КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 345
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Моля, за насоки къде да търся добри цени за самолет до Хавана януари 2019 с начално тръгване Букурещ.

И аз търсих, но цените бяха направо убийствени.
Мисля, че до Варадеро може да изскочат много по - добри оферти, после придвижването не би трябвало е проблем. От това, което съм гледала ( и е показвано тук) , има евтини полети от Брюксел.

Ние в крайна сметка решихме да летим до Маями и оттам "круизно" да стигнем до Хавана.

п.п. https://www.tuifly.be/en/ticket-sale?&qcmk=90032579747&u … ontent=ticketsale

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 19:08 от Shantal

# 271
  • Sofia
Привет!
Някой бил ли е в Нова Зеландия на круиз? Всякаква информация ще ми е от полза.

# 272
  • Пловдив
Привет!
Аз, месец март. Писах някои неща по-назад, за повече утре. Ако нещо конкретно те интересува, ще помагам.

# 273
  • Sofia
Привет!
Аз, месец март. Писах някои неща по-назад, за повече утре. Ако нещо конкретно те интересува, ще помагам.

Благодаря, ще разровя назад и после ще питам

# 274
  • София
Цитат
След кратък престой във Венеция направихме и този круиз:

Venice, Italy (13 Apr d1800)
Bari, Italy (14 Apr 1300-1900)
At sea (15 Apr)
Mykonos, Greece (16 Apr 0900-2200)
Iraklion, Greece (17 Apr 0800-1400)
Corfu, Greece (18 Apr 1300-1930)
Dubrovnik, Croatia (19 Apr 0700-1330)
Venice, Italy (20 Apr a0830)

Изпадна ни на много ниска цена и нямаше как да не се възползваме...
Беше страхотно с уникално време за този период. Макар и до болка познат маршрут...

Moже ли да споделиш до каква цена е паднал този круиз и колко дни преди заминаване. Аз много искам да се качим на този маршрут, но цените са доста високи.

Този круиз беше резервиран в последната седмица преди тръгване.
Когато го видяхме бяхме в Истанбул. Решихме го на момента и пуснах веднага запитване. Нямахме никакво време за размисъл и почти винаги е така...Просто трябваше да минем през вкъщи и да продължим с малко повече багаж за Италия. Багажът ни почти винаги е готов...
Ще ви кажа защо и кога цената в случая можеше да падне. И аз го знаех.
Преди големи празници/в случая Цветница и Великден/ и след тях на корабите обикновено остават свободни каюти. Същото е и по Коледа и Нова Година, преди и след.
За да не са празни ги пускат на възможно най-ниски цени...
В случая дни преди тръгване цената стана за кратко 349 евро. Като имаше и Борден кредит, което я свали под 300. Такава цена в момента няма. Но винаги може да се случи, защото маршрута се върти от няколко кораба.
Важното е да имаш мигновена реакция, защото такива цени се задържат часове. И да можеш да тръгнеш на момента.

Относно цените до Куба за самолет...Не разчитайте да излезе ниска цена оттам където вие искате да тръгнете, почти няма да стане.
Ние пътуваме до Куба винаги на цени под 300 евро в двете посоки. Но когато ги има и откъдето ги има в Европа. А до точката на тръгване винаги има нискобюджетен полет.
В момента/за май и юни/ има такава възможност под 280 евро в две посоки. И се замислих покрай вас...

В момента има круизи около Куба под 400 евро 7 дни...За ноември, декември и януари.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Гърция продължава да продава пристанища. Наред са Александруполис, Игуменица и Корфу. Целта е да могат да ги направят круизни.
TAIPED вече разполага с 10 пристанища  Игуменица, Александруполис, Лаврио, Кавала, Патра, Корфу, Елевсина, Рафина, Ираклио и Волос...
Представяте ли си на тях да спират круизни кораби ? !!!

Има тенденция цените на корабните снимки да се повишават.
Carnival вече го направи.
5 снимки са 100 $
Избираем пакет вече е $ 249,99, а беше 199.
Висока разделителна способност снимки + диск вече струва 400 $. При стара цена $ 249,99.
Така, че си носете хубави апарати и се снимайте сами.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 00:21 от Bled

