Взаимопомощ

• 54 843
  • 327
  •   1
Отговори
# 240
dol_phine  ти къде се следиш? Ти си ми голяма надежда, защото едно от нещата, които най ме притеснява (както вече писах) е секциото. А ето ти имаш 2 зад гърба и предполагам, че живот и здраве пак ти предстои секцио. Имала ли си разговори с доктор по темата? Моята АГ каза, че ще говори за това след 6-7 месеца, но пусто нетърпение...
Искрено се радвам за теб и се моля всичко с теб да е наред.
Това си говорихме и с ММ, че понякога наистина ни минават лоши мисли за другите и то е вероятно защото подсъзнателно ни се иска някой да разбере болката ни, но истината е, че на никой ама наистина на никой не пожелавам да разбира какво ни е на нас.
За това може би ми е толкова лесно да се зарадвам за вас, макар и да не се познаваме лично отлолкото за накой близък.
borislavabgmamma на теб какви изследвания ти предстоят?

# 241
Polqrna zvezda какво да ти кажа ... засега се спрях на д-р Минев в Селена. Само той беше достатъчно уверен и категоричен, че няма да има проблем със следваща бременност толкова скоро след секцио (9 месеца) Другите казваха година, година и половина ...
Днес бях на преглед при друг лекар, тъй като д-р Минев отсъства и ... нищо не се видя ... в смисъл че удебелена лигавица, положителен кръвен тест, нищо друго. В петък пак ще ходя, казаха да пускам кръвен тест утре и в петък пак и после сме щели да видим. Според мен е много рано още и всичко ще е наред. Ако смятаме последната менструация трябва да съм в 7 седмица, Обаче нали ви казвам, че те бяха през 40-45 дни, кога трябваше да ми дойде цикъла не знам, кога е можело да има овулация пак не знам, реално какво е закъснението също не знам. Каквото такова, ще видим тия дни.
Дори не знам дали ще ида в петък на този преглед или ще изчакам другата седмица д-р Минев.

# 242
dol_phine значи може да се видим пред кабинета Wink (аз само, че съм в кабинета срещу него - аз съм на преглед в понеделник. Иначе докато чхг не мине поне 1000-1500 нищо не се вижда. Не знам колко е твоето сега, но аз го казвам от опит.  При добър лекар си не се притеснявай. Hug

# 243
Благодаря ти, знам че така за ЧХГто, моето е 550, но лекарят настоя да ме види. Той ме следи предния път, той ми съобщи лошата новина, прави секциото и всичко след това. Изключителен професионалист, но е млад и с малко опит. Никакъв като моя. Шашна се повече от мен сякаш и тогава и сега Simple Smile
Затова в нашите случай мисля че е изключително важно да се насочим към стабилни, улегнали лекари с много опит.

# 244
Минев е добър избор - само се въоражи с повечко търпение, че чакането по мои наблюдения е доста при него, но това да е проблема.
Аз преживях вече доста с АГ и за това предпочитам да си остана при нея, защото е много наясно с всеки мой детайл (пък при мен детайли да искаш...).
От цялата си душа и сърце се моля 2019 да е нашата година и всички да се радваме на живи и здрави бебчета.

# 245
Ще си пусна някакви генетични и за тромбофилия,лекарите не са ми казвали за никакви изследвания да правя,защото си беше напълно здраво бебенце,намекна ми моя АГ за генетичните,че може да е имало нещо,но никой нищо не откри на аутопсията и при раждането ми казаха,че е от пъпната връв,та всички изследвания са по моя преценка,ако нещо друго изникне ще го направя и него само за спокойствие.dol_phine нищо освен притеснението не пречи да изчакаш,тъкмо може да видиш и вече биещото сърчице.А за лекарите,аз съм на мнение даже,че по-младите по-внимават именно,защото са по-млади и все още нямат опит и ги е страх,а другите с име и опит претупват повече.И все пак дано не се налага на никоя от нас да разчита на лекаря,а просто да имаме късмета всичко да е наред.

# 246
Аз в началото се чувствах така,но с времето и като споделях с вас леко по леко превъзмогнах тези си чувства,за което ви благодаря,защото заслугата е ваша,ако нямаше с кого да споделям не знам как щях да изляза от тази дупка.
П.п.Аз съм от Благоевград.

И аз бях по същият начин. Явно всички си преминаваме през това и е нормална реакция на съзнанието. Но вече мога да кажа, че като видя бебетата на моите приятелки и се пълня с надежда и усмивка. Беше ме страх първият път когато трябваше да гушна момиченцето на моята кума, та нали и аз имах момиченце. Но устисках ... мислех че ще рухна пак. Явно времето е изчакало своят момент...
Та аз съм от Стара Загора.

borislavabgmamma - Не съм си правила още изследвания. АГ-то при когото ходих каза, че иска да ми пусне изследване за токсоплазмоза. Каза, че детето е било напълно здраво и според него няма нужда да се натоварваме с други изследвания. Та мислех да ида и при друго АГ за второ мнение.

