Графики на БТ - коментари

• 71 360
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте ходих на плеглед при специалист хубавото е че имам 2 фоликула единия 8мм др 10мм и ще ги проследим през следващите дни какво се случва всичко ми е ок дано достигнат нужтите мм и този месец да се похваля....🙏🙏🙏
Дано да има О. и чудото да стане.
Когато има повече от един фоликул, на графиката, както и на тестовете за О. не може да се вярва.

# 556
Здравейте ходих на плеглед при специалист хубавото е че имам 2 фоликула единия 8мм др 10мм и ще ги проследим през следващите дни какво се случва всичко ми е ок дано достигнат нужтите мм и този месец да се похваля....🙏🙏🙏
Дано да има О. и чудото да стане.
Когато има повече от един фоликул, на графиката, както и на тестовете за О. не може да се вярва.
Каза че ще следим по големия и че проблема може да не е в мен а във мъжът ми защото той се занивава със земеделие и мн часове е седнал и нещо от сорта на претопляне и сперматозоидите умирали от топлото нещо такова ...каза че невижда проблем при мен и че нямам пкя

# 557
Здравей, Денис,
Прилагам последните си графики на базална температура, мерени са орално в интервала 5-6 ч сутрин. Прилагам и последните си изследвания на хормони :
На 3-ти ден от последния цикъл :
Prolactin        233               Ref 90-523
LH                   9.16              Ref 2.40 - 12.6
FSH                10.45            Ref 3.50 - 12.5
Estradiol        0.40              Ref 0.045 - 0.854
Testosteron   1.61              Ref 0.18 - 1.90
AMH               1.410           Ref 0.400 - 7.000

Изследвани преди цикъл :
FT3                  4.230          Ref 2.250 - 6.000
FT4                  14.98          Ref 9.15-23.86
TSH                  1.891         Ref 0.350 - 5.000
Anti TG (TAT) 12.8            Ref до 115.0
Anti TPO (MAT) 1.7          Ref до 12.0

На 35 години съм, правим опити от 1 година. Правена е цветна снимка на тръбите през м. Април - напълно проходими, не се видяха никакви отклонения.  През Юни ми дойде на 23-тия ден, беше много странен цикъл с болки в кръста. Моля за коментар по графиките и хормоните и съвет за евентуално допълнителни изследвания, добавки за подобряване на нещата...ще съм благодарна на всякакви идеи.
Предварително благодаря.  

# 558
  • София
Здравей, Денис,
Прилагам последните си графики на базална температура, мерени са орално в интервала 5-6 ч сутрин.
Скрит текст:
Прилагам и последните си изследвания на хормони :

Изследвани преди цикъл :

На 35 години съм, правим опити от 1 година. Правена е цветна снимка на тръбите през м. Април - напълно проходими, не се видяха никакви отклонения.  През Юни ми дойде на 23-тия ден, беше много странен цикъл с болки в кръста. Моля за коментар по графиките и хормоните и съвет за евентуално допълнителни изследвания, добавки за подобряване на нещата...ще съм благодарна на всякакви идеи.
Предварително благодаря.  

Здравей!
Има тема за хормоните, може да пишеш и там.
ЛХ и ФСХ са високи, АМХ е нисък - показват проблем с ЯР.
Добре е да провериш и Инхибин В - на 3-ти ден от МЦ.

3 април - графиката  не е много обективна, защото не е мерено през ФФ и няма база за сравнение.
Може и да е имало О., според тестовете за О.

29 април - О. може да е била на 11 ден от МЦ. Има много бавно покачване на БТ, може да показва проблем с ЛФ и синтеза на прогестерон.

23 май - О. може да е била на 11 ден от МЦ, ЛФ е 12 дни, което показва проблем

14 юни - не е мерено редовно, според мен не е имало О.

# 559
Здравей, Денис,
Прилагам последните си графики на базална температура, мерени са орално в интервала 5-6 ч сутрин.
Скрит текст:
Прилагам и последните си изследвания на хормони :

Изследвани преди цикъл :

Предварително благодаря.  

Здравей!
Има тема за хормоните, може да пишеш и там.
ЛХ и ФСХ са високи, АМХ е нисък - показват проблем с ЯР.
Добре е да провериш и Инхибин В - на 3-ти ден от МЦ.

3 април - графиката  не е много обективна, защото не е мерено през ФФ и няма база за сравнение.
Може и да е имало О., според тестовете за О.

29 април - О. може да е била на 11 ден от МЦ. Има много бавно покачване на БТ, може да показва проблем с ЛФ и синтеза на прогестерон.

23 май - О. може да е била на 11 ден от МЦ, ЛФ е 12 дни, което показва проблем

14 юни - не е мерено редовно, според мен не е имало О.

А някакви препоръки какво мога да взимам като добавки? Изобщо имам ли шансове за нормално забременяване при тези показатели?

# 560
  • София
Шанс има, но по-добре се консултирай със специалист по репр. медицина.

# 561
  • Варна
Здравей, Денис. М дойде вчера (по-рано от очакваното) и прикачвам пълната (недобре изглеждаща) графика. Не съм сигурна дали е имало О изобщо този цикъл, но имам въпрос:
Забелязвам, че когато не ми се покачи добре Т след предполагаемата О, в края на цикъла графиката има някакъв температурен пик, след което драстичен спад непосредствено преди М. На какво може да се дължи?

