С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 97 165
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Преживейте го, има и готини свекърви, с които може да се разбираш, излизаш, спиделяш и т.н. Просто всеки си има лично пространство Simple Smile. Не трябва човекът до вас да е поставен дилема на чия страна да бъде и да се създава ненужно напрежение. Разбирателството се базира на компромиси от двете страни. Аз моята свекърва си я обичам.
А тогава какво правиш в темата "С какво ви дразнят свекървите" ? Thinking Дойде да се пофръцкаш ли?

# 541
Преживейте го, има и готини свекърви, с които може да се разбираш, излизаш, спиделяш и т.н. Просто всеки си има лично пространство Simple Smile. Не трябва човекът до вас да е поставен дилема на чия страна да бъде и да се създава ненужно напрежение. Разбирателството се базира на компромиси от двете страни. Аз моята свекърва си я обичам.
А тогава какво правиш в темата "С какво ви дразнят свекървите" ? Thinking Дойде да се пофръцкаш ли?
Не, идеята е, че на всеки трябва да се даде шанс Wink

# 542
  • при късмета
Да, разбирателството се базира на компромиси от двете страни и е вярно. Но когато използваш този израз за свекърва си, а не за мъжа си е ..... да го наречем странно, че ми идват и други определения на ума. И това касае разбирателството в твоето и на мъжа ти семейство.
Направо златната среда си намерила, от свекървата зависят отношенията м/у съпрузи. (много ми липсва пляскащия се по челото емотикон, ама много)

# 543
... от свекървата зависят отношенията м/у съпрузи. (много ми липсва пляскащия се по челото емотикон, ама много)
Всъщност, ако помислиш логично, зависят:
1. 99,(9)% от оплакванията в темата посочват именно свекървата като фактор на отношенията с мъжете им.
2. Дори да не се намесва пряко в живота на семейството, тя влияе косвено с поведението си.
3. Ако е възпитала или не е успяла да възпита сина си, свекървата отново влияе на отношенията между съпрузите, макар и косвено. Всъщност, в темата нерядко четем опити за оправдаване на Мунчовци с арумента, че майките им не са ги възпитали добре. Редовно, ако Мунчо не иска да се отдели, а предпочита да навре жена си при мама си, се намира съфорумка, която да свали отговорността от Мунчо и да я прехвърли върху мама му, която така го е възпитала и манипулирала през целия му клет животец.

# 544
... от свекървата зависят отношенията м/у съпрузи. (много ми липсва пляскащия се по челото емотикон, ама много)
2. Дори да не се намесва пряко в живота на семейството, тя влияе косвено с поведението си.

Абсолютно е така. Влияе като обтяга обстановката и изнервя настроението. Преди да ми дойде акъла в главата, много се нервирах на изцепките на свекърите и в един момент се усещах как от нормално състояние - седим и спорим, и се караме, и всеки вади кирливите ризи на другия. И то не, защото нещо не се разбираме ние, а защото отвън се всява напрежение и ако човек не се усети да реагира адекватно навреме, то се прехвърля в двойката.

# 545
  • при късмета
Така е, но затова и  мъжете които го позволяват, в темата биват окачествени като муньовци.

# 546

Ех, какво ли щяха да правят хората, без дървен философ, който да обясни с общи приказки, как да се дават шансове. Аз една не чух, да не е дала шанс, как са се развили отношенията после няма нищо общо с даването на шанс.

Ти някога през живота си, чу ли някоя жена да каже - ще мразя свекърва си, нищо че още не съм срещнала даже мъжа си и никакъв шанс за тая! Или просто си се сетила за поредното клише в бедния си речник и потърси тема да го напишеш?

# 547

Ех, какво ли щяха да правят хората, без дървен философ, който да обясни с общи приказки, как да се дават шансове. Аз една не чух, да не е дала шанс, как са се развили отношенията после няма нищо общо с даването на шанс.

Ти някога през живота си, чу ли някоя жена да каже - ще мразя свекърва си, нищо че още не съм срещнала даже мъжа си и никакъв шанс за тая! Или просто си се сетила за поредното клише в бедния си речник и потърси тема да го напишеш?
Ще си взема бележка 😂😂😂. Леко с агресията, води до погрозняване, наднормено тегло и най-вече проблеми със свекървата✌

# 548
И това е клише. До нищо такова не води. Даже и клише май не е, само е ... никакво. "Надебеляла" от злоба няма, по-скоро обратното. Трагедия ... Не ти се получават лекциите.

# 549
Последното с което ме издразни свекърва ми е от днес.Живеем в различни градове.Каза да купим анцунг и маратонки на детето и тя ще изпрати парите.Трябваше да прати 120лв.,колкото са покупките,но в последния момент решила да задели за себе си 20лв. да си купи подарък за рождения си ден.Утре смятам да върна обратно и останалите 100лв.,за да си купи по-голям подарък.
 За протокола това е жена,която непрекъснато се изхвърля и обещава неща,които не изпълнява.А аз много мразя такива хора!

# 550
Хубаво, като знаеш, че
Цитат
е жена,която непрекъснато се изхвърля и обещава неща, които не изпълнява.
що се съгласяваш на подобни покупки. Да купи нещо и да изпрати. Имам чувството, че някой път сами си правите да ви е гадно.

# 551
  • Варна

Няма кво да преживявам. Аз случих на разкошна свекърва. И още си е такава.

Ladybug, другия път да купи и да прати ваучер. За да знаеш с точно каква сума разполагаш.

# 552
Хубаво, като знаеш, че
Цитат
е жена,която непрекъснато се изхвърля и обещава неща, които не изпълнява.
що се съгласяваш на подобни покупки. Да купи нещо и да изпрати. Имам чувството, че някой път сами си правите да ви е гадно.

Ами ако не й хареса това, което е купила свекървата? Аз например трудно избирам сама, а какво остава някой друг да го е избрал и на мен да ми хареса... мноооого рядко се случва.

# 553
Аз затова не казвам цените на нещата, които съм купила. Купувам всички подаръци, които са от свеки. После й казвам да даде, колкото си е преценила. Разликата си я покриваме ние. Така поне нямам очакване, че ще ми даде точно определена сума. Каквото може, това да е. И да не може да отдели пари, детето пак ще има подарък от баба си.
Ами ако бабата няма 120лв или й се виждат много? Сумата обсъдена ли е с нея или сте я поставили пред свършен факт? Тя може да е смятала, че анцуг и маратонки струват 50-60лвб

# 554
mama.bobyr, винаги има начин, ако има желание. Другото са лакърдии.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт