ИТАЛИАНСКА кухня

  • 121 389
  • 1 012
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 6 120
Мерси много.
На Барила спагетите не са ли добри?
Мисля, че съм виждал някъсе посочениет от теб консерви, ще си разровя паметта.
Никога ме съм доварявала спагетите в соса. Ще пробвам задължително.

# 271
  • MI
  • Мнения: 11 890
Не, особено тези за извън Италия не са с добро качество. На Молизана видях че са си произведени в Молизе, същите които продават тук.

# 272
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Сноуче, само един въпрос...може и Нели да отговори.
Замислих се след твоята рецепта и предполагам какъв може да е отговорът, но все пак да питам.
При вас когато се каже vitello се разбита точно това, или е както в България = казваме телешко и на говеждото?

# 273
  • Мнения: 2 439
Да ти кажа и аз все ги бъркам... Нека Нели да отговори. Аз купувам beef. Моят италиански не е много добър и живеем извън Италия, затова доста неща бъркам като наименования.

# 274
  • MI
  • Мнения: 11 890
Само теле, има ии различни качества говеждо. Всъщност телешкото не е по-скъпо от доброто говеждо.

# 275
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Благодарност и на двете за отговора!  Hug
Така си и мислех, че е. Което е и правилно.
Още веднъж -  bouquet

# 276
  • София
  • Мнения: 635
Пилешки гърди, песто и бутер тесто
Пилешки гърди с дебелина около сантиметър се слагат в намазнена тавичка. Отгоре се намазват тънко само с песто, върху него се редят ленти бутер тесто с малко разстояние м/у тях и се пече както се пече бутер тесто. Гарнитурите са : печени чери домати само със зехтин и сол и консервиран зелен боб , запечен с чесън.

# 277
  • Мнения: 22 036
Нелка, дай рецепта за осо буко моля.

# 278
  • Мнения: 9 052
НЕ съм забелязала в Италия да слагат толкова много сирена в яденетата. Тук гледам толкова много рецепти със сирена.
Френската не ми харесва колкото италианската. НА всякъде слагат масло. Макарони с масло, яйца пържат с масло, ... не знам има ли нещо без масло. И ми е тежко и мазно.
Италианците ще сложат домати, чесън, босилек ... някакъв зеленчук,  малко зехтин ... но толкова масло  няма.
Поне това, което съм опитала е много леко и приятно за ядене.
Само едно не разбирам . Как ядат баклата. Много и твърда люспата.

# 279
  • MI
  • Мнения: 11 890
Даун, не обичам особуко и не съм правила, т.е. мога да намеря рецепта но няма да съм особено полезна. По-добре друг да се включи...

Сирена се слагат по малко. Другото масово са американ-италиан рецепти.Да, има например панирана моцарела, слага се провола в печена паста и т.н., но такова смесване с месо и по много определено не е характерно.

# 280
  • Мнения: 2 439
Сирена наистина не се ползват чак толкова много, но повечето популярни извън Италия ястия са или с пармезан, или с моцарела.

За френската кухня - на мен ми е тежка - все сосове сметанови, масло, като е написала Бандиера, месо навсякъде. За изтънчена не знам кое й е изтънченото. Може би в скъп ресторант да е изтънчена, но и в скъп италиански ресторант ще намериш изтънчена храна. Вкъщи не готвят никак изтънчено, нито пък в обикновените, ежедневни заведения.

# 281
  • Мнения: 8 520
Bandiera rossa, а имаш ли рецепти с бакла?
п.п. Ние вкъщи харесваме баклата, но я готвя на яхния с картофи. Бих пробвала и някоя италианска рецепта.
Благодаря! bouquet

# 282
  • Мнения: 9 052
Не знам рецепта. имат в супермаркетите в хладилниците кутийки със сварена бакла, но не знам как се приготвя. Люспата им е супер твърда.

# 283
  • Мнения: 8 520
Нашата става твърда като остарее, като е млада и бобчетата вътре са меки. Peace
В едно предаване гледах, че Джейми Оливър я белеше.  Peace

# 284
  • MI
  • Мнения: 11 890
Прясна или зряла бакла?

Общи условия

Активация на акаунт