# 562
  • София
Здравей, Денис. М дойде вчера (по-рано от очакваното) и прикачвам пълната (недобре изглеждаща) графика. Не съм сигурна дали е имало О изобщо този цикъл, но имам въпрос:
Забелязвам, че когато не ми се покачи добре Т след предполагаемата О, в края на цикъла графиката има някакъв температурен пик, след което драстичен спад непосредствено преди М. На какво може да се дължи?

БТ е висока през ФФ и показва, или ПКЯ, или че може да има киста/ЗФ. 
По-високите стойности в края на МЦ, може да са инцидент или да показват ЛУФ, напр. - трябва да те видят на УЗ

# 563
  • Варна
Добре, благодаря!

# 564

Здравейте. Искам да Ви попитам при тази графика води ли се, че съм с късна овулация? Последния цикъл ми е 10.06 и трябваше да ми дойде на 4.07(през 24-25 дни).
На 3.07 кръвен тест -35
на 5.07 втори кръвен -105
Вчера бях на първи преглед и се видя сак с размер 10см. без ембрион и жълто тяло и АГ ме вика след 7 дни. Каза, че е трябвало да се види ембрион и че може би е “кухо яйце”, защото съм с 12 дена закъснение, но за всеки случай да отида пак.
Питах дали да пусна кръвен ест и ми каза, че няма да е достоверен, защото и при кухо яйце щяли нивата на чХг пак да се увеличават. Гледа ме с вагинален ехограф, хубав.. По приложение на GsM вчера съм била 5 седмица+2 дни, на ехограф излезе 6.
Втора бременност ми е, а с първата в 6 седмица и сърце бяхме чули.

Видя ли се с късна О и да възлагам ли някакви надежди за вторник да се види ембрион или да не го правя?

# 565
  • София
Скрит текст:

Здравейте. Искам да Ви попитам при тази графика води ли се, че съм с късна овулация? Последния цикъл ми е 10.06 и трябваше да ми дойде на 4.07(през 24-25 дни).
На 3.07 кръвен тест -35
на 5.07 втори кръвен -105
Вчера бях на първи преглед и се видя сак с размер 10см. без ембрион и жълто тяло и АГ ме вика след 7 дни. Каза, че е трябвало да се види ембрион и че може би е “кухо яйце”, защото съм с 12 дена закъснение, но за всеки случай да отида пак.
Питах дали да пусна кръвен ест и ми каза, че няма да е достоверен, защото и при кухо яйце щяли нивата на чХг пак да се увеличават. Гледа ме с вагинален ехограф, хубав.. По приложение на GsM вчера съм била 5 седмица+2 дни, на ехограф излезе 6.
Втора бременност ми е, а с първата в 6 седмица и сърце бяхме чули.

Видя ли се с късна О и да възлагам ли някакви надежди за вторник да се види ембрион или да не го правя?

Честито!
Лека и спокойна бременност  Hug

О. трябва да е била на 15/16 ден от МЦ ( точно тогава не е мерена БТ и е трудно да се прецени) - предполагаема М. на 29-30 ден от МЦ или това е 8-9.07. Това е късна О. с около 4-5 дни.
Пусни ЧХГ и Прогестерон, както и ТСХ, Т4 и Пролактин и отиди да те видят на УЗ след 10-на дни.
Потърси и второ мнение.

# 566
Добро утро ...при прегледа ми вчера се видя че фоликулът не расте стои си на 10.63мм каза ми че най вероятно е от стрес и физическо натоварване а при мен е ежедневие това...изписа ми едно лекарство от турция и утрогестан по схема за 6 месеца за да ми идва на 28 дни някой с подобен проблем и да е успял да забременее дали има

# 567
Здравейте. От този месец започнах да следя БТ, но още не е завършена графиката затова няма да я прикачвам. Един въпрос към по-опитните момичета. Преди 5 дена (на 8мия ден) учудващо за мен имах положителен тест за О. Правих тест вчера беше отрицателен вече. Днес имам болки в гърдите и реших отново да направя и пак е положителен. По принцип сега и очаквах овулацията, цикълът ми е на 28 дни. Имате ли някаква идея какво може да е? Възможно ли е да има овулация 2 пъти или да е давал фалшив резултат? Спазвам всички указания за тестовете. Благодаря предварително на отзовалите се Blush

# 568
  • Пловдив
Или е фалшив теста или си пила повече течности Wink

# 569
  • Sofia
Преди 5 дена (на 8мия ден) учудващо за мен имах положителен тест за О. Правих тест вчера беше отрицателен вече. Днес имам болки в гърдите и реших отново да направя и пак е положителен. По принцип сега и очаквах овулацията, цикълът ми е на 28 дни. Имате ли някаква идея какво може да е? Възможно ли е да има овулация 2 пъти или да е давал фалшив резултат?
Тестовете за овулация отчитат покачването на хормона (ЛХ), а не самата овулация. Може хормоните да са били разбъркани в този момент.

Общи условия

Активация на акаунт