# 275
  • Пловдив
Привет!

Здравей, не рови, то вероятно съм писала две думи. Просто кажи какво точно те интересува. Нашите пристанища бяха :
Трите най- известни фиорда - уникална красота са, не ги пропускайте, Нейпиър - там ходихме на рафтинг, беше супер яко, след това разгледахме градчето. То е арт Деко столицата на нова Зеландия и по принцип се води арт Деко град, много приятен, океана също е изключително красив. Трансферите в цяла нова Зеландия, ако си по-далеч от града, са безплатни. Друг вариант за Нейпиър е винен тур, разходка с велосипед из винарски район и подобни. Изберете си нещо според интересите. Дънедин - дънедин е изключително красив! Полуострова е... Феноменално място за животни. Там ходихме да гледаме пингвини, тюлени, албатрос и. За съжаление не остана да разгледаме самия град, защото ни се счупи рейса на връщане и изяде времето. Хубавото е, че едни канадки бяха с нас, еврейки и големи гъзарки, та те ходиха да се оплакват и ни върнаха парите за цялата екскурзия, а реално ние видяхме всичко. Самите екскурзии там са... Скъпи. Пиктън - пиктън е най-красивият град, който съм виждала, ама не като град, а като разположение. Във фиорда - Малбъро саунд, просто е приказка. Е Пиктън бях взела от сушата една екскурзия с лодка през фиорда, до мястото, където е акостирал Кук за първи път, плюс още две-три спирки имаше там. Беше най-хубавите ни преживяване, сравнително по евтино (50-60 долара на човек), но имаше вариант да го изпуснем, защото навсякъде из нова Зеландия слизането от кораба бешв кошмар. Ужасен кошмар. Ще разкажа, ако искаш, но дано при вас не е така. И, Уелингтън, там ходихме сами из града. Ходихме на ботаническата градина, качихме се до нея с лифта, после надолу пеш през нея, тя е много красива, безплатна и си заслужава. Самия уелингтън обаче не е нещо, което да гледаш, когато си в нова Зеландия, нямахме много време по всички спирки, за Това такъв беше и плана. Иначе бих отишла в Зеаландия, там и, гледа супер, бих отишла на лорд оф дъ рингс тур, до студиото и така. Но време нямаше мноого. В Нов Зеландия гледайте природа. Няма такава красота. Уникална е, и много си я поддържат и пазят. Скъпо е иначе, но... Може би има защо. Ако нещо друго те вълнува, ще кажа. Ако сте с друг круиз,, вероятно ще имате и спиране в Оукланд и в Тауранга, където да видите хобита. Аз планирам ново ходене до там, ще видим кога.

# 276
Скрит текст:
Привет!

Здравей, не рови, то вероятно съм писала две думи. Просто кажи какво точно те интересува. Нашите пристанища бяха :
Трите най- известни фиорда - уникална красота са, не ги пропускайте, Нейпиър - там ходихме на рафтинг, беше супер яко, след това разгледахме градчето. То е арт Деко столицата на нова Зеландия и по принцип се води арт Деко град, много приятен, океана също е изключително красив. Трансферите в цяла нова Зеландия, ако си по-далеч от града, са безплатни. Друг вариант за Нейпиър е винен тур, разходка с велосипед из винарски район и подобни. Изберете си нещо според интересите. Дънедин - дънедин е изключително красив! Полуострова е... Феноменално място за животни. Там ходихме да гледаме пингвини, тюлени, албатрос и. За съжаление не остана да разгледаме самия град, защото ни се счупи рейса на връщане и изяде времето. Хубавото е, че едни канадки бяха с нас, еврейки и големи гъзарки, та те ходиха да се оплакват и ни върнаха парите за цялата екскурзия, а реално ние видяхме всичко. Самите екскурзии там са... Скъпи. Пиктън - пиктън е най-красивият град, който съм виждала, ама не като град, а като разположение. Във фиорда - Малбъро саунд, просто е приказка. Е Пиктън бях взела от сушата една екскурзия с лодка през фиорда, до мястото, където е акостирал Кук за първи път, плюс още две-три спирки имаше там. Беше най-хубавите ни преживяване, сравнително по евтино (50-60 долара на човек), но имаше вариант да го изпуснем, защото навсякъде из нова Зеландия слизането от кораба бешв кошмар. Ужасен кошмар. Ще разкажа, ако искаш, но дано при вас не е така. И, Уелингтън, там ходихме сами из града. Ходихме на ботаническата градина, качихме се до нея с лифта, после надолу пеш през нея, тя е много красива, безплатна и си заслужава. Самия уелингтън обаче не е нещо, което да гледаш, когато си в нова Зеландия, нямахме много време по всички спирки, за Това такъв беше и плана. Иначе бих отишла в Зеаландия, там и, гледа супер, бих отишла на лорд оф дъ рингс тур, до студиото и така. Но време нямаше мноого. В Нов Зеландия гледайте природа. Няма такава красота. Уникална е, и много си я поддържат и пазят. Скъпо е иначе, но... Може би има защо. Ако нещо друго те вълнува, ще кажа. Ако сте с друг круиз,, вероятно ще имате и спиране в Оукланд и в Тауранга, където да видите хобита. Аз планирам ново ходене до там, ще видим кога.

Люба, а как стигнахте до там и коя круизна компания ползвахте за круиза (с кой кораб пътувахте)? Въобще, разкажи ми моля те малко повече за самата организация?

