Лидл 112 - 02.02.2018 г. - 01.03.2018 г. - за най-късия месец - удължена тема ;)

• 205 490
  • 1 658
  •   1
Отговори
# 375
Пармезана в сините пакети е хубав, купувала съм и този на люспи, хареса ни.

# 376
  • софия
И пармезана и моцарелата са хубави.

# 377
Благодаря ви Simple Smile

# 378
За Коста Дорото, да предупредя, че горчи, разреждах го с помас, за му се неутрализира малко горчиляка, за да го употребя.
Обаче, това които ще бъде в Метро 2 за 1, е Деликатесно или нещо подобно, и вероятно е по различно.

# 379
...
Портокалите за сок само някоя от седмиците ли бяха или ги има постоянно сега?

Постоянно ги има, понякога ги пускат на 2лв и нещо, а скоро имаше и 4кг опаковка на цената на 3-килограмовата.

# 380
За Коста Дорото, да предупредя, че горчи, разреждах го с помас, за му се неутрализира малко горчиляка, за да го употребя.

Последно взех Коста Доро екстра върджин от К - 2 литрова бутилка.
Да ти кажа май си права....но аз чааааак към края на бутилката го усетих, и то е съвсем леко горчивичък, съвсем леко. Няма нищо общо с горчивината на испанския ли беше, все го забравям...португалски ли, от лидл в стъклената бутилка който е. Не Промерината, ами другата марка...

Портокалите за сок не бяха ли 3 лева за 2 кг....скъпи ми се видяха, като сравнявах с други вериги и с пазара...

# 381
  • 1st floor
Умните кантари бяха свършили вчера. Дали зареждат повторно или няма смисъл да ходя пак?

# 382
Може някой да върне....иначе едва ли вадят. Поне при нас изваждат всичко в началото и в склада не остава. Така ми обясниха...

# 383
Относно олиото. Купуваме само Калиакра, защото не е българско, а румънско. Отдавна има драма около българските растителни масла: "От години не получаваме качествен български слънчоглед. Настояваме да паднат митата за вносната суровина.", "В началото на месец юли 2007 г. американският собственик на завода за олио напуска България заради силната конкуренция, сивата икономика и остарялото оборудване. „Бунге” обявява, че не може да изпълни изискванията на Европа за екология, влезли като задължителни, след като България става членка на съюза. Според компанията-собственик заводът в Добрич е прекалено голям лукс и вместо да се инвестира в обновяването му може направо да се построи нов."
Това, разбира се е история, но всичко при нас е с остаряла технология, което с времето се поправя, калпава суровина и мърлява работа. Купуват замразен, преоценен грах, размразяват и слагат в буркани като стерилизиран. В резултат пилето ви става в зелен оттенък. Има още много примери на хубавото бг производство.

# 384
  • на последния етаж
kostalav, подкрепям на 100%. Купуваме само Калиакра вече близо 20 години - Първа преса на Калиакра, ако няма - стандартния зелен етикет.   

# 385
  • София
Не знам с какво си пръскат плодовете и зеленчуците, нещо с подобна на нафталин миризма, вчера купих от зелените ябълки, в магазина не усетих да миришат, но в къщи миризмата е много силна. Обелих ябълката - продължава да мирише. Това е явна отрова.
Заради тази миризма спрях да им купувам краставиците, портокалите и мандарините. Но май трябва окончателно да спра да пазарувам плодове и зеленчуци оттам.

# 386
  • софия
kostalav, подкрепям на 100%. Купуваме само Калиакра вече близо 20 години - Първа преса на Калиакра, ако няма - стандартния зелен етикет.   
И аз така, когато ходим до Сърбия - и от там купувам, олиото е по-хубаво от българското. Единствено с гадния Бисер не ми се получава млечна майонеза, явно не е добро.

# 387
  • на последния етаж
В далечната 2006-2007 година (точно преди да затворят завода в Добрич) пуснаха на пазара олио с вкус на масло (имаше го за кратко в Била) - невероятно. За жалост го имаше само са кратко. "Родно" пък беше low-end марката - и то изчезна.  Confused

# 388
  • Перник
Аз пък точно заради това, че предпочетоха да напуснат България, вместо да инвестират в ново оборудване бойкотирам "Калиакра" и не купувам техни продукти. Лично мнение Hands V
Маслото "Родна стряха" не е лошо, но наистина понякога се случва по-миризлива партида. Олиото на марката също ми харесва, както и лещата и оризът. А боза мъжът ми си взема всеки път.

Настърганият пармезан не е лош, но у дома предпочитаме Грана падано.

# 389
  • София
Момичета, в момента съм в Лидл и ми трябва галета! Идея ако продават къде бих могла да я открия?

Общи условия

Активация на акаунт