КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 267
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
В София живеем, че даже и близо до посолството.
Иначе ще летим с турците най - вероятно (още дебна билети) , но до Маями и оттам на кораба (MSC). Точно защото ще се качваме от Щатите, предполагам, са и тези P2P екскурзи, нали за американците ситуацията с посещението на Куба е малко по - сложна.

# 286
  • Пловдив
Иначе ще летим с турците най - вероятно (още дебна билети) , но до Маями и оттам на кораба (MSC). Точно защото ще се качваме от Щатите, предполагам, са и тези P2P екскурзи, нали за американците ситуацията с посещението на Куба е малко по - сложна.
О, твоята ситуация е по-различна, вероятно и за това са написали, че струват 75 долара тези карти, сигурно американците наистина им е по-сложно. Ние на екскурзия от кораба в Хавана не сме били, та не знам какво въобще представляват,права си да не ти се ходи, вероятно ще е голямо губене на време.
Аз само ще се допълня за слизането в Нова Зеландия - не знам дали беше въпрос на ужасна организация от кораба (така мислех в началото, после си промених мнението), но поради безплатните шатъли почти на всяко пристанище, се получава ха огромни опашки за билетчета (не знам защо въобще бяха необходими) за шатъла и после за слизане. Включително в Уелингтън опашката се виеше от единия до другия край на кораба. А кораба е един от най-големите. Ние се наредихме на нея 1 час и половина, преди обявеното време за даване на заветния билет,и пред нас имаше поне 300 човека. Такова нещо в Европа не ми се е случвало. Никога. Винаги съм слизала, когато си реша, без опашки, обикновено слизаме рано. Дори ходих да се разправям с хората от круизната компания защо не дават билетите от предната вечер или не ги доставят в каютата при поискване с мобилното устройство, не ми отговориха. Впоследствие, като ходихме и из Сидни, го забелязах същото, оказа се че Австралийците обичат да стоят на опашки. Свикнали са, редят се и не се изнервят. Смятам, че техния манталитет беше 70%припината за това. Аз нямаше как да не се изнервям, тъй като в Пиктън имах странична екскурзия и знаех, че никой Няма да ме чака. Наредихме се 1 час по рано, но слезохме с първите. Та всеки, който ходи в региона и организира екскурзии, които не са от кораба, да има едно наум. Няма а такъв филм отиваш и слизаш, може би 2 часа след акостиране то, ако се прави, но кой ти чака. Същото беше и за връщането на кораба. Опашки за рейсове те обратно. С две думи, психически човек да се  приготви, че ще чака. Или да си накупи само техни екскурзии, но са адски скъпи. Тази например, която ни възстановиха, слава богу, с гледането на животните, беше над 200 долара Sad. Ако не ги платиш и разчиташ дам обаче, много е вероятно да не успееш да разгледаш. Кораба иначе не е лош, огормен, красив, но такава лудница навсякъде никога не съм виждала. Не знам. Смятам, че персонала не си вършеше работата. Били сме на Хармони, който е по-голям кораб и с нея беше най-страхотния ни круиз. За това и смятах, че Роял Карибиън са топ. Явно обаче зависи от пчеличките на борда. Или от капитана. И храната не беше нищо особено - а на Хармони беше уникална. Имаше по средата на круиза анкета да напишем от какво сме и не сме доволни, аз направо ги наплюх сериозно. Явно ги четат тези анкети, защото на следващата вечер някакъв шеф-сервитьор дойде на нашата маса и ни пита какво точно не ни харесва, как обичаме да приготвят ястията, даде ни менюто да си изберем за следващия ден какво ни се яде и как да е приготвено..Е,на следващия ден яденето на нашата маса беше впечатляващо, включително дойде и главния готвач да ни го представи. Малко ме досрамя, че човека го изкарахме некадърен, ама... От този ден натам храната в ресторанта се подобри, но смениха и капитана, та не мога да кажа дали той е създал организация или заради лоши отзиви. Мисълта ми е, че поне четат анкетите,не са глас в пустиня. Ще си намеря Някоя снимка и ще сложа, да де зарибят за Нова Зеландия повече хора. Simple Smile

