С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 97 237
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Обадих се. Ама ме издразни, че тъкмо да я набера и тя ме изпревари и ми писа във Вайбър. Grinning

# 346
Още в 8 се обадих, първо внук и честити, после аз Simple Smile

# 347
Разбира се, че звъннах на свекито, тя пък вика "ако ще празнуваШ докарай детето". Синът й не беше споменат в евентуално празнуване. Joy

Ма ко ме е разбрала, но ще отговоря на потребителката: не очаквам финансиране и живея под наем, защото така се чувстваМЕ добре на този етап. Покупката е бъдещ план.

# 348
Разбира се, че звъннах на свекито, тя пък вика "ако ще празнуваШ докарай детето". Синът й не беше споменат в евентуално празнуване. Joy

Ма ко ме е разбрала, но ще отговоря на потребителката: не очаквам финансиране и живея под наем, защото така се чувстваМЕ добре на този етап. Покупката е бъдещ план.

Разбира се! Аз винаги съм по женски! Всички останали дни са ми с половинката, хайде не и 8-ми март!

# 349
  • Оптимист по принуда

Честит празник, дами!
Нека дискусията "обадихте ли се на свекървата" започне сега Grinning
Тя ми се обади.

# 350

Честит празник, дами!
Нека дискусията "обадихте ли се на свекървата" започне сега Grinning
Тя ми се обади.
Моята писала на вайбър по обяд, но ми е бъгнат и чак сега виждам, иначе й писах смс около обяд аз на нея.
Свекъра никога не ме зачита на този празник, не че за някой друг ми се обажда. Тъпо ми е ама здраве да е, каквото повикало, такова се обадило.

# 351
  • Най-красивата страна
Гледната точка на една свекърва
http://www.senzacia-bg.com/2018/02/blog-post_61.html?m=1
Предполагам,че има много други като нея.
Вие какво мислите?

# 352
Вие какво мислите?
Какво да мисля, освен че е малоумно сам да се набутваш между шамарите? Като си няма друга работа, освен да взема решения за кауза, която не е нейна, да си сърба попарата.

# 353
Вие какво мислите?

Мисля, че приемат "титлата Свекърва", като себедоказване и съревнование. Което е доста жалко. В тази си статия, въпросната е "спечелила" състезанието. И си е самоокичила тиквен медал. Неуважението на чуждите разбирания е религия. Посочваните пропуски - ритуал.

Но и аз мога да напиша една статия, как съм изяла пет лисици току що и колко са полезни за хипофизата. И нищо от нея няма да е вярно. Освен собствените ми комплекси, които ще вметна, като коментари тук там. Simple Smile

# 354
  • при късмета
Мисля, че свекървата е преувеличила. Кои родители ще кажат, ако детето се разболее да му се дават само от определени неща, които са оставили и ще забранят воденето на лекар, че чак на бабата да се налага да го води тайно. Вижда ми се абсурдно. Да не говорим "какво бил казал педиатъра" според нея, няма педиатър с такива наставления. От там преувеличението за всичко останало.
За храненето също съм на страната на родителите и своеволията на бабата не ги оправдавам. Бабите не искат да разберат, че детето няма да остане без да е хапнало нещо или да му е забранено доживот. Кога коя храна се въвежда обаче, си е решение на родителя. В моя случай и на много около мен съобразено с педиатъра, а не с баби.
И после "защо го виждам по скайп?". Ми 100 пъти да им се обясни, няма да разберат. Ноооо, грешката да потърсят в себе си, също няма да се случи

# 355
  • София
Абсолютно подкрепям , Уиш!
+ факта че е скрила от родителите, че е завела детето на лекар и медикаментите му,  смятам за непростим и да! ще го гледа вече на снимки! Никой не оспорва опита и компетенцията на въпросната педагожка, но това дете все пак си има родители ... обаче на такива "мама знае най-добре" баби, никога не им е ясно къде са сгрешили.

# 356
Вие какво мислите?
Мисля, че изобщо не бих приела да гледам детето цял месец при така поставените условия.
За 1-2 часа, като му донесат всичките му "претенции"-да.За повече, да се оправят сами.   Hands Plus1

# 357
  • при късмета
Вие самите представяте ли си да поставите такива условия? Налага се да оставите бебе при баба му за месец (за този срок и на тази възраст, обикновенно се налага) и казвате: не го водиш на лекар, ако му стане това даваш това, ако му стане друго даваш еди кое си, ето ти ги и пак повтарям не го водиш на лекар.
Как си го представяте?
И колко време бебето е било болно и не се оправило с оставените медикаменти? И родителите през това време изобщо не са се обаждали? И като не се оправило според указанията на родителите, чак тогава го е завела на лекар, нали пак е минало някакво време? Да бе да, вие ако се е наложило да оставите бебе на баба му, с дни ли не сте ги чували?
Бабата е преувеличила историята и съответно спестила нейните грешки, че да изкара тези неразбрани млади, които и нищо не разбират на всичко отгоре от черни по-черни.
Аз продължавам да съм на мнение, че ако родителите са прекъснали контакта баба/ дядо - внуче, то е по основателни причини. Никой не го прави току тъй, че му хрумнало ей сега на момента. А тук все пак сме чели истории, съветите за които са били да прекъснат отношения и това пак не се случвало, какво остава някой да го направи ей така, без причина

# 358
Вие какво мислите?

Явно някъде между мазането с мас и бъркането на кашички е пропуснала най-важното.Възпитанието на сина си.Сега да си реве на воля жената,пенсионерка е,и без тва няма друга работа..

# 359
Ам тъй де, баба знае най-добре - на месец кисело мляко, на 5 - супа, на 10 - пържоли, антибиотик за грипа... А репликата за това нас как са ни гледали и нищо ни няма, ми е любима. Те затова сума възрастни се оказват с глутенова непоносимост или разни алергии, щото нищо ни няма.

Общи условия

Активация на акаунт