# 277
  • Пловдив
Скрит текст:
Привет!

Люба, а как стигнахте до там и коя круизна компания ползвахте за круиза (с кой кораб пътувахте)? Въобще, разкажи ми моля те малко повече за самата организация?
Бяхме с Роял Карибиън - Овейшън оф дъ сийс, най-големият кораб, който движи там. Маршрута беше от Сидни ДО Сидни. Та, имах самолетни билети отиване и връщане до Сидни, от една уникална промоция на кататците (под 600 Евро двупосочно). Т
Два три месеца преди круиза взехме виза. Оказа се много лесно, и, карахме късмет, само подадохме молбата и след 1 минута я получихме..не ни искаха кулак ви документи допълнително. В Сидни взех хотел (даже 2),защото имахме един ден преди круиза и три след него. Та така. И Австралия планираме пак, даже мислех догодина, но може би ще оставя по-натам, Австралия и островите - Фиджи, Нова Каледония, Вануату, има хубави круизи.

# 278
  • София
.....Та, имах самолетни билети отиване и връщане до Сидни, от една уникална промоция на кататците (под 600 Евро двупосочно)...
Това се казва промоция!
Сподели за нея, дали ще я има пак?

# 279
  • Пловдив
.....Та, имах самолетни билети отиване и връщане до Сидни, от една уникална промоция на кататците (под 600 Евро двупосочно)...
Това се казва промоция!
Сподели за нея, дали ще я има пак?
Явче, на тази цена едва ли. Беше такава точно в момента на началото на изолацията на Катар, тогава направо подаряваха билети. Иначе, ако те вълнува, за Националния ден на Австралия тази година (17февруари май беше, но провери, за да дебнеш догодина), Катарците си пуснаха редовна промоция до Австралия, от София цената беше около 700 Евро, което е невероятна цена. Та, ако искаш, провери, мисля че би трябвало да я повторят Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 17:15 от luba_rizova

# 280
Визирайки Куба намерих добри цени до Варадеро. Как се стига до Хавана?  Ако някой е пътувал.

# 281
  • Пловдив
Визирайки Куба намерих добри цени до Варадеро. Как се стига до Хавана?  Ако някой е пътувал.
Не съм пътувала, но има автобус, миже да си купите билети он лайн, пътуването е комфортно. Бусовете са на viazul, 10 долара в посока. Повече инфо тук https://magelanci.com/forums/topic/11151-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B … 0%B0%D0%BC%D0%B8/
Успех!

# 282
Не съм пътувала, но има автобус, миже да си купите билети он лайн, пътуването е комфортно. Бусовете са на viazul, 10 долара в посока. Повече инфо тук https://magelanci.com/forums/topic/11151-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D0%B … 0%B0%D0%BC%D0%B8/
Успех!
Благодаря много ценна информация. Flowers Hibiscus

# 283
  • Sofia
А "визите" за Куба от кораба ли ги купувахте - в круиз критик пише, че са по $75? Тук погледнах набързо по бг агенциите - 35 евро.
В цената на круиза ни влиза някакъв вид екскурзии "Inklusivleistungen: Shorex package Special
P2P Havana tours CUB30 + CUB31"
, които нямам идея какви са, защото в каталога екскурзии с такъв код не видях. Освен това нямам никакво намерение да ги използвам, ако трябва да се влача в стадо  Sick
По - скоро ще си купя туристическите карти  от тук, за да знам, че няма да ме занимават.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 22:12 от Shantal

# 284
  • Пловдив
А "визите" за Куба от кораба ли ги купувахте - в круиз критик пише, че са по $75? Тук погледнах набързо по бг агенциите - 35 евро.
В цената на круиза ни влиза някакъв вид екскурзии "Inklusivleistungen: Shorex package Special
P2P Havana tours CUB30 + CUB31"
, които нямам идея какви са, защото в каталога екскурзии с такъв код не видях. Освен това нямам никакво намерение да ги използвам, ако трябва да се влача в стадо  Sick
По - скоро ще си купя туристическите карти  от тук, за да знам, че няма да ме занимават.
Здравей, ти с коя АК ще пътуваш? Питам, защото обикновено са включени в цената на билета и ако направо се качваш на самолета, ще ти дадат една да попълниш. Това не се случва, ако прикачваш. Аз купих две карти от тук, по 35 долара. Ако живееш в София, по добре иди до посолството, всеки вторник и четвъртък 10-12 часа дават визи, струват 15 долара (или Евро). Не звъни по телефона, не вдигат. Ако кораба ти е Хавана-нещо си-Хавана, втората карта я дават на кораба. При МСЦ беше 10 Евро. Тоест аз се минах, но нали като теб да не се притеснявам. С който и кораб да си, ще има виза, въпроса е колко ще ти я продадат. За това, за живеещите в София, най удобно е в посолството. В темата в магеланци има точно изброено какво се иска, не е нещо различно от билети, снимки май имаше, резервация за спане - ама само да напишеш къде ще спиш, де. Както и да е, провери си точно, направи си сметката и както ти излезе удобно и изгодно, действаш.

Общи условия

Активация на акаунт