# 287
  • София
...И храната не беше нищо особено - а на Хармони беше уникална. Имаше по средата на круиза анкета да напишем от какво сме и не сме доволни, аз направо ги наплюх сериозно. Явно ги четат тези анкети, защото на следващата вечер някакъв шеф-сервитьор дойде на нашата маса и ни пита какво точно не ни харесва, как обичаме да приготвят ястията, даде ни менюто да си изберем за следващия ден какво ни се яде и как да е приготвено..Е,на следващия ден яденето на нашата маса беше впечатляващо, включително дойде и главния готвач да ни го представи. Малко ме досрамя, че човека го изкарахме некадърен, ама... От този ден натам храната в ресторанта се подобри, но смениха и капитана, та не мога да кажа дали той е създал организация или заради лоши отзиви. Мисълта ми е, че поне четат анкетите,не са глас в пустиня. Ще си намеря Някоя снимка и ще сложа, да де зарибят за Нова Зеландия повече хора. Simple Smile
Супер съм изненадана! Ние имахме приказно време на Овейшън и страхотна храна! И никакви блъсканици - това явно зависи пряко от региона и придвижването от кораба.
Имахте ли вечери в 4 основни ресторанта? Бяха тематични и имаше голямо разнообразие, а ние ходихме и в стек ресторанта, и разбира се в Джейми Италиен.
Обядите ни обикновено бяха в Солариум бистро - прекрасни, с много салати и хубаво меню.
Исках да повторим, но вероятно ще чакаме новия Спектрум. Relaxed

# 288
Ние бяхме преди месец в Хавана. Извадихме си визите от посолството, много бързо - за 15 мин. По 2 броя на човек, защото 2 пъти влизахме в Хавана. Цената е 15 USD на виза от посолството. На кораба питаха, който няма виза му слагат на вратата и удържат от сметката. Цената е 15 Евро на МСЦ. Агенциите взимат комисионни, така че за хора от София, най-добре в посолството.

# 289
  • Пловдив
...И храната не беше нищо особено - а на Хармони беше уникална. Имаше по средата на круиза анкета да напишем от какво сме и не сме доволни, аз направо ги наплюх сериозно. Явно ги четат тези анкети, защото на следващата вечер някакъв шеф-сервитьор дойде на нашата маса и ни пита какво точно не ни харесва, как обичаме да приготвят ястията, даде ни менюто да си изберем за следващия ден какво ни се яде и как да е приготвено..Е,на следващия ден яденето на нашата маса беше впечатляващо, включително дойде и главния готвач да ни го представи. Малко ме досрамя, че човека го изкарахме некадърен, ама... От този ден натам храната в ресторанта се подобри, но смениха и капитана, та не мога да кажа дали той е създал организация или заради лоши отзиви. Мисълта ми е, че поне четат анкетите,не са глас в пустиня. Ще си намеря Някоя снимка и ще сложа, да де зарибят за Нова Зеландия повече хора. Simple Smile
Супер съм изненадана! Ние имахме приказно време на Овейшън и страхотна храна! И никакви блъсканици - това явно зависи пряко от региона и придвижването от кораба.
Имахте ли вечери в 4 основни ресторанта? Бяха тематични и имаше голямо разнообразие, а ние ходихме и в стек ресторанта, и разбира се в Джейми Италиен.
Обядите ни обикновено бяха в Солариум бистро - прекрасни, с много салати и хубаво меню.
Да, и аз се уверих, че зависи от региона. Например в Средиземно море винаги храната е най- добра. Нашият с Хармони беше там и имаше лобстъри /три вида/, филе миньон и какво ли още не на БЛОК маса. С Епик например сме били на два круиза - в Западно Средиземноморие - уникална храна, скариди, раци, тапаси следобед , абе супер супер, на Канарите - пак хубава храна, но една идея по-бедна, и любимите ни тапаси ги нямаше например /хахахах/ , специално ходихме да си ги търсим. Та, за това и вече си вземам думите назад за определени компании, просто такова е положението , явно в Австралия и НЗ  им е доста скъпо, за това и храната по-евтина и по-малко разнообразна. Нищо обаче, нищо не ги оправдава за лошо сготвените вечери в основния ресторант. След това, за смях и срам, половината кораб се събираше на блок масата да си дояжда. Но пък явно е била съобразена с австралийския вкус - повече английска кухня, която всички знаем, е всичко друго, но не и вкусна. Е, аз поне си отядох на индийско, много добро беше и имаше по цял ден. Особено бърканите индийски яйца на закуска са ми в топ листата за вкусна закуска. Красив е кораба иначе, голям, с много удобства, но тези опашки навсякъде нещо явно ми дойдоха в повече и го гледах малко под лупа. Всеки случай малко съжалих, че се съгласих с мъжа ми да букнем точно този круиз заради кораба, аз бях харесала малко по-хубав маршрут, който беше и по-евтин, но ... той държеше на кораба и не можах да му се наложа. Аз избрах дестинацията. Иначе , и Сидни много ни хареса, чувствахме се у дома си. Много странно чувство, по нищо не се усещахме, че сме точно на другия край на света. И хората прекрасни, и храната, и организацията, и природата, естествено. Но, казах го и пак ще кажа - преди 15 години смятах, че Сидни е най-красивият град в света. Помня, че говорих с една позната белгийка, тя ми сподели за нейна леля, обиколила света, за която най-красивият град бил Санкт Петербург. И аз попитах - Ама била ли е в Сидни??? Толкова учудена бях ... Сега, била съм и на двете места, за мен най-красивият град е Рим. Централната част на Сидни е захлупена отвсякъде с небостъргачи. Върви им бизнеса, ясно е, но ... строят ли, строят. Но пък Харбър бридж и Операта човек не може да се спре да снима. Та така ...

