КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 212
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Имаме полет с 7 часа престой на голямото международно летище в Дубай. Мисля да отскочим до Миракъл гардънс и до Мол Дубай с метрото или с такси... Има и полет с по-малък престой от 3 часа, но тогава май няма време за  разглеждане в Дубай и само да висим на летището не е работа... Mr. Green
За 7 часа може.За 3 не става

# 151
Момичета предложете някой круиз  с тръгване 27-28 март за 4-5 дни.

# 152
Момичета, мъжа ми прАви 30год през октомври и ми се иска да му направя изненада. Ние бяхме на меден месец с Norwegian Epic и той много го хареса, но аз съм ходила преди това с MSC Fantasia и много повече ме впечатли..
Та идеята ми е( тъй като няма да има възможност за един дълъг круиз) и си мисля: да летим до някоя точка до Италия от там да се качим на някои от новите кораби на МSC за 1 или 2 нощувки, хем ще видим кораба, и хем така ще стигнем до Испания и там 1-2 дни и се прибираме. Някакви идеи къде да видя такива малки круизчета и ако има как да съвпаднат с изгодни полети ще е екстра....😆

# 153
Момичета, мъжа ми прАви 30год през октомври и ми се иска да му направя изненада. Ние бяхме на меден месец с Norwegian Epic и той много го хареса, но аз съм ходила преди това с MSC Fantasia и много повече ме впечатли..
Та идеята ми е( тъй като няма да има възможност за един дълъг круиз) и си мисля: да летим до някоя точка до Италия от там да се качим на някои от новите кораби на МSC за 1 или 2 нощувки, хем ще видим кораба, и хем така ще стигнем до Испания и там 1-2 дни и се прибираме. Някакви идеи къде да видя такива малки круизчета и ако има как да съвпаднат с изгодни полети ще е екстра....😆

от всякъде можеш да ги видиш, но струва ли си за 1-2 нощувки, пък било то и на нов кораб. Той това лято ще е само един-Seaview. Но това което ти открих мисля че няма да ти хареса. Виж:
https://contitrans-m.com/%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D … to:2018-11-30/p:1

# 154
АМи не са лоши като варианти, знам че ще е само качване и слизане...но засега като няма как да е за по-дълго и това устройва... Но незнам според вас кога е по-добре да се запази, с наближаване на датата или сега?

# 155
АМи не са лоши като варианти, знам че ще е само качване и слизане...но засега като няма как да е за по-дълго и това устройва... Но незнам според вас кога е по-добре да се запази, с наближаване на датата или сега?

да не забравяме все пак, че това са части от един 7 дневен круиз, което означава че са определен брой каюти пуснати за да допълнят основният или за определена категория/група/ пасажери от съответни държави. Това може да означава само едно: до изчерпване на местата. Преценете дали ви е скъпо или евтино, вижте датите за евентуални самолетни билети. Барселона като пристанище е лесно за качване и слизане тъй като има директни полети от бг с нискотарифната Уиз, Генуа също не е трудно през Милано-до там отново с нискотарифните и от там с влак до Генуа, 3 часа за 20 евро. Марсилия е по-трудно но не невъзможно, има летище, но няма директни до бг полети , такива най - близо има от Ница, може и с влак, но е по дълъг маршрута Марсилия-Милано. Сметнете всичко предварително, колко ще ви струват самолетни билети нощувки преди и след круиза, трансфери и пр. Живота на кораба е хубаво нещо, програмите в театъра и на другите места са предварително подготвени да се въртят с цикличност 7 дни/ за този кораб и маршрут/, вие с вашето еднодневно или двудневно качване ще изпуснете тези нещо. Най-малкото може да не случите капитанската вечер в ресторанта, други тематични вечери-бяло парти, италианска вечер, цветно парти и други. Между впрочем по евтин вариант от МСЦ са Коста, те също предлагат такива тридневни в средиземно море, например този:
https://www.costacruise.com/eu/cruise_details/201809-XXX_FA_3_BC … N-FA03180917.html
цената е 249 евро с включени пристанищни такси за вътрешна каюта, но хубавото тук е че тръгвате от Барселона и се връщате пак там, не както при МСЦ на различни пристанища освен ако това не ви е крайната цел както написахте първоначално.

