КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 136
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
1300 евро на човек, ол инклузив,  с включени полети Мадрид- Хавана- Мадрид. Круизът е декември- Куба,Джамайка, Кайман, Мексико. С Опера.
Как ви се струва цената, през агенция е?

Кой е круизът и кога?

# 571
  • Mediterraneo
Написано е, и кораба, и обиколката. Средата на декември, 7 нощи

# 572
Написано е, и кораба, и обиколката. Средата на декември, 7 нощи

Декември е доста общо понятие, има и празници, пуснете си тогава сърч на билетите, вижте цената от сайта на кораба и смятайте.

# 573
  • Mediterraneo
Да, права си. 11- 18 декември е средата на декември, извън празници.
Не ми се занимава със сърч, исках да знам вашето мнение. Зачетох се в темата. Така или иначе по- голямата част от сумата вече сме я платили( с различни застраховки и опции за анулиране, разбира се, които сигурно също качват цената по някакъв начин).

# 574
Здравейте,

имам нужда от вашия съвет.
Предстои ни качване от Генуа и видях, че има рейсове от Милано Малпенса (там кацаме) до Генуа.
Но, четейки тук - съм останала с впечатлението, че най-препоръчваният вариант е с влака от Милано чентрале.
Кажете ми, има ли смисъл да се занимавам с рейса? Кои са причините, поради които се препоръчва влака?

# 575
  • Плевен
Здравей, и аз това се чудя. Правили сме го,но в обратен ред - Генуа-Милано Чентрале с влак и после бус до летището. Общо около 15 Е на човек се падна. Но сега виждам с Фликс бус от летището в Бергамо до Генуа за 8Е, без прикачвания и излиза наполовина по-евтино. Някой пътувал ли е с автобус до Генуа от някое от Миланските летища? Моля, споделете!

# 576
Привет момичета! Харесах си карибски круиз на Celebrity Equinox, но от 20 дена търся изгодни самолетни билети до Маями 22.2.2019-03.03.2019, но по-евтини от 1500 евро двупосочен за двама не намирам...Моля ви за идеи и съвети къде да търся.

# 577
  • Варна
Здравейте,

От Малпенса тръгва директен автобус до Генуа в 15 ч, бус Италиа фаст е фирмата. Ние го взехме до Савона, Генуа е предната спирка.  Аз си купих билетите предварително онлайн, но нямаше смисъл. Автобусът беше почти празен и много комфортен. Аз съм много доволна от пътуването. До Генуа билета е 11 евро от Малпенса. ( само за сравн. от Малпенса до Милано Централе е 8 евро).

# 578
Привет момичета! Харесах си карибски круиз на Celebrity Equinox, но от 20 дена търся изгодни самолетни билети до Маями 22.2.2019-03.03.2019, но по-евтини от 1500 евро двупосочен за двама не намирам...Моля ви за идеи и съвети къде да търся.
До Маями сякаш най-изгодно е с Туифлай Белгия, постоянно пускат промоции по 300-400 евро двупосочно. Но при тези фиксирани дати не знам дали можеш да се възползваш.

# 579
  • Пловдив
Здравейте,

имам нужда от вашия съвет.
Предстои ни качване от Генуа и видях, че има рейсове от Милано Малпенса (там кацаме) до Генуа.
Но, четейки тук - съм останала с впечатлението, че най-препоръчваният вариант е с влака от Милано чентрале.
Кажете ми, има ли смисъл да се занимавам с рейса? Кои са причините, поради които се препоръчва влака?

Аз лично избирам влака, тъй като обикновено автобуса не ми е в удобен час, а и винаги имам реверанс от ден, та няма смисъл да прескачам направо до Генуа. Ако ви устройва цената и времето, не виждам причина да не ползвате автобус. Сложете си обаче плюс минус някой час, защото по пътищата нищо не се знае, да не вземе да закъснее.
1300 Евро за круиза до Куба е много. Адски много. Аз го правих, хем не търсех супер изгодни билети, и пак ми се върза за 900 Евро на човек (от София). Самия круиз беше 300 Евро, билетите бяха около 500 от Лондон, та да сложим и 100 за пътя до там.

# 580
  • Mediterraneo

1300 Евро за круиза до Куба е много. Адски много. Аз го правих, хем не търсех супер изгодни билети, и пак ми се върза за 900 Евро на човек (от София). Самия круиз беше 300 Евро, билетите бяха около 500 от Лондон, та да сложим и 100 за пътя до там.

Предполагам зависи от кораба, каютата, самолета и пр? Няма как да намеря такава цена за това, което искаме.

# 581
Благодаря, момичета!

За автобуса единствено ме притеснява трафикът. Да не случим някое задръстване.
Но, мислех, че има и нещо друго, което ми убягва.

Май ще сме на влак. На приятелите, които са с нас било мечта да пътуват с влак в Италия BowtieSmile

И още нещо - моля ви, кажете ми как седи въпросът с мобилните оператори. В предишни теми четох, че излиза солено да говориш и да използваш мобилни данни докато си на кораба. Още ли е така?

Ние сме били само на един круиз досега, гръцките острови със Селестиал. Говорехме си и негативно отражение в сметката нямаше.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 08:51 от cutrem

# 582
Имайте предвид, че и с влаковете може да има сериозно забавяне. Често ползваме италианските влакове и в немалко случай сме попадали на стачки, закъснения, влакът спира по средата на маршрута и не мърда 40 минути и други подобни. 2 пъти ни се случи точно при пътуване от Милано за Генуа, но за щастие круизите ни бяха на следващия ден и не ни притесни. От Малпенса за Генуа сме вземали корабен трансфер, когато круизът тръгваше същия ден, цената беше същата като с влака. Тогава пък автобусът не искаше да запали и един час чакахме, но не сме се притеснили, защото знаехме, че няма да изпуснем кораба. Друго голямо предимство на трансфера за мен е, че ти вземат багажа и си го получаваш директно в каютата, не го разнасяш по автобуси, гари, таксита. Така че можете да проверите и този вариант.

# 583
Преди два месеца пътувахме от летище Бергамо до Генуа с Fixbus. Билетите закупихме предварително през Интернет. по 8 евро на човек. Ако ви се връзват часовете е удобно. Пътуването е бързо и приятно, с хубав автобус, wi-fi, тоалетна. Около 2 часа, без междинни спирки. Имаше закъснение в часа на тръгване от летището, но ни предупредиха с СМС, и така не висяхме напразно на спирката.

# 584
  • Пловдив

Предполагам зависи от кораба, каютата, самолета и пр? Няма как да намеря такава цена за това, което искаме.
Кораба е същия, каютата, да, беше най-евтината. Е, ако ви е удобно, действай те, самия круиз е много хубав.
В открито море има обхват - селулар ат сий, когато си загубиш връзката с наземния оператор, е този. Получаваш смс, цените са отвратително високи. Ако ще пътувате в Европа, ползвайте си на брега евтиния роуминг, а в деня на море се примерете, че няма да имате връзка. За спешни случаи става, разбира се. Или платете нет за този ден, за един ден няма да е адски скъпо. С добрите условия за инернет в ЕС вече нещата са направо песен. В Гърция вероятно сте се движи ли близо до брега и за това сте ползвали гръцкия оператор и е било евтино. На другите круизи обаче в открито море за съжаление не може.

Общи условия

Активация на акаунт