# 290
Скрит текст:
Да, и аз се уверих, че зависи от региона. Например в Средиземно море винаги храната е най- добра. Нашият с Хармони беше там и имаше лобстъри /три вида/, филе миньон и какво ли още не на БЛОК маса. С Епик например сме били на два круиза - в Западно Средиземноморие - уникална храна, скариди, раци, тапаси следобед , абе супер супер, на Канарите - пак хубава храна, но една идея по-бедна, и любимите ни тапаси ги нямаше например /хахахах/ , специално ходихме да си ги търсим. Та, за това и вече си вземам думите назад за определени компании, просто такова е положението , явно в Австралия и НЗ  им е доста скъпо, за това и храната по-евтина и по-малко разнообразна. Нищо обаче, нищо не ги оправдава за лошо сготвените вечери в основния ресторант. След това, за смях и срам, половината кораб се събираше на блок масата да си дояжда. Но пък явно е била съобразена с австралийския вкус - повече английска кухня, която всички знаем, е всичко друго, но не и вкусна. Е, аз поне си отядох на индийско, много добро беше и имаше по цял ден. Особено бърканите индийски яйца на закуска са ми в топ листата за вкусна закуска. Красив е кораба иначе, голям, с много удобства, но тези опашки навсякъде нещо явно ми дойдоха в повече и го гледах малко под лупа. Всеки случай малко съжалих, че се съгласих с мъжа ми да букнем точно този круиз заради кораба, аз бях харесала малко по-хубав маршрут, който беше и по-евтин, но ... той държеше на кораба и не можах да му се наложа. Аз избрах дестинацията. Иначе , и Сидни много ни хареса, чувствахме се у дома си. Много странно чувство, по нищо не се усещахме, че сме точно на другия край на света. И хората прекрасни, и храната, и организацията, и природата, естествено. Но, казах го и пак ще кажа - преди 15 години смятах, че Сидни е най-красивият град в света. Помня, че говорих с една позната белгийка, тя ми сподели за нейна леля, обиколила света, за която най-красивият град бил Санкт Петербург. И аз попитах - Ама била ли е в Сидни??? Толкова учудена бях ... Сега, била съм и на двете места, за мен най-красивият град е Рим. Централната част на Сидни е захлупена отвсякъде с небостъргачи. Върви им бизнеса, ясно е, но ... строят ли, строят. Но пък Харбър бридж и Операта човек не може да се спре да снима. Та така ...