# 247
А това изследване токсоплазма какво се изследва при него?

# 248
Взема се кръв и по принцип се изследват
IgM - настояща инфекция
IgG - минала инфекция
Като ако IgM e добре, а IgG е завишено, не се шашкай - даже е добре ако си карала някога тази инфекция, защото организма създава имунитет срещу нея и няма опасност да се разболееш в неподходящ момент (бременност).
Мога още да говоря по темата, но ако има нужда да не те шашкам (дано да нямаш нужда от допълнителна информация).
Аз поне 5 пъти го изследвах та понаучих всичко горе долу по въпроса...

# 249
Токсоплазмозата се предава от котки, улични, паразит е. Ако имате дворчета с котки е уместно. И аз се съдрах от изследвания и какво? Принципно това за антителата важи за всяка инфекция, така че ако веднъж пуснете IgM и IgG и са ви излезли положителни IgG, няма нужда да тествате пак. Ако и двете са били отрицателни, може да си проследявате периодично през (бременността и при съмнение) само IgM.
Сега е “модерно” да изследват на бременните пакета TORCH, който включва и токсоплазмозата. Предполагам и polqrna zvezda е имала удоволствието Simple Smile Не знам дали вашите лекари са ви го препоръчвали, didche_ и borislavabgmamma.
Макар че включва и цитомегаловирус и какво? И аз се изследвах непрекъснато за токсоплазмоза, понеже имаме котка ... никога не е излизала навън, но ... накрая и самата котка замъкнах да изследват Simple Smile)))

# 250
dol_phine всъщност токлопазмоза е по-вероятно да хванеш от неизмити зеленчуци отколото от домашна котка (поне според моите дълги проучвания)... Аз след фалшивия положителен резултат открих, че има и още едни вид изследване IgA - то пък вече на 100% потвърждава текуща инфекция - т.е. дори да имаш положително IgM има шанс да не е страшно (дълго е за обяснение дано не ви се налага да го проучвате - иначе вече го правят и в Селена - аз щях да съм първата с такова изследване, но се размина...) . Иначе за TORCH не съм чувала... ще го проуча .Аз бях в месеца по 2 пъти в лабораторията и както каза dol_phine  какво от това?!

# 251
dol_phine всъщност токлопазмоза е по-вероятно да хванеш от неизмити зеленчуци отколото от домашна котка (поне според моите дълги проучвания)... Аз след фалшивия положителен резултат открих, че има и още едни вид изследване IgA - то пък вече на 100% потвърждава текуща инфекция - т.е. дори да имаш положително IgM има шанс да не е страшно (дълго е за обяснение дано не ви се налага да го проучвате - иначе вече го правят и в Селена - аз щях да съм първата с такова изследване, но се размина...) . Иначе за TORCH не съм чувала... ще го проуча .Аз бях в месеца по 2 пъти в лабораторията и както каза dol_phine  какво от това?!

Всичко е вярно, което ми казахте. Също така АГ-то ми каза, че може да се предаде и от яденето на месо ако не е обработено добре и е било заразено... Малък шанс.

# 252
Дано не се налага да го правя,но за тези неща от,които се получава внимавам много,само с яйцата понякога криввам,че ги обичам рохки,но през бременността ги препържвах даже,абе дано не ни се налага и това изследване.Снощи си поплаках налегнаха ме спомени и не издържах,днес видях една комшийка и ми каза,че снаха и е загубила близначета сега при същия лекар,та пак си поплаках.Не знам какъв е тоя малоумник,момичето е било цяла седмица с болки,направо ми идва да го пребия тоя и жена му,и двамата са някакви малоумници.Една приятелка,която е бременна май,още не е потвърдено от лекар,та тя ми ги препоръча,че били много мили,добре,че се отказа да ходи при тях,та сега ще търси друг да я следи,че и нея щях да я мисля 9 месеца.

# 253
Да - неизмити зеленчуци, не добре термично обработено месо (особенно свинско), а от сурови яйца мисля пък листероза... ако знаете колко се пазих....Ножове с които се режеше сурово месо едва ли не ги изварявах, не ядях почти нищо извън къщи- салати в ресторант - абсурд...И резултата го знаете... Не казвам, че не трябва да се пазим, но това, което аз разбрах е, че човек не може да избяга от съдбата си, колкото и усиля да полага.
Дано от тук нататък са ни написани по-хубави неща Simple Smile

# 254
Дано,че хич не ми харесва да съм жертвата и всички да ме гледат едно съжалително,това хич няма да помогне.Абе хубаво е да кажеш май.ата му и гледаш само на през,че назад нещата не са хубави,трябва да се настроим позитивно,защото мисля,че това привлича хубавите неща в живота.Ще успеем момичета,само хубави моменти ни чакат от тук нататък.

Общи условия

Активация на акаунт