СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 10

• 132 398
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Аз също видях СМГ в одобрените училища и се изненадах на поста, че е от одобрените.
Относно ръководството - настоящото официално такова. Да, директорите се сменят, но зам.-директорите са си там. Все ще знае някой от тях. Надали са се изпарили тези шкафчета или пък някой си ги е отнесъл вкъщи.
Откога "са си там" зам. директорите? За зам. директори Иванов и Иво Петров (по АСД!) чувала ли си? Стоев от кога е зам. директор според теб? А Симов? Говорим за периода 2014-2018-та.
Освен да се изпарят и да си ги отнесеш вкъщи, с шкафчетата може да се върти и по-сериозен бизнес - да ги продадеш, подариш, наемеш за 1г. (както масата и мебелите), даже да ги изхвърлиш и всяка година да се иска ново финансиране от новите родители или държавата, приближени фирми да ги изработват и т.н.
Благодаря на Призма, че ме осветли по същество, поне доколкото има информация.
Дано всички схеми и схемички останат в миналото на СМГ!

# 526
  • София
Шкафчетата бяха изнесени от стаите заради проекта с цветните тапети на стените в стаите. После се чу нещо и за противопожарни изисквания, но основно бяха тапетите. Важното е, че вече ще има шкафчета.

# 527
  • В офиса
Aз от дискусиите в предните страници не разбрах, СМГ ще ползва ли активно електронен дневник, или няма официално такова решение?
1500 лв на година е, а не някаква космическа сума. А е супер удобно. Като гледах списъка на училища, където се ползва, някак не отива СМГ да не е сред тях.
Дано новият директор да е добър администратор, макар и млад. Убедила съм се, че за администриране на едно нещо се изискват съвсем различни качества от тези, за упражняване на самото нещо.

# 528
Идва ми вповечко теорията на конспирацията.
Випускът, който сега сте 9ти клас сте били 4 паралелки. Випускът, който сега е 7ми клас са 5 паралелки и не са купували шкафчета в пети клас, но от края на шести клас имат. Ако някой се включи, може да внесе светлина. На нашия випуск миналата година за един клас ни дадоха "едни шкафчета, които били на втория етаж и пречели и никой не ги ползвал". Тази година сме в същите стаи и си ползваме същите шкафчета. Никой не ни ги е взимал и никой не ни е искал още пари, за да ги ползваме. Т.е. варианта за година наем също отпада. Поръчахме новите шкафчета при един директор, който е различен от директора, при който сегашния 9ти клас ги е поръчал. На нас координатите на фирмата изпълнител ни даде именно новия (тогава) директор. Т.е. няма "приближена" фирма до Стоянов, както се намеква.
Масата за снукър си е на федерацията по снукър. Защо са я взели - не зная.
Стопанинът на всекидневната се определя от собственика на сградата, т.е. общината.

Тинкърбел, има вече работещ електронен дневник на школо. Постепенно всички учители май започнаха да го ползват. Учебните планове само по някои предмети са качени; за отсъствията не зная, защото моята още не е отсъствала; но всичките й (5 броя) оценки са нанесени.
Лично аз съм много доволна от всички нововъведения тази година. Честно казано дори не се сещам какво повече бих искала на административно ниво. (Да, сайтът не е особено информативен, но при наличието на ЕД, няма каква информация да се търси на сайта, освен задължителната по закон, която все още не е пълна.)

# 529
  • В офиса
A само оценки и отсъствия, или и съобщения от учители и администрация и програмата на класа? Сравнявам с двата електронни дневника, които съм ползвала и които не са школо.бг, а други.

# 530
Maria77bg, вашият клас учил ли е по времето на Стоянов в СМГ?  Ако не е, схемата с вашите шкафчета е друга. Говорим за нашите.

# 531
В електронния дневник има всичко: оценки, отсъствия, отзиви, съобщения, събития, статистики, програма, теми по всеки предмет, извънкласни дейности, състезания, тестове и какво ли още не. Много ми харесва.