Хора, разкажете повече за полета - колко време трае, има ли прекачване и пр. подробности. Ние, с моя мъж, още не можем да се решим да отидем към австралийско...само заради дългия път до там...

# 291
  • Sofia
Скрит текст:
Ние бяхме преди месец в Хавана. Извадихме си визите от посолството, много бързо - за 15 мин. По 2 броя на човек, защото 2 пъти влизахме в Хавана. Цената е 15 USD на виза от посолството. На кораба питаха, който няма виза му слагат на вратата и удържат от сметката. Цената е 15 Евро на МСЦ. Агенциите взимат комисионни, така че за хора от София, най-добре в посолството.

Много благодаря момичета!
Само още един "визов" въпрос - важи за едно влизане , без значение колко дни ще бъда там, нали така?

# 292
  • София
Royal Caribbean Cruises дава 60% отстъпка за втори пасажер + Борден кредит.
https://www.royalcaribbean.co.uk/cruise-deals/2018-deals/
https://www.royalcaribbean.co.uk/cruise-deals/terms-and-conditions/
До 30 април 2018 година

Пускам и тук круизи от питане на лични...

Costa Mediterranea
20/05/2018
425€ с таксите/каталожна цена 833€/

Sunday, May 20   Amsterdam, Holland      5:00pm
Monday, May 21   Zeebrugge, Belgium   9:00am   8:00pm
Tuesday, May 22   London (Dover), England   8:00am   8:00pm
Wednesday, May 23   Paris (Le Havre), France   8:00am   7:00pm
Thursday, May 24   At Sea      
Friday, May 25   Hamburg, Germany   7:00am   8:00pm
Saturday, May 26   Bremerhaven, Germany   7:30am   2:00pm
Sunday, May 27   Amsterdam, Holland   8:00am   

Costa Magica
02/12/2018
329€ с таксите

Sunday, December 2   Marseille, France      5:00pm
Monday, December 3   At Sea      
Tuesday, December 4   Malaga, Spain   8:00am   6:00pm
Wednesday, December 5   At Sea      
Thursday, December 6   Santa Cruz, Tenerife, Canary Islands   2:00pm   8:00pm
Friday, December 7   At Sea      
Saturday, December 8   At Sea      
Sunday, December 9   At Sea      
Monday, December 10   At Sea      
Tuesday, December 11   At Sea      
Wednesday, December 12   At Sea      
Thursday, December 13   Fort-de-France, Martinique   8:00am   9:00pm

Costa Pacifica
01/12/2018
339€ с таксите

Saturday, December 1   Marseille, France      6:00pm
Sunday, December 2   At Sea      
Monday, December 3   Cadiz, Spain   9:00am   6:00pm
Tuesday, December 4   At Sea      
Wednesday, December 5   Funchal, Madeira, Portugal   8:00am   5:00pm
Thursday, December 6   At Sea      
Friday, December 7   At Sea      
Saturday, December 8   At Sea      
Sunday, December 9   At Sea      
Monday, December 10   At Sea      
Tuesday, December 11   St. Maarten   1:00pm   7:00pm
Wednesday, December 12   St. Kitts   9:00am   6:00pm
Thursday, December 13   Antigua   9:00am   6:00pm

Скрит текст:

Много благодаря момичета!
Само още един "визов" въпрос - важи за едно влизане , без значение колко дни ще бъда там, нали така?

Входната виза е еднократна и е валидна за едно влизане с максимална продължителност до 30дни...
При необходимост от двукратно влизане в страната се издават 2 отделни визи /tarjeta del turista/ - всяка за конкретния престой.
Визата може да се ползва в срок от 6 месеца от датата на издаване. Гледа се документа за плащането /приходен касов ордер/.
Визата има два отрязъка 1 входен, който се взима от митническите власти при пристигането, 2 изходен, който се предоставя на митническите власти при напускане на страната.

