С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 97 230
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
А защо на 3 години не е яло никога орехи е отделен въпрос ... И защо ще и се свлече в ръцете след орехи също. Един кекс с орехи поне не се ли е забърквал в тоя дом? Или всички са на кърма там?

П.С.: На три години може само да се обслужи и от хладилника, и от масата, и от какви ли не места ...

А трябва ли да е яло орехи на 3 години, може да ги е страх родителите да не отключи някаква алергия или пък да се задави. Аз бих питала преди да взема решение за чуждо дете. Отговорността е моя все пак.

# 391
  • Blondeville
То у нас за съжаление и да сигнализираш социалните, файда често няма...Пример дядото, убит от собствената си дъщеря и мъжът ѝ, защото сигнализирал, че децата стоят затворени вкъщи и не посещават училище. Семейството били някакви сектанти. Ето дятото е бил по-трезвомислещ и загрижен за децата от родителите им, има и такива случаи.

# 392
А защо на 3 години не е яло никога орехи е отделен въпрос ... И защо ще и се свлече в ръцете след орехи също. Един кекс с орехи поне не се ли е забърквал в тоя дом? Или всички са на кърма там?

П.С.: На три години може само да се обслужи и от хладилника, и от масата, и от какви ли не места ...

А трябва ли да е яло орехи на 3 години, може да ги е страх родителите да не отключи някаква алергия или пък да се задави. Аз бих питала преди да взема решение за чуждо дете. Отговорността е моя все пак.

Е дай да не яде нищо цял живот, защото може да отключи алергия? Какво яде, от което никой по света не е алергичен, какви са тия храни?

# 393
И аз не знаех, че овесът има глутен и предложих овесена вода за разхлабване.  Няма да казвам как ме погледнаха.

# 394
Не е въпросът нищо да не яде а че носиш отговорност за чуждо дете. Аз бих питала и каквото ми кажат това, защото ако стане нещо докато е при мен, аз ще съм виновна.
Става въпрос за малки деца не за възрастни хора. Предпазливостта никога не е излишна.

# 395
  • при късмета
То у нас за съжаление и да сигнализираш социалните, файда често няма...Пример дядото, убит от собствената си дъщеря и мъжът ѝ, защото сигнализирал, че децата стоят затворени вкъщи и не посещават училище. Семейството били някакви сектанти. Ето дятото е бил по-трезвомислещ и загрижен за децата от родителите им, има и такива случаи.
Дядото всъщност си оплака в "Съдебен спор", че дъщеря му не плаща сметки и го съдят от топлофикация. Докато правеха репортажа Жоро Игнатов повдигна въпроса за децата

# 396
Не е въпросът нищо да не яде а че носиш отговорност за чуждо дете. Аз бих питала и каквото ми кажат това, защото ако стане нещо докато е при мен, аз ще съм виновна.
Става въпрос за малки деца не за възрастни хора. Предпазливостта никога не е излишна.

Ще питаш, ако знаеш, че никога не е яло. Ако не знаеш, няма да се сетиш да питаш.

# 397
  • до едно тепе

Не е яла орехи, защото има хранителни алергии-мляко( с всички производни и дори следи от мляко в храните), телешко, соя са забранени. Имаше по едно време и към картоф. Затова всяко ново нещо се въвежда с особено внимание. Никога не знаем дали няма да получи бурна реакция, от която да се задуши-затова писах да и се свлече в ръцете. И баба и знае прекрасно каква е ситуацията.Оставям я с буркан с храна и инструкцията да не дава странични неща, освен някой плод или краставица. Дори детето и е казало,че аз не и давам орехи след като я е почерпила и е изяла ядката. Ама посегнало било. Ми тя посяга, но като и кажа, че не може и когато може ще и дам не настоява. За възрастта си е доста разумна и отказва да вземе храна от хора, които не познава, знае,че и излизат пъпки.  Ама баба и не е непознат и от нея взема всичко. И нищо не пречи да звънне да пита може ли или не може. Или поне да каже,че и е дала, а не вечерта детето да ми сервира,че баба му му е дала орехче.
Кексчета бъркаме, но не с орехи  Laughing Както предполагам разбирате детето ми почти не яде готова пакетирана храна. Освен хляб, някое пюре понякога и солети. Всичко друго го правим вкъщи. Включително и обикновените бисквити.

# 398
  • Варна
За пръв път чувам, че орехите могат да са проблем.

А веганството хич не е от ден до пладне. Имам приятелка, която няколко години живя с веган, нямам думи. Този конкретно беше тотална откачалка.

# 399
И аз не знаех, че овесът има глутен и предложих овесена вода за разхлабване.  Няма да казвам как ме погледнаха.

Другия път ги изгледай и ти,и ги светни,че има и безглутенови овесени ядки от които може да се прави овесена вода.

# 400
Дядото всъщност си оплака в "Съдебен спор", че дъщеря му не плаща сметки и го съдят от топлофикация. Докато правеха репортажа Жоро Игнатов повдигна въпроса за децата
Не е точно така. След убийството на дядото се разбра, че е имало сигнали, но когато социалните са идвали, никой не им е отварял. И те приключват с проверката. Както и полицаите, които дошли/ най- вероятно/ малко след убийството.  Позвънили, никой не им отворил и те приключили с проверката.

# 401
  • Blondeville
Орехите, както и фъстъците са силен алерген. На дете с алергии не се предлагат такива неща, и при първото опитване трябва да са нащрек възрастните. При положение, че бабата е наясно, не виждам какъв ѝ е зора да дава, алергичен шок става за секунди. Спокойно е можела да попита.

# 402
Как може да има алергия само от телешко? Ами пилешкото и свинското? Имало е от картоф, но е изчезнала? Странно ...

# 403
Кое му е странното, алергиите се израстват.

# 404
  • Blondeville
Жената написа алергия към млечни продукти и забрана за телешко.

Алергиите в повечето случаи се израстват, най-устойчиви са тези към ядките.

Общи условия

Активация на акаунт