Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 ян. 2018, 12:21 ч.

ИТАЛИАНСКА кухня

  • 76 999
  • 815
  •   1
Отговори
# 810
  • София
  • Мнения: 2 257
Италианско 00 в България се продава и в онлайн магазини, които доставят навсякъде в страната. Но аз него го ползвам само за сладкиши и понякога за пица.
За домашната прясна паста ползвам само семолина и яйца, вкусът на твърдата пшеница е различен, брашната от мека пшеница не ни харесват за паста, стои ми мека дори и малко да се вари.
Лазанята също от много време я правя само с домашни пресни кори, но преди това ползвах купешки и без бланширане горната не ми е оставала твърда.
Преди седмица купих италианско пълнозърнесто брашно от твърда пшеница, като намеря време ще го правя на паста да видя какво ще излезе, и равиоли ще опитам с него.

# 811
  • София
  • Мнения: 8 966
Вчера ми дойде поръчката за брашната, по ЕКОНТ си я получих -  манитоба - 4 кг, брашно 00 - 5 кг,  семола - 5 кг , брашно за сладкиши - 3 кг, брашно за пица - 3 кг.  Трябва ми основно манитоба за козунаците, и другите си ги ползвам,  когато ми потрябват. Нищо им няма, на сухо и студено са, но и аз така винаги поръчвам, на количество.

# 812
  • София-Младост
  • Мнения: 17 630
marchеva14, освен да попитам от къде поръчваш:)

Кажете ми какъв сос е подходящ за фузили? Знам, че се ползват повече за салати, гледам че имам един пакет...да го оползотворя.

# 813
  • MI
  • Мнения: 10 711
Всички сосове, за които се ползва къс формат паста. Хиляди рецепти има, например с броколи, различни с наденица, с домати, с гъби... Кажи какви продукти имаш и ще измислим нещо.

# 814
  • София
  • Мнения: 8 966
marchеva14, освен да попитам от къде поръчваш:)
..............
Ще ти кажа , разбира се - Vera Italia - https://www.veraitalia.eu/

# 815
  • София
  • Мнения: 7 627
Днес правих лазаня за първи път и стана стахотна. Някой писа за сос бешамел с 50гр.масло и 50гр.брашно, за това количество ми отиде 1л. мляко, половин е крайно недостатъчно!
Използвах кори на Барила, без да да бланширам! Пекох 25мин в загрята на 200с фурна и стана супер крехка, изобщо не ми беше суха горната кора.
Правих на око с наличностите в хладилника.
Най-важен е бешамела, него не го правя за първи път, трябва маслото с брашното да направи хубава бяла пяна поне 2мин., преди да сложите млякото и да се бърка на осмица, за да стане пухкав, подправя се със сол, ч.пипер и индийско орехче.

Общи условия

Активация на акаунт