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 00:30 от Bled

# 293
  • Пловдив
Скрит текст:

Хора, разкажете повече за полета - колко време трае, има ли прекачване и пр. подробности. Ние, с моя мъж, още не можем да се решим да отидем към австралийско...само заради дългия път до там...
Нашия полет беше (това е оптималния вариант според мен) София - Доха (4 часа полет, топла храна, голям самолет, супер филми), Доха - Сидни (14 часа и половина). Летяхме с най-големият самолет - двуетажния А380. На мен не ми се слизал от самолета, Катарците бяха сложили супер филми, включително тази година носителите на Оскар, които не бяха ги пускали по нашите кина. Яд ме беше, че ми се приспа и поспах. Самолета е огромен, удобен, храната не е лоша, за който иска има и пиене, при наличие на толкова интересни филми аз не усетих пътя. Иначе е смешно, де, тръгнахме в петък вечер от Бг, и пристигнахме в неделя вечер в Австралия Simple Smile. С тази огромна часова разлика не виждаш слънце. Ние имахме 15 часа престой в Доха, тъй като полета за Австралия е един на ден, към 20 часа май беше, но имахме безплатен 5 звезден хотел в Доха, осигурен от авиолинията, в хотела ни оставиха да си седим, колкото ни е кеф, не ни накараха да чек аутнем в 11, бях го избрала точно на центъра на пазара, по разходим се малко и така. Та, дали ще пътуваш 11 или 14 часа е почти все едно. Нека това не ви притеснява. Може да си накъсате, ако искате, пътуването, ако имате време, да ги направите през някъде из Азия, например Сингапур - тогава ще имате повече полети, но по-кратки. Това за нас обаче в по-изморително, да не говорим в загубата на време. Е,ако имате време, така ще си починете.

# 294
  • Пловдив
Този трансантлантически круиз с Kosta Pacifica къде да го открия на псочената цена. Прерових всичко...

# 295
Скрит текст:
Да, и аз се уверих, че зависи от региона. Например в Средиземно море винаги храната е най- добра. Нашият с Хармони беше там и имаше лобстъри /три вида/, филе миньон и какво ли още не на БЛОК маса. С Епик например сме били на два круиза - в Западно Средиземноморие - уникална храна, скариди, раци, тапаси следобед , абе супер супер, на Канарите - пак хубава храна, но една идея по-бедна, и любимите ни тапаси ги нямаше например /хахахах/ , специално ходихме да си ги търсим. Та, за това и вече си вземам думите назад за определени компании, просто такова е положението , явно в Австралия и НЗ  им е доста скъпо, за това и храната по-евтина и по-малко разнообразна. Нищо обаче, нищо не ги оправдава за лошо сготвените вечери в основния ресторант. След това, за смях и срам, половината кораб се събираше на блок масата да си дояжда. Но пък явно е била съобразена с австралийския вкус - повече английска кухня, която всички знаем, е всичко друго, но не и вкусна. Е, аз поне си отядох на индийско, много добро беше и имаше по цял ден. Особено бърканите индийски яйца на закуска са ми в топ листата за вкусна закуска. Красив е кораба иначе, голям, с много удобства, но тези опашки навсякъде нещо явно ми дойдоха в повече и го гледах малко под лупа. Всеки случай малко съжалих, че се съгласих с мъжа ми да букнем точно този круиз заради кораба, аз бях харесала малко по-хубав маршрут, който беше и по-евтин, но ... той държеше на кораба и не можах да му се наложа. Аз избрах дестинацията. Иначе , и Сидни много ни хареса, чувствахме се у дома си. Много странно чувство, по нищо не се усещахме, че сме точно на другия край на света. И хората прекрасни, и храната, и организацията, и природата, естествено. Но, казах го и пак ще кажа - преди 15 години смятах, че Сидни е най-красивият град в света. Помня, че говорих с една позната белгийка, тя ми сподели за нейна леля, обиколила света, за която най-красивият град бил Санкт Петербург. И аз попитах - Ама била ли е в Сидни??? Толкова учудена бях ... Сега, била съм и на двете места, за мен най-красивият град е Рим. Централната част на Сидни е захлупена отвсякъде с небостъргачи. Върви им бизнеса, ясно е, но ... строят ли, строят. Но пък Харбър бридж и Операта човек не може да се спре да снима. Та така ...