# 156
А от летището в Милано как да хвана влак за Генуа?

# 157
А от летището в Милано как да хвана влак за Генуа?
Дали ще кацнете на Летище Бергамо /уиз ер/ или на  Малпенса/раян ер/ и в двата случая ще трябва да вземете шатъл до гарата в Милано/5-8 евро/, от тук влакове има на почти всеки час до Генуа или Савона, която е на две спирки след Генуа. Съветвам ви да си купите предварително билети от сайта на trenitalia, защото са по евтини и не ви е необходимо после да губите време за да купувате от автоматите на гарата. Всичко може да стане в един ден с ранен полет, но може и да си предвидите нощувка в Савона или Генуа преди круиза. На връщане по обратният начин-влак, Милано чентрале, шатъл бус, полет до София. Рекапитулацията : полет около 20 евро само с ръчен багаж, шатъл 5 евро/ от малпенса е 8 евро/, влак 20 евро във втора класа или общо 50 евро от София до круизният терминал. Така като добавите към цената на круиза който писах по-горе ще ви излезе 350 евро, без разбира се допълнителните-30 евро за три дни бакшиши на кораба и напитките , които са въпрос на личен избор, ако към това добавите и корабни екскурзии или нощувки преди и след круиза може да ви стъпи на 500 евро на човек ваканцията. Затова ви съветвах да изберете 7 дневен круиз тъй като разходите за транспорта до началното и крайно пристанище са едни и същи за 3 дневния круиз и този за 7 дни. Успех.

# 158
Ами тя ясно каза че повече дни няма.Колкото и да идва скъпо

# 159

За къде по точно.варианти хиляди по света

# 160
Ами така  си го мисля ако стане (примерно):
Пристигаме в Милано/Рим и спим
На другия ден се качваме кораба за 2 нощувки и след това слизаме Барселона
Спим в Барселона
На другия ден тръгваме за София
Тоест 4 нощувки. Може и други точки де щото бяхме в Барселона вече, но пък май е най-удобно....
Все пак ще видя как ще са билети хотели...и ако излиза по-изгодно ще взема 4-5 дневен круиз. А чрез чуждестранни сайтове запазвали ли сте?

# 161
Ами така  си го мисля ако стане (примерно):
Пристигаме в Милано/Рим и спим
На другия ден се качваме кораба за 2 нощувки и след това слизаме Барселона
Спим в Барселона
На другия ден тръгваме за София
Тоест 4 нощувки. Може и други точки де щото бяхме в Барселона вече, но пък май е най-удобно....
Все пак ще видя как ще са билети хотели...и ако излиза по-изгодно ще взема 4-5 дневен круиз. А чрез чуждестранни сайтове запазвали ли сте?

НЕ съм купувал от чужди сайтове, всъщност за Коста купувам директно от техният сайт, за МСЦ не може директно от техният сайт затова ползвам българска агенция, където имам клубно ниво и ползвам някаква отстъпка, разбира се такава имам и при МСЦ може би затова не съм се насочвал към чужди сайтове.

# 162

За къде по точно.варианти хиляди по света

ето нещо с тръгване на 29 март на супер цена от 169 евро за вътрешна/ 4 дни, класическо средиземноморие с Палма де Майорка и сравнително добър кораб на Коста кроичере:
https://www.costacruise.com/eu/cruise_details/201803-XXX_MD_4_SV … S-MD04180329.html

# 163
Web checkin на коста ми дава на полето за документи 'вид документ' 'паспорт'.
Нямам опция за лична карта. Мога ли все пак да попълня с данните от личната карта?

Става въпрос за Круиз средиземно море. През агенция сме резервирали и не ни искаха паспорти.

# 164
  • sofia
Web checkin на коста ми дава на полето за документи 'вид документ' 'паспорт'.
Нямам опция за лична карта. Мога ли все пак да попълня с данните от личната карта?

Става въпрос за Круиз средиземно море. През агенция сме резервирали и не ни искаха паспорти.
нужни са паспорти

Общи условия

Активация на акаунт