Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 330
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • В една слънчева къща...
Да, утре ще се чуя с док, за да ми я разтълкува, но исках междувременно да попитам има ли някой инфо що е то "Хидропичен аборт"...

# 106
Хидропичните процеси са такива, в които се задържа вода в прекалено голямо количество в клетките.

# 107
Аз да се запиша в новата тема.
Не знам след прашеца какво се ръси, но го имате от мен Simple Smile
Леко раждане на бременните и през седмицата на любовта дано стане чудото за всички Heart

# 108
  • София
Благодаря момичета, ще ходя при лекар, но ми беше интересно дали е било така и при някой друг.

# 109
Да, утре ще се чуя с док, за да ми я разтълкува, но исках междувременно да попитам има ли някой инфо що е то "Хидропичен аборт"...
Днес говорих с моята лекарка относно хистологията. Каза, че нищо съществено не пише в нея. Най-общо щяло да пише, че отговаря на клиничната картина - т.е. мисед аборт. Единствено информативна стойност носят генетичните изследвания ако жената иска и има възможност да си ги направи. Но аз си ги събирам тези изследвания и документи и затова ще си я искам

# 110
  • В една слънчева къща...
Хистологията е важна, когато става въпрос да се потвърди или отхвърли наличието на гроздовидна бременност. Точно за това и аз се притесних какво означава моята...
Мисля, че има вариант да си има ембрион и въпреки това да е частична мола, поне така четох, та затова бих искала да разбера...

# 111
  • Sofia
Момичета, имам следния въпрос след А. без кюретаж, (само с хапчета), след колко време са ви съветвали докторите да подновите опитите? Аз имах кюретаж септември 17 и после А. без кюретаж през ноември 17, реално погледнато от последния са минали 3 МЦ и се чудя чисто физически дали организмът е готов? Док първия път ми каза след К че може и да не чакаме и очевидно сбърка...та после според мен реши да се презастрахова и каза чакайте 5 -6 месеца. Попринцип знам, че ако няма К. е по-малък срока на изчакване, защото лигавицата не е нарушена и исках да ви попитам за мнение?

# 112
Да,то това е и целта на медикаментозния аборт.Да не поврежда лигавицата,а и така важната шийка на матката, която се разтваря насилствено.
 Мисля че след медикаментозния,може да се опитва и след първия цикъл,но след кюретажа според мен много скоро се е случила бремеността ти.Може би и още тогава да не си била възстановена.(въпреки че не знам причина за аборта).И все пак,най малко три цикъла,ако няма сериозни увреждания.Толкова казват след раждане дори
Но пък шест месеца е най-препоръчително за пълно възстановяване.И все пак,ако имаш  последователни аборти,не по твое желание е хубаво да направиш някой изследвания!Успех!

# 113
kas4as, Не искам да те връщам към лоши и болезнени спомени, но ако имаш желание, може ли да ми кажеш каква е тази процедура аборт по Карман и защо съжаляваш, че лекарят ти я е приложил?

# 114
  • София
Сандра, и според мен първия и втория са се случили много скоро един след друг и това е проблем. Бих те посъветвала да отидеш някъде да те погледнат на 3D ей така за успокоение че всичко е наред. Притеснява ме първия, не втория... да не би да има някаква механична причина за втората загуба. Не искам да те плаша излишно, просто за година и половина в тая тема какви ли не случаи има ...

# 115
  • София
kas4as, Не искам да те връщам към лоши и болезнени спомени, но ако имаш желание, може ли да ми кажеш каква е тази процедура аборт по Карман и защо съжаляваш, че лекарят ти я е приложил?

Аборт по метода на Карман е вакуум екстракция в много ранен период на бременността без да е нужен кюретаж. Използва се вакумна канюла с малък диаметър - въвежда се без дилатация(разширяване) на шийката. Карман е нормален аборт, само че едноактен - вакуум екстракция на плодното сакче с феталната структура. Иначе се прави вакуум екстракция и кюретаж - двуактно. При Карман не се прави или дилатацията е минимална, за разлика от абортите в по-напреднала гестационна седмица. Карман се прави в много ранна бременност - до 6 г.с...

# 116

Аборт по метода на Карман е вакуум екстракция в много ранен период на бременността без да е нужен кюретаж. Използва се вакумна канюла с малък диаметър - въвежда се без дилатация(разширяване) на шийката. Карман е нормален аборт, само че едноактен - вакуум екстракция на плодното сакче с феталната структура. Иначе се прави вакуум екстракция и кюретаж - двуактно. При Карман не се прави или дилатацията е минимална, за разлика от абортите в по-напреднала гестационна седмица. Карман се прави в много ранна бременност - до 6 г.с...

Абсолютно точно,да.Съжалявам , защото при медикаментозния аборт по никакъв начин не можеш да навредиш на детеродните си органи,а той ми предложи да направя този аборт, защото след първите медикаменти и след няколко дни ,сакчето не падаше.Аз не исках кюретаж.Просто се страхувах,за матката си,за шийката и че нямам никакъв контрол.При няколко процента от жените, медикаментозния аборт не се случва по план.И така се съгласих на въпросния"метод по Карман"(малко разпространен сред жените)Бях без упойка и болеше.След вакуума ми падна кръвното рязко и едва не припаднах.Аборта ми го извършва доцент и се моля нищо в мен да не е увредил,но бях способна на всичко,за да не рискувам с кюретаж.На екографа,преди аборта се видя че сакчето беше отлепено и рано или късно щеше да падне,но аз вече психически не издържах.Исках да се свършва..И така... Случи се скоро и още чакам първият си цикъл,дано всичко е наред,за да преживеем по една прекрасна бременост,с красив финал!

# 117
Касчас и Нандин, благодаря за пояснението. Имах известни подозрения, но сега се потвърдиха, че и при мен процедурата в 9та седмица беше такава. Дано да подейства успокояващо това, че последвалата хистероскопия и внимателни прегледи по-малко от 3 месеца след случилото се не показаха абсолютно никакви последици. Според всички лекари, с които се консултирах, всъщност липсата на кюретаж и медикаменти има своя "предпазен" ефект. Лошото е, разбира се, самото усещане и физически, и емоционално. Прегръдки!

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 22:16 от elenna

# 118
Всичко друго разбирам,това което не разбирам е защо сте били без упойка? Какъв е толкова проблема да се направи процедурата с упойка и пак така щадяща? Според мен при съвременните възможности на медицината да ни подлагат на подобни средновековни изтезания е несериозно.

# 119
При мен беше защото, за да има упойка, процедурата трябва да се направи в операционна с екип и анестезиолог, за която има ред. Самата болка е за 1 до 2 минути. Но, както казах, аз съм може би малко краен случай откъм толеранс.

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 22:17 от elenna

Общи условия

Активация на акаунт