Нашия полет беше (това е оптималния вариант според мен) София - Доха (4 часа полет, топла храна, голям самолет, супер филми), Доха - Сидни (14 часа и половина). Летяхме с най-големият самолет - двуетажния А380. На мен не ми се слизал от самолета, Катарците бяха сложили супер филми, включително тази година носителите на Оскар, които не бяха ги пускали по нашите кина. Яд ме беше, че ми се приспа и поспах. Самолета е огромен, удобен, храната не е лоша, за който иска има и пиене, при наличие на толкова интересни филми аз не усетих пътя. Иначе е смешно, де, тръгнахме в петък вечер от Бг, и пристигнахме в неделя вечер в Австралия Simple Smile. С тази огромна часова разлика не виждаш слънце. Ние имахме 15 часа престой в Доха, тъй като полета за Австралия е един на ден, към 20 часа май беше, но имахме безплатен 5 звезден хотел в Доха, осигурен от авиолинията, в хотела ни оставиха да си седим, колкото ни е кеф, не ни накараха да чек аутнем в 11, бях го избрала точно на центъра на пазара, по разходим се малко и така. Та, дали ще пътуваш 11 или 14 часа е почти все едно. Нека това не ви притеснява. Може да си накъсате, ако искате, пътуването, ако имате време, да ги направите през някъде из Азия, например Сингапур - тогава ще имате повече полети, но по-кратки. Това за нас обаче в по-изморително, да не говорим в загубата на време. Е,ако имате време, така ще си починете.
А колко ви струваше самолетния билет?Аз съм била много пъти в Австралия и Зеландия с кораб,но все на работа

# 296
Да питам тук, че няма тема за Сингапур... Някой да е пътувал с автобуса Aeroline между Куала Лумпур и Сингапур? Влизам в сайта да купя еднопосочен билет в тази посока, обаче има само Сингапур-Куала Лумпур и не знам как да избера обратния маршрут? Писах на сайта, но никой не ми отговаря... И сега съм в чуденка какво да правя?

# 297
  • София
Този трансантлантически круиз с Kosta Pacifica къде да го открия на псочената цена. Прерових всичко...

Круизът го има още на тази цена в този сайт:
https://www.webcroisieres.com/costa-croisieres-costa-pacifica-la … age=1&s=price

Ако изчезне...

Успех...

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 23:40 от Bled

# 298
  • Пловдив
Много благодаря, Блед Simple Smile

# 299
  • Плевен
Здравейте! Преди няколко дни се завърнахме от пътуването с моите родители - изкарахме 2 дни в Барселона, 2 дни на кораба и 1 в Бергамо. Организацията ми беше железна, всичко беше наред. Исках да кажа за Меравиглия - страхотен кораб. Но от лятото, когато бяхме с децата и съпруга ми всичко са променили- танцьори, певци и т.н. Пак много ни харесаха, но аз си очаквах предишните...Иначе пързалки, басейни - всичко беше фул, все едно е лято. Още веднъж много благодаря на всички за помощта, особено на Блед.
И да кажа за нововъведените машинки за активиране на картата - много са удобни - става и депозит с дебитната карта. Само, че последния ден пак трябва да се редиш на опашка, а тя беше километрична, дано до октомври, когато пак ще се качим да са измислили нещо и за това.
Нововъведение беше също, че на сутринта преди слизането може да оставиш ръчния си багаж на съхранение  за да не го ввлачиш със себе си на бюфета, много удобно.
А за двата номера, които имах при няколкото опита за регистрация на сайта - изтриха ми единия, който беше без точки и ми извадиха карта с Воаяжърс клуб номера. Наистина на място стават лесно нещата.
Желая на всички, които пътуват незабравими почивки и хубаво време!

Общи условия

Активация на акаунт