# 532
A само оценки и отсъствия, или и съобщения от учители и администрация и програмата на класа? Сравнявам с двата електронни дневника, които съм ползвала и които не са школо.бг, а други.
Има: оценки, отсъствия, отзиви, учебна програма, съобщения, контролни, състезания, статистики... всичко. Харесва ми платформата.
За моята дъщеря конкретно има само оценки нанесени. Няма отзиви, съобщения и други, но може просто да е защото няма защо Simple Smile.
Честно казано писах съобщение до един учител, но все още му стои непрочетено. Говорих с него първо през класната, а после и лично, та така си реших въпроса.

# 533
Ние като бяхме в 5 клас купихме шкафчета със собствени пари. Явно сега някой друг ги ползва и тук не става въпрос за конспирации, а за неуредици. Защото няма как да има едни шкафчета безстопанствени, след като училището не е купувало със собствени средства  шкафчета и щори, а са ги купували родителите, но от местене всяка година се изгубват дирите.

# 534
Днес видях новите шкафчета,ако са тези определено са добър вариант, сравнени с друго училище по "програмата-шкафчета ".В училището на другото ми дете щели да имат "клетки "в стаите,без заключване-"само да си оставили раниците да не са на земята..."
Доволна съм от ел.дневник-получавам инфо преди ученика да ми сподели Wink

# 535
mimsun, кой клас сте сега? Аз също съм на мнение, че някой друг ползва шкафчетата и на класа на Warwick, а не че някой си ги е прибрал или препродал. А и няма място за шкафчета за всички класове и е нормално да се ползват от по-малките (5-8 клас), които са в една смяна.
Ние когато платихме щорите и шкафчетата, майката, която ги дари на СМГ се подписа, че няма да предяви претенции да си ги взима. Предупредиха ни, че може следващата година да сме в други стаи и няма да може да си вземем нито щорите, нито шкафчетата. Но пък на миналогодишните седмокласници им разрешиха да си вземат шкафчетата (което е в реда на нещата). Вие когато питахте ръководството къде са ви шкафчетата, не ви ли отговориха?

# 536
  • София
mimsun, кой клас сте сега?
9 клас са, децата ни са в един клас. И да, в пети платихме по 50 лв. за шкафчета и после..."изчезнаха". Ако не бъркам, тогава бяха в 204-та стая децата.
Всъщност не са изчезнали, там са си.

# 537
  • София
Новият директор прави добро впечатление до момента. Дано успее да се пребори с проблемите, които е наследил.
Споделям опит от друго у ще , макар и основно и с много по малък бюджет от СМГ.  Купихме шкафчета в първи клас, след като смениха стаята след две години едно лято няколко татковци ги преместиха в новата стая. Сега с малкото ми дете - за 60лв на човек стаята стана чисто нова - под, нов подиум, щори, боя стени и таван, закачалки. Шкафчета и мултимедия имаме наследени. Метални са, няма какво да се счупи. Така че ключът е в добър класен ръководител и съдействащи родители, без значение чия е инициативата.

# 538
  • София
Интересно, в началото на годината на петокласниците казаха, че вероятно ще ползват шкафчетата на сегашните деветокласници, но по-късно се оказа, че деветокласниците си искат шкафчетата, така че поръчахме нови.

Преди 5 години в класа на големия ми син нямахме шкафчета.

# 539
  • София
Интересно, в началото на годината на петокласниците казаха, че вероятно ще ползват шкафчетата на сегашните деветокласници, но по-късно се оказа, че деветокласниците си искат шкафчетата, така че поръчахме нови.

Преди 5 години в класа на големия ми син нямахме шкафчета.
В стаите на деветокласниците няма шкафчета. Определено не са си ги взели. Твърдя със сигурност за 9Б поне.

Общи условия

Активация на акаунт