ИТАЛИАНСКА кухня

  • 121 366
  • 1 012
  •   2
Отговори
# 300
  • Мнения: 9 052
 а, до такава не я бяха докарали. с едно маъно сплескано ръбче и с едно тесто като вкиснала мекица с мазен кашкавал отгоре , чушки и салам. не я ядохме .

# 301
  • Мнения: 1 545
а, до такава не я бяха докарали. с едно маъно сплескано ръбче и с едно тесто като вкиснала мекица с мазен кашкавал отгоре , чушки и салам. не я ядохме .


Това къде го предлагат? Няма нищо общо с пицата... 🤔

Последна редакция: вт, 06 мар 2018, 18:05 от dessita

# 302
  • Мнения: 2 439
Аз лично предпочитам тесто наполетана, пред романа (тънката), но това е въпрос на вкус. ММ си обича Римската пица и ако ядем наполетана оставя бухналата част без да я яде 🙄

# 303
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Дайте рецептата за това тесто неаполитана, изглежда невероятна?  bouquet

# 304
  • MI
  • Мнения: 11 890
Десита, мисля че е в Германия Бандиера. То и тук ако дойдеш мога да те стресна направо, особено с пиците за вкъщи. Simple Smile

Дайте рецептата за това тесто неаполитана, изглежда невероятна?  bouquet

Бяхме писали назад в темата с Десита, кажи ако не успееш да намериш. Точно за този тип пица става дума. Само да уточня, че много по-трудно се постига при нея добър резултат за съжаление. Само вода, брашно и сол е, но тестото е доста по-меко, втасва по-дълго време (в хладилника ако е горещо, не е кисело) с много малко мая и се пече за много малко време на много висока температура. Последното очевидно прави невъзможно получаването на абсолютно същия резултат вкъщи с нормална ел. фурна, т.е. не очаквай чудеса дори да следваш точно стъпките от видеото, което бях качила. Но като цяло се получава добре.

# 305
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Нелке, веднъж някъде в Римини ни сервираха нещо, което трябваше да е гризини.  newsm78
Едни странни, подобни на малко удължени пашкули, неща.
Много мазни!
Никъде другаде не съм попадала на такива.
Нямам представа дали бяха приготвени в самия ресторант, или бяха нещо, купено готово.

# 306
  • Мнения: 904
Пижамка, благодаря за споделената рецепта, не ми е супер важно ,че не е толкоз  оригинална, няма да се явявам на изпит  за Мастер шеф. Харесва ми най-вече за това ,че става сравнително бързо и ми звучи интересно ,ще я пробвам.

# 307
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Веднъж във Флоренция ядохме пица. Беше толкова тънка,че се разпадаше.
Относно рецептата за особуко, след като се овалят в брашно, се запечатват в тигана с масло,не олио. После се добавя бульон, захлупва се и се готви на слаб огън за 2 часа. Към края на готвенето се добавят нарязан на ситно чесън и настърган лимон.

# 308
  • MI
  • Мнения: 11 890
Нелка, идея нямам какво е било това чудо, мазни гризини никога не съм виждала. Flushed Кой знае каква замразена заготовка е било...

# 309
  • Мнения: 3 654
[Тук В София има жалки подобия на пица по пицариите ,за това съм решил да готвя у дома и тъй като съм пробвал досега доста пици, и у дома съм правил също, все още не мога да намеря точната рецепта за хубаво тесто.И у дома става с борд но тестото не става така хрупкаво ./i

# 310
  • MI
  • Мнения: 11 890
На колко градуса печеш?

# 311
  • Мнения: 3 654
На колко градуса печеш?
220 с вентилатор и без съм пробвал и на по висока температура дръжки.А всички хлябове които съм пекъл стават от раз.

# 312
  • MI
  • Мнения: 11 890
За хрупкава пробвай на около 200-220, но с по-твърдо тесто и с повече олио в него, ако искаш да е хрупкава. Само я разстели много тънка.Ако е много хидратирано  тестото трудно ще стане хрупкава, а и бухва повече.

# 313
  • Мнения: 896
Аз ще помоля за тесто за паста. Рецептите които намерих са 100гр. брашно 1 яйце. Но какво брашно ?
В няколко рецепти казват че най добре става с царевично. Но пък се разточвало много трудно на ръка ( нямам машинка). На други места пък съветват за обикновено брашно тип 500, или смес от двете.
За зехтина също, трябва ли да се слага при месене или не ?

Другото ми питане: Мислех да оцветя тестото със сок от цвекло, ако някой е пробвал нека сподели опита си.

# 314
  • MI
  • Мнения: 11 890
Как с царевично брашно.... Брашно от твърда пшеница трябва по принцип. На някои места са ползвали преди и от нормална пшеница, но качеството трябва да е много добро, т.е. обикновено бяло брашно със сигурност не е ОК. 100 гр брашно с 1 яйце или колкото вода е нужна за да се замеси малко твърдо тесто. Не се слага нищо друго. Не съм пробвала да оцветявам.

Общи условия

Активация на акаунт