стоеше настрана и по-скоро го игнорираше. Детето също не показваше голям интерес, та се игнорираха взаимно.

# 572
  • София
Доклад след вчеращния преглед, на първо време се видя леко отлепване и ембрион без сърдечна дейност... докторката си мълчеше и го въртеше отсам-оттам, но аз се притесних много, защото миналата седмица имахме сърчице. Помоли ме да ме погледне на вагиналния и там вече се видя хубаво биещо сърчице и добре оформено ембрионче. Така си отдъхнах.... увеличаваме дозата на утрогестана и повече почивка.

# 573
Sweetvit, направо настръхнах като те четях, не мога да си представя какво ти е било във времето между коремния и вагиниалния. Почивай си възможно най-много и от сърце ти желая всичко да бъде наред. Прегръдки!                Monamour, не се тревожи за тсх. Аз имам от около година установена хипофункция за която пиех еутирокс от 25 мг. Лятото тсх беше 1.96. Януари като разбрах че съм бременна, беше скочил на 3.200,много се бях разстроила, но за няма и месец с увеличаване на еутирокса от 25 на 50мг нещата веднага се регулира ха и сега вече тсх е 1. 300.     Aeternitas, чудесни новини, нека всичко бъде нормално и спокойно и занапред Simple Smile

# 574
Sweetvit, направо настръхнах като те четях, не мога да си представя какво ти е било във времето между коремния и вагиниалния. Почивай си възможно най-много и от сърце ти желая всичко да бъде наред. Прегръдки!                Monamour, не се тревожи за тсх. Аз имам от около година установена хипофункция за която пиех еутирокс от 25 мг. Лятото тсх беше 1.96. Януари като разбрах че съм бременна, беше скочил на 3.200,много се бях разстроила, но за няма и месец с увеличаване на еутирокса от 25 на 50мг нещата веднага се регулира ха и сега вече тсх е 1. 300.     Aeternitas, чудесни новини, нека всичко бъде нормално и спокойно и занапред Simple Smile
Лола, благодаря ти. Към момента е излезнал резултатът само за ФТ4 : 1.370 (Реф.стойности 0.93-1.7). До колкото знам това е свободният Т4 в кръвта, от който се нуждае бебо. Чакам да излезе и ТСХ. Междувременно си запазих час при д-р Аврамова за вторник и при доктор Георгиев за 12.3 за консултация. И двамата са ендокринолози в Пловдив. Тъй като Георгиев ми даде час чак за след 10 дни, реших да ида и по-рано някъде другаде.

# 575
monamour, и аз ходя при Георгиев.
Не се притеснявай, аз също съм с хипофункция от 2009 и съм на л тироксин. Миналата седмица тсх ми беше над 3 и ми увеличиха дозата на 125. Нормално е при бременност да се покачи, но може да се регулира.

# 576
monamour, и аз ходя при Георгиев.
Не се притеснявай, аз също съм с хипофункция от 2009 и съм на л тироксин. Миналата седмица тсх ми беше над 3 и ми увеличиха дозата на 125. Нормално е при бременност да се покачи, но може да се регулира.
Излезна ТСХ : 3.910 (реф. стойности 0.27-4.20) Sad . Към края на 5та седмица съм, надявам се вторник ендокриноложката да каже какво ще правим, а после и д-р Георгиев. Лошото е, че сигурно още ще се увеличи, а съм чувала, че много бавно се смъква.

# 577
Здравей, monamour, пиша, за да те успокоя. Аз бях с ТСХ 4.03 25 дни преди да забременея. Свалих го до 2 само с 0,25 мг L-tiroksin. На ден.
Контролата ми беше 3.89 в 5 г.с.
Увеличиха ми дозата на 0.50 и в момента съм на тази доза. На 06.03 ми е контролата. Не се притеснявам, защото моят ендокринолог казва, че това са напълно регулируеми стойности и няма проблем, когато се следят и се вземат мерки.

# 578
  • Blondeville
С правилната терапия бързо ще го смъкнете. Предполагам си спряла кафето, ако можеш ограничи бялото брашно и захар, карфиол също не се препоръчва май, свекърва ми е с Хашимото и покрай нея знам някои от непрепоръваните храни, но предполагам момичетата на терапия са по-наясно. Не се тревожи, важното е, че си го хванала навреме Simple Smile

# 579
Спокойно, на Горна граница е, но наистина с еуторокс бързо ще го свалиш, аз успях за по малко от месец, напълно нормално е от бременността да се покачи. Всичко с теб и бебчо ще бъде наред. На мен препоръки за храни никога не са ми давали, кафето го спрях заради бременността. Желая ти успех!

# 580
  • Italia
Здравейте момичета.😊
Отдавна не съм писала, но ви следя. Мина и вторият ми преглед-бебче расте и вече е 26 мм(9г.с)., сега предстои да направя БХС. Днес ще звъня на док.да се запозная как и къде трябва да го направя. Колко от вас ще го правят?  С първата бременност живеех в Италия - там първо правят кръвното изследване(между 9 г.с и 11г.с) и след това ехографското(11-13 г.с), дали и тука е така?

# 581
  • Blondeville
Ехографското и кръвното изследване тук се правят заедно между 11 и 13+6 седмица най-късно.

# 582
  • София
Записах си час за БХС и ехография на нухална транслуценция в 12та седмица.
И миналия път и сега ги правим в един ден - взимането на кръв и по-обстойната ехография Simple Smile

"Вземането на кръвна проба от Вас (0.5 мл серум) трябва да е НЕ ПО-КЪСНО от 2 /два/ дни от датата на УЗ преглед." - това са препоръките от Майчин дом (там между другото е безплатен, до колкото знам)
http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

# 583
Текущата тема е на стр. 39. Моля, не пускайте нова преди тази да е достигнала 50 стр. Ако желаете помощ по оформянето на първия пост /списък с термини и т. н./, свържете се с модератор.

# 584
И аз имам час за Бхс и 1ва фетална морфология за 22 март, тогава живот и здраве ще съм в 12та седмица. В един и същи ден ще дам кръво след това ще гледат бебчо. Предупредиха ме да отида 3 часа преди часа ми за ФМ

Общи условия

